Sort by
Sort by

Nestlé Aquarel contribueix a la protecció del Jarabugo al riu Benazaire

Protecció del Jarabugo

En el marc del seu propòsit d'animar les famílies a reconnectar amb la natura i a protegir el medi ambient, Nestlé Aquarel participa en el pla de recuperació del Jarabugo, un peix en perill d'extinció que habita al riu Benazaire, que transcorre al costat de la fàbrica de Nestlé a Herrera del Duque, Extremadura.

Aquest projecte s'emmarca en el Conveni de Col·laboració entre la Diputació Provincial de Badajoz, la Junta d'Extremadura, el Centre de Desenvolupament Rural, coneguda com a CEDER “La Siberia”, i Nestlé Aquarel per a la conservació, investigació i promoció de la Reserva de la Biosfera de “La Sibèria”.

Com és el Jarabugo?

El Jarabugo és un peix endèmic de la conca del riu Guadiana i de la subconca del riu Bembezar al Guadalquivir. Aquest peix viu sol en aquesta zona i necessita ombres per criar i viure.

Per poder conservar i millorar el seu hàbitat, Nestlé Aquarel ha plantat 1.100 arbres en unes 10 hectàrees de superfície per conservar la vegetació associada a les lleres o a la ribera.

Així mateix, i amb la finalitat d'assegurar la supervivència d'aquest arbrat, Nestlé també s'ha compromès a regar la zona repoblada reaprofitant l'aigua d'ús industrial que s'utilitza a la fàbrica.

En resum, amb aquesta acció s'aconsegueix:

  • Absorbir CO2 (Carbon neutrality)
  • Utilitzar l'aigua d'ús industrial que es fa servir a la fàbrica per regar la zona i els nous arbres (Regeneration)
  • Ajudar el Jarabugo, millorant la seva qualitat de vida i fomentant la biodiversitat (Biodiversity)

Jornada educativa i de sensibilització

Nestlé Aquarel en col·laboració amb la Junta d'Extremadura, la Confederació Hidrogràfica del Guadiana i la Reserva de la Biosfera La Sibèria va organitzar una jornada in situ per conscienciar i sensibilitzar els participants, mitjançant diferents activitats, sobre la conservació d'espècies i hàbitats amenaçats. Les sessions anaven dirigides a la Xarxa de Voluntariat Ambiental de la Reserva de la Biosfera de Sibèria i als alumnes del cicle formatiu de medi natural i recursos forestals de l'IES Benazaire.

El Jarabugo y su entorno