Sort by
Sort by

Cuinar amb nens

7 consells per gaudir amb els nens a la cuina
Niña enseñando que ha hecho de comer
Sabies que els nens que ajuden a cuinar mengen més aliments saludables? Els estudis demostren que cuinar amb els nens és beneficiós en molts sentits. Et donem 7 idees:

7. Crea art culinari

Crea art culinari

Fes que menjar saludable sigui divertit per als nens afegint creativitat als àpats.

Presentar els aliments imitant un dibuix o un simple disseny o bé decorar la vora del plat pot fer que els aliments siguin més atractius per a ells. Els animals i les cares són infal·libles i amb el bròquil i la coliflor s'aconsegueixen uns arbres perfectes! I per què no deixar que els nens tallin els pebrots i cogombres amb motlles de galeta per presentar-los amb formes interessants, com cors, estrelles i diamants?

6. Deixa que els nens participin

Deixa que els nens participin

Els nens acostumen a menjar més aliments saludables del plat quan són ells els que els preparen. De fet, els estudis demostren que és beneficiós en molts sentits.

Hi ha moltes tasques en què els nens poden ajudar. Rentar, ratllar o triturar són activitats que els resulten molt divertides. Recorda que també poden rentar els plats!

5. Planifica els àpats amb els teus fills

Planifica els àpats

Podeu passar bons moments planificant els vostres àpats junts. Els ensenyarà la importància de seguir una dieta equilibrada, abundant en cereals integrals, fibra i verdures, per exemple. Incentiva el seu interès en el menjar i anima'ls a que aportin idees creatives a la cuina.

4. Reforça el vostre vincle a la cuina

Vincles a la cuina

La cuina és un lloc ideal per passar més temps amb els teus fills i no es necessita cap equipament sofisticat.

Fer galetes amb els nens pot convertir una tarda normal en una tarda extraordinària. Passar temps junts preparant dolços segurament generarà uns records que els acompanyaran tota la vida.

3. Desenvolupa competències per a tota la vida

Nena rentant-se les mans

Cuinar amb els nens pot ser una excel·lent oportunitat per ensenyar-los competències importants en la vida.

Pots parlar-los de matemàtiques i fraccions mentre peseu ingredients o talleu una pizza a trossos. També pots ajudar-los a que comprenguin millor la higiene i seguretat alimentària mentre us renteu les mans i prepareu l'espai de treball. Pots parlar-los sobre alimentació saludable mentre prepareu i presenteu el menjar.

2. Fes volar la seva imaginació

Fes volar la seva imaginació

Anima els nens a ser imaginatius a la cuina. Deixa’ls fer a l'hora de decorar galetes o proposa'ls crear un arc de Sant Martí amb una amanida de fruites o animals amb verdures.

Pots deixar que els nens cuinin amb els seus amics i convertir-lo en un concurs per veure qui aconsegueix el millor disseny. Però, recorda que aquí guanyen tots i tots es porten un deliciós premi!

1. No et preocupis pel desordre

Nen decorant galetes de diferents formes

Intenta no preocupar-te per l'embolic que els nens faran divertint-se a la cuina. Deixa'ls ser creatius. A més, quan hagin acabat, poden ajudar a netejar.