Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Treball infantil i accés a l’educació

Niños en escuela

Fer front al treball infantil és una part fonamental d’una transició justa cap a un sistema alimentari més just i equitatiu. 

Ens mou el principi fonamental que tots els nens mereixen tenir l’oportunitat d’aprendre i créixer en un entorn segur i saludable, sense haver de fer feines perilloses de cap mena o que interfereixin en la seva educació.

El nostre innovador programa accelerador d’ingressos es va crear per fer front al treball infantil a les llars que cultiven cacau, ajuden a millorar el suport de les famílies que el cultiven, alhora que es fomenten les pràctiques agrícoles regeneratives i la igualtat de gènere.

Protegir els nens i augmentar l’accés a l’educació

88.9 %

Establim normes a les nostres cadenes de proveïment

Nestlé va ser la primera empresa a establir un Sistema de Seguiment i Solució del Treball Infantil (SSSTI) al sector del cacau de Costa d’Ivori. Aquest sistema identifica els nens en situació de risc dins de les comunitats agrícoles i del cacau, ofereix mesures correctores i en supervisa la situació per impedir que es dediquin al treball infantil. Els contactes comunitaris —que procedeixen de les mateixes comunitats locals— identifiquen formes pràctiques en què podem ajudar. Per exemple, construïm i renovem escoles i ens hem unit a la Fundació Jacobs per impartir classes especials que ajudin els nens a posar-se al dia en l’escolarització que s’han perdut. També ajudem els pares a aconseguir certificats de naixement per inscriure els fills a l’escola.

Aquest sistema funciona a la nostra cadena d’abastament de cacau a Costa d’Ivori i Ghana. Vam ampliar la nostra cadena d’abastament de cafè de Costa d’Ivori el 2023. 

Niños en el aula

Les nostres accions clau per fer front al risc del treball infantil i fomentar l’educació

  • Reforçar els compromisos de Nestlé en matèria de treball infantil i accés a l’educació d’acord amb les millors pràctiques existents i emergents.
  • Formar els empleats i el personal pertinent sobre els riscos del treball infantil.
  • Reforçar la capacitat dels proveïdors directes per complir els requisits de Nestlé sobre treball infantil i accés a l’educació com a part del nostre Marc de Garantia de la Diligència Deguda Mediambiental i de Drets Humans dels Proveïdors.
  • Implicar i donar suport als proveïdors directes prioritaris en l’adopció de mesures per afrontar els riscos i els impactes del treball infantil en les seves pròpies operacions i cadena de subministrament.
  • Identificar i prioritzar intervencions específiques que tractin els riscos del treball infantil a escala nacional i subnacional.
  • Participar en enfocaments de col·laboració per desenvolupar mecanismes conciliatoris d’àmbit comunitari o governamental.

     

Abordar les causes profundes del treball infantil

Nestlé utilitza els seus recursos i influència per lluitar contra les causes profundes de la pobresa rural i millorar els mitjans de subsistència de les famílies que cultiven cacau, com a mitjà addicional per combatre el treball infantil.  Ho fem contribuint a uns ingressos dignes, empoderant les dones i animant els agricultors a diversificar i crear fonts d’ingressos addicionals, per exemple, cultivant altres collites. Aquestes mesures ajuden a millorar la seva subsistència i volen garantir que els agricultors i les seves famílies no sentin la necessitat d’enviar els fills a treballar per apuntalar els ingressos familiars. El nostre programa accelerador d’ingressos ha assolit una fase de prova a escala a Costa d’Ivori, i ha arribat a 10.000 famílies d’agricultors de cacau. El programa recompensa les famílies amb incentius en metàl·lic per mantenir els fills a l’escola i adoptar bones pràctiques agrícoles, plantar arbres forestals i fruiters i diversificar els ingressos. El programa aspira a arribar a 160.000 famílies cultivadores de cacau a tot el món per al 2030.

El sistema de supervisió i esmena de Nestlé està ajudant a afrontar els riscos del treball infantil

Comptem amb centenars de contactes comunitaris que es reuneixen periòdicament amb desenes de milers de famílies de les comunitats productores de cacau. Aquests mediadors —tots ells procedents de comunitats del cacau— comprenen els problemes a què s’enfronten els agricultors i les seves famílies. Assessoren les famílies sobre els perills del treball infantil i porten un seguiment dels nens mitjançant diverses visites, observant l’activitat a les comunitats i desplaçant-se a les granges. També assessoren Nestlé sobre les mesures més adequades per a la seva comunitat o per alleujar la pobresa rural i augmentar l’accés a l’educació.

Inversió en associacions estratègiques

Vistes la dimensió i complexitat dels reptes en matèria de drets humans a tot el món, incloent-hi els riscos del treball infantil, creiem en la col·laboració i les associacions per crear un impacte positiu a escala.  Nestlé ha invertit en relacions amb diverses entitats per compartir aprenentatges i propiciar enfocaments comuns. Entre les organitzacions amb què col·laborem en matèria de treball infantil hi ha l’Associació per al Treball Just, la Iniciativa Internacional del Cacau i la Plataforma sobre Treball Infantil de l’Organització Internacional del Treball.

Ens posem al dia amb les classes perdudes

Sabem que hi ha una correlació directa entre una millor educació i menors nivells de treball infantil, per això Nestlé dona prioritat a l’accés a l’escola com a forma fonamental d’abordar aquest problema. Ens hem associat amb la Fundació Jacobs per crear més de cent classes «pont» que ajuden els nens que han faltat a l’escola per anar a treballar. Aquestes classes especials imparteixen dos anys del pla d’estudis nacional a classes reduïdes en només nou mesos.

Capacitem els joves cultivadors de cafè

A Hondures, Nescafé ha implantat un programa de formació per fomentar el coneixement i la capacitat dels joves caficultors en matèria de drets humans. En col·laboració amb les organitzacions sense ànim de lucre Swisscontact i la Fundació CoHonducafé, els equips locals sobre el terreny han proporcionat a 5.000 ‘Joves Caficultors’ (joves cultivadors de cafè) orientacions essencials per a promoure l'empoderament femení i prevenir el risc de treball infantil.