Sort by
Sort by

Etiquetatge nutricional frontal

Etiquetado nutri-score banner

 

En 2020 Nestlé va anunciar el llançament de l'etiquetatge nutricional Nutri-Score a Àustria, Bèlgica, França, Suïssa i Espanya. Durant aquest temps l'empresa ha aplicat el sistema Nutri-Score en una àmplia varietat de la seva porfolio.

A Espanya, el Ministeri de Sanitat va manifestar al novembre de 2018 el seu suport a Nutri-Score com a sistema d'etiquetatge nutricional voluntari. A partir de juny del 2020, Nestlé va començar a implementar en el mercat espanyol determinats productes amb el sistema d'etiquetatge nutricional Nutri-Score.

Els consumidors espanyols ja poden trobar productes Nestlé de diferents categories amb el sistema d'etiquetatge nutricional Nutri-Score en els supermercats. Entre ells, les marques de cereals de desdejuni Chocapic Bio, Fitness Original i Bio, la llet evaporada Ideal, els plats esterilitzats Litoral i tota la gamma de productes a base de proteïna vegetal Garden Gourmet inclouen la codificació nutricional en la part frontal del seu envàs.

Què és Nutri-Score?

Nutri-Score es un voluntari d'etiquetatge frontal que classifica els aliments i begudes d'acord amb el seu perfil nutricional. Aquest sistema es basa a puntuar, mitjançant un algorisme, els aliments en funció de la seva composició nutricional per 100 g del producte. Aquesta puntuació serveix per a classificar els aliments segons una escala de 5 lletres: A/B/C/D/E, i un codi de colors, que va del verd fosc al vermell, en funció de la seva qualitat nutricional

Aquest sistema és útil per a comparar productes de la mateixa categoria, però no és recomanable per a comparar productes de categories diferents.

Etiquetas Nutri score

Com funciona?

Nutri-Score atorga una qualificació a un producte basada en un algorisme científic.

L'algorisme, que pren com a referència 100 grams del producte/aliment o 100 ml de beguda, avalua els elements considerats desfavorables (energia, sucres totals, greixos saturats i sodi) i els beneficiosos per a la salut (quantitat de fruites, verdures, llegums i fruita seca, fibra i proteïnes). El número que s'obté de restar la puntuació total dels segons a la dels primers, dóna lloc a la qualificació final. Com més gran pes tinguin els nutrients beneficiosos sobre els desfavorables, el producte més s'acostarà a la lletra A i al color verd.