Sort results by
Sort results by

A Nestlé ens comprometem amb la nutrició...

Nestlé ha definit 10 Compromisos Nutricionals per a posar al servei de la societat els seus coneixements sobre nutrició i la seva capacitat de recerca, amb l'objectiu de contribuir a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones. Els 10 Compromisos Nutricionals s'agrupen en tres àmbits:

  • Formulació i reformulació de productes.
  • Informació nutricional.
  • Formació en nutrició i hàbits saludables, i divulgació científica.
10 compromisos nutricionales de Nestlé

1. Promoure una alimentació saludable en els 1.000 primers dies del nadó

Mantenim una contínua innovació en el disseny d'aliments infantils, fruit del nostre compromís científic i experiència en les necessitats nutricionals del nadó.

  • El nostre últim gran desenvolupament ha estat incorporar una combinació de 5 oligosacàrids (HMOs) a les nostres fórmules infantils NAN, d'acord amb els últims avenços científics i tecnològics.
  • El 2020 vam llançar la nostra gamma de Complements infantils, especialment desenvolupada per a nadons, per ajudar a solucionar les diferents necessitats que poden aparèixer en els primers anys de vida, sota la marca NAN.
  • Totes les farinetes de cereals infantils Nestlé són sense sucres afegits* (excepte la varietat amb mel) i per sota de la recomanació de l'OMS del 5% de l'energia diària procedent dels sucres lliures.
  • Dins dels nostres cereals infantils, comptem amb la gamma Nestlé Selecció de la Natura sense sucres afegits* ni generats pel procés d'hidròlisi.
  • Els cereals de farinetes infantils Nestlé són de cultiu local, sostenible i compleixen amb estrictes estàndards de qualitat més exigents que la pròpia legislació infantil.
  • Els ingredients dels nostres aliments infantils Nestlé, Yogolino i Naturnes Bio són baby grade**, és a dir, compleixen amb estrictes estàndards de qualitat, més exigents que la pròpia regulació infantil. A més, el seu contingut nutricional està en línia amb les últimes recomanacions pediàtriques.
  • Elaborem tots els nostres aliments infantils com purés de fruites, hortalisses, menjars i sopars amb ingredients 100% naturals, sense sucres ni sal afegits* i sense conservants ni colorants.
  • Així mateix, comptem amb una extensa gamma d'aliments infantils ecològics sota la gamma Naturnes Bio sense sucres ni sal afegits*. Inclou, entre altres, snacks de cereals al forn o receptes 100% vegetals per oferir una solució alternativa al consum de proteïna animal.
  • Totes les nostres receptes infantils Nestlé són sense oli de palma.

* Contenen sucres i sal naturalment presents
** Aquests cultius estan sotmesos a les regulacions i controls més estrictes amb relació a la presència de substàncies contaminants, com, per exemple, pesticides.

2. Millorar el perfil nutricional dels productes destinats a nens


Cereals d'esmorzars infantils:
  • El cereal integral és l'ingredient principal en tota la gamma de cereals per esmorzar de Nestlé.
  • Hem reduït la quantitat de sucre en més d'un 30% en els últims 17 anys. Des de 2004:
    • Hem reduït un 41% de sucres i un 56% en sal en els cereals Chocapic
    • Hem reduït un 39% de sucres i un 40% en sal en els cereals Fitness
    • Hem reduït un 36% de sucres i un 35% en sal en els cereals Lion
    • Hem reduït un 34% en sucres i un 41% en sal en els cereals Nesquik
  • Tota la gamma està lliure d'oli de palma, colorants i aromes artificials.
Cacau instantani
  •  Hem llançat una varietat Nesquik Intens 100% cacau sense sucres afegits, a més de les varietats Nesquik Intens 40% i 70%, amb un major percentatge de cacau i fins a un 82% menys de sucres afegits.
  • En la nostra gamma Nesquik Ready To Drink hem llançat un cacau amb 100% ingredients naturals i un 50% menys de sucres.

3. Reduir els greixos saturats, la sal i el sucre en els nostres productes


Reducció de greixos saturats
  • Cap dels nostres productes conté greixos trans*.
  • En la gamma de cereals d'esmorzar Nestlé, hem substituït els greixos saturats per altres més saludables com l'oli de gira-sol alt oleic.
  • Oferim llet evaporada Ideal per cuinar, una alternativa per preparar salses i cremes, ara amb un 40% menys de matèria grassa.
  • Tots els noodles de Maggi (Pasta Oriental, XXL, Yakisoba i Saucy Noodles) són elaborats sense oli de palma i s'ha prioritzat l'ús d'oli de gira-sol alt oleic.
Reducció de sal i sucres
  • Dins de la nostra gamma de plats preparats Litoral, oferim noves receptes de favada asturiana, llenties riojana i “cocido madrileño” ara amb un 30% menys de greix i sal.
  • A les nostres salses de tomàquet Solís, hem reduït la quantitat de sucres i sal afegits un 9% i 7% respectivament d’acord amb les recomanacions de consum. A més, hem llançat una recepta sense sal ni sucres afegits.
  • Hem ampliat la gamma de rajoles de xocolata sense sucres afegits, i també hem augmentat la presència de xocolates negres amb percentatges de cacau de 70% i 85% amb el llançament de la nostra gamma Dark.

* Àcids grassos trans d'origen industrial, sense incloure els presents de manera natural en alguns ingredients d'origen animal.

4. Fomentar l'ús d'ingredients naturals en els nostres productes

  • Minimitzem l'ús d'additius (colorants, conservants, etc.) utilitzant, sempre que sigui possible, ingredients habituals a la cuina. Per exemple, la nostra gamma de plats preparats Litoral conté 100% ingredients naturals.
  • Treballem per ampliar la nostra gamma de productes ecològics, per exemple, hem llançat gammes BIO amb les nostres marques:
    • Cereals d'esmorzar Chocapic, Cheerios i Fitness
    • Cereals solubles EKO
    • Cafè molt Bonka i Nescafé Gold Organic
    • Plats preparats Litoral: Cigrons amb el seu sofregit i llenties amb el seu sofregit
    • Tomàquet fregit Solís
  • Promovem l'ús de matèries primeres locals o de proximitat (cornisa cantàbrica)
    • Llet fresca provinent de ramaderies de proximitat en els nostres productes de La Lechera
    • Tomàquets de Vegas del Guadiana (Extremadura) en tota la gamma de tomàquet fregit Solís
    • Cigrons de Vega de Carmona, botifarra i xoriços asturians, embotit i carns fresques d'origen local en els nostres plats preparats Litoral
    • Llenties pardina cultiu local (Terra de Camps) per Gamma ECO de Litoral
  • Utilitzem un procés de descafeinització natural només amb aigua que preserva l'aroma i sabor de cafè, sense emprar altres productes químics, en les nostres marques Nescafé, Bonka i Dolce Gusto

5. Oferir solucions per a persones amb preferències i/o necessitats nutricionals específiques


Sense gluten

Hem aconseguit que totes les nostres salses de tomàquet Solís, plats preparats Litoral i cacau instantani Nesquik siguin sense gluten. A més, oferim alternatives sense gluten en pizzes congelades i masses refrigerades Buitoni i en els cereals d'esmorzar Go Free.

Sense lactosa

Oferim alternatives com la llet evaporada Ideal per cuinar i la llet condensada La Lechera, les masses refrigerades i les pizzes congelades Buitoni.

Opcions vegetarianes i veganes
  • Continuem apostant pel llançament d'alternatives vegetals ampliant la nostra oferta de productes com, per exemple:
    • La Sensational Sausage o les dues varietats de pizza Veggie Lovers i Protein Lovers de la gamma Garden Gourmet.
    • La Lechera Veggie alternativa vegetal elaborada a força de civada, arròs i sucre, d'origen 100% vegetal.
    • Ideal Civada, la base vegetal per a salses i cremes lleugeres. Està elaborada amb civada integral procedent d'agricultura ecològica.
    • Nesquik GO VEGETAL, el primer batut vegetal de civada i cacau. Es tracta d'una beguda font de proteïnes vegetals, amb ingredients 100% naturals, naturalment sense lactosa i que inclou el certificat vegà.
    • Wunda, elaborada amb pèsols grocs que aporten proteïnes d'alta qualitat. És rica en fibra, baixa en sucres i greixos, font de calci i de vitamines D, B2 i B12.
    • Litoral Vegetal +, elaborats amb ingredients 100% naturals, sense conservants ni colorants. A més, són font de proteïna, fibra, ferro, magnesi i potassi.
    • Nescafé Dolce Gusto, amb les seves begudes de cafè amb civada, ametlla i coco, totes elles sense lactosa. Una nova alternativa vegana al cafè amb llet de sempre i en una sola càpsula!
    • Nescafé Gold Latte Civada i Latte Coco, elaborats amb cafè soluble i civada o coco per obtenir una beguda vegetal deliciosa.

Solucions de nutrició mèdica
  • Innovem amb solucions adaptades per corregir o millorar l'estat nutricional de les persones, basades en l'evidència científica.

6. Proporcionar informació nutricional responsable i transparent sobre els nostres productes

  • Aportem informació en els envasos i webs dels nostres productes per ajudar a promoure una dieta variada i equilibrada.
  • Implantem de manera gradual el sistema d'etiquetatge nutricional Nutri-Score a la majoria dels nostres productes per ajudar a consumidor a prendre decisions de compra més informades que afavoreixin una alimentació més saludable.
  • Promovem un consum responsable dels nostres productes recomanant la porció més adequada per a nens i adults.
  • Promovem el consum d'aigua com a font principal d'hidratació.

7. Realitzar publicitat responsable en productes per a nens

  • Nestlé va ser la primera empresa que va superar els requisits de FTSE4GOOD* sobre la comercialització de substitutius de la llet materna en 2011.
  • Ens hem adherit voluntàriament a codis d'autoregulació publicitària com EU Pledge a l’àmbit europeu i PAOS a escala nacional.
  • La nostra política interna en campanyes de comunicació adreçades a nens és més estricta que la legislació vigent.
  • No fem publicitat directa a nens menors de 6 anys.
  • No fem publicitat directa de xocolates, begudes ensucrades, galetes ni gelats dirigida a menors de 12 anys.

* FTS4GOOD: Financial Times Estoc Exchange Ethical Index.

8. Impulsar programes d'educació en nutrició i hàbits de vida saludables

  • Nutriplato© és un mètode d'educació nutricional, únic a Europa, que té l'objectiu de promoure una alimentació saludable i equilibrada en els nens, contribuint a prevenir l'obesitat infantil. Nutriplato està basat en la proporció dels grups d'aliments que ha d'incloure un àpat principal (dinar i sopar). El mètode neix de la col·laboració, pionera a Espanya, entre experts en nutrició de Nestlé i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i s'adreça a pares i professionals de la salut. Nutriplato ha estat guardonat amb el premi PAAS en 2018 atorgat per l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.
  • Facilitem a les famílies eines en línia per millorar els seus hàbits nutricionals i planificar menús setmanals saludables com Menú Planner i Cena Planner, que compten ara amb opcions vegetarianes.
  • Oferim el receptari en línia Nestlé Cocina amb més de 3.000 receptes fàcils i saboroses amb la seva informació nutricional, a més d'opcions sense gluten i vegetarianes.
  • Oferim als pares i mares un Programa Educatiu de Nutrició a Nestlé Baby&Me, amb tot el que necessiten saber per descobrir i aprendre sobre alimentació infantil. I així, ajudar el seu nadó a tenir una vida més saludable i desenvolupar al màxim el seu potencial. 

https://www.nestlebebe.es/mil-primeros-dias

9. Promoure la divulgació científica entre professionals de la salut

  • Elaborem publicacions científiques per a professionals de la salut com Nestlé4Experts i Nesvida, i posem a la seva disposició investigacions del Nestlé Nutrition Institute i el Nestlé Research Centre.
  • Fomentem l'estudi anual d'Hàbits Nutricionals i Estil de Vida de les Famílies a través de l’Observatori Nestlé.
  • Desenvolupem cursos, guies i materials educatius per a professionals sanitaris.
  • Organitzem seminaris propis per a professionals de la salut.
  • Participem en congressos i webinars, col·laborant amb societats científiques.
  • Oferim eines i aplicacions digitals per a la valoració de l'estat nutricional, la detecció primerenca de trastorns i el maneig nutricional d'adults, ancians i nens.
  • Promovem la investigació científica nutricional en diferents àmbits i àrees.
  • Intervenim en mitjans de comunicació especialitzats per conscienciar sobre la rellevància de la intervenció nutricional.
https://www.nestlenutrition-institute.org/
https://www.nestlehealthscience.es/herramientas-para-profesionales/home

 

10. Fomentar programes de salut per als nostres empleats

  • Hem llançat el programa Know Your Numbers perquè els nostres empleats prenguin consciència del seu estat de salut i benestar, amb consells i eines per millorar-lo, adoptant hàbits saludables.
  • Implantem la iniciativa Healthy Lives amb informació sobre els 4 pilars del benestar i la salut: activitat física, nutrició, salut mental i descans.
  • Enviem als nostres treballadors el butlletí digital "Nestlé i la teva salut".
  • Realitzem revisions de salut periòdiques, campanyes de vacunació, campanyes de prevenció cardiovascular i de detecció precoç de càncer.
  • Fomentem l'equilibri entre treball i vida personal com a part essencial de la salut i el benestar dels nostres empleats
  • Oferim als nostres empleats el pla "Nestlé Loves Parents" de suport a la criança i hem estat reconeguts com a empresa "Baby Friendly".