Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

A Nestlé ens comprometem amb la nutrició...

Nestlé ha definit 10 Compromisos Nutricionals per a posar al servei de la societat els seus coneixements sobre nutrició i la seva capacitat de recerca, amb l'objectiu de contribuir a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones. Els 10 Compromisos Nutricionals s'agrupen en tres àmbits:

  • Formulació i reformulació de productes.
  • Informació nutricional.
  • Formació en nutrició i hàbits saludables, i divulgació científica.

10 compromisos nutricionales de Nestlé

1. Promoure una alimentació saludable en els 1.000 primers dies del nadó

Mantenim una contínua innovació en el disseny d'aliments infantils, fruit del nostre compromís científic i experiència en les necessitats nutricionals del nadó.

  • La nostra última gran innovació ha estat incorporar una combinació de 6 oligosacàrids (6 HMOs*) amb el probiòtic B. infantis a les nostres fórmules infantils NAN SUPREMEPRO, d'acord amb els últims avanços científics i tecnològics.
  • NANCARE, una gamma de Complements infantils, especialment desenvolupada per a nadons, per ajudar a solucionar les diferents necessitats que poden aparèixer en els primers anys de vida.
  • Totes les farinetes de cereals infantils Nestlé són sense sucres afegits** (excepte la varietat amb mel) i per sota de la recomanació de l'OMS del 5% de l'energia diària procedent dels sucres lliures.
  • Hem desenvolupat els nostres cereals infantils més naturals, la gamma NESTLE 0% sense sucres afegits** ni produïts, és a dir, sense hidrolitzar
  • Els cereals de les notres farinetes són de cultiu sostenible, local***, i compleixen amb estrictes estàndards de qualitat més exigents que la pròpia legislació infantil.
  • Els ingredients dels nostres aliments infantils Nestlé, Yogolino i Gerber són baby grade***, és a dir, compleixen amb estrictes estàndards de qualitat, més exigents que la pròpia regulació infantil. A més, el seu contingut nutricional està en línia amb les últimes recomanacions pediàtriques.
  • Elaborem tots els nostres aliments infantils com purés de fruites, hortalisses, menjars i sopars amb ingredients 100% naturals, sense sucres ni sal afegits** i sense conservants ni colorants****.
  • Així mateix, comptem amb una extensa gamma d'aliments infantils ecològics sota la gamma Gerber sense sucres ni sal afegits**. Inclou cereales infantiles y snacks de cereales horneados. Además, ofrecemos cereales gama Expert como la variedad de avena con ciruela, especialmente diseñados para cubrir necesidades específicas asegurando una alimentación saludable para cualquier tipo de bebé.
  • Nuestras Leches de Crecimiento NATIVA Crecimiento, están elaboradas con leche recogida en el norte de España, cerca de nuestra fábrica y de más de 60 familias ganaderas.

* HMOs. Oligosacáridos de leche Materna
** Contienen azúcares y sal naturalmente presentes
*** Estos cultivos están sometidos a las regulaciones y controles más estrictos con relación a la presencia de sustancias contaminantes, como, por ejemplo, pesticidas.
**** De acuerdo a la legislación vigente.

2. Millorar el perfil nutricional dels productes destinats a nens


Cereals d'esmorzars infantils:

  • El cereal integral és l'ingredient nº 1 en tota la gamma de cereals per esmorzar de Nestlé.
  • Hem reduït la quantitat de sucre en més d'un 30% en els últims 20 anys. Des de 2004:
    • Hem reduït un 41% de sucres i un 56% en sal en els cereals Chocapic
    • Hem reduït un 36% de sucres i un 35% en sal en els cereals Lion
    • Hem reduït un 34% en sucres i un 41% en sal en els cereals Nesquik
  • Estem en procés de tornar a l'oli de gira-sol en totes les nostres receptes, reemplaçant l'oli de palma.
  • Estem treballant per a ser el cereal de desdejuni líder amb cacau 100% d'origen sostenible per a 2025 i ser reconeguts per això.

Cacau instantani

  •  Hem llançat una varietat Nesquik Intens 100% cacau sense sucres afegits, a més de la varietat Nesquik Intens 70%, amb un major percentatge de cacau i fins a un 82% menys de sucres afegits.
  • Hem ampliat la gamma amb la varietat Nesquik 0% sucres afegits, endolcida amb extracte natural d'estèvia.

3. Reduir els greixos saturats, la sal i el sucre en els nostres productes


Reducció de greixos saturats

  • Cap dels nostres productes conté greixos trans*.
  • En la gamma de cereals d'esmorzar Nestlé, estem reemplaçant els greixos saturats per altres més saludables com l'oli de gira-sol.
  • Oferim llet evaporada Ideal per cuinar, una alternativa per preparar salses i cremes, ara amb un 40% menys de matèria grassa.
  • Els Noodles Maggi Fusian Pasta Oriental, XXL, Yakisoba i Saucy Noodles estan elaborats sense oli de palma i s'ha prioritzat l'ús d'oli de gira-sol alt oleic.

Reducció de sal i sucres

  • Dins de la nostra gamma de plats preparats Litoral, oferim receptes de favada asturiana, llenties riojana i “cocido madrileño” ara amb un 30% menys de greix i sal.
  • A les nostres salses de tomàquet Solís, hem reduït la quantitat de sucres i sal afegits un 9% i 7% respectivament d’acord amb les recomanacions de consum. A més, comptem amb una recepta sense sal ni sucres afegits.
  • Hem augmentat la presència de xocolates negres amb percentatges de cacau de 70%, 85% i 90% amb el llançament de la nostra gamma Dark, i disposem de la nostra gamma de tauletes de xocolata sense sucres afegits.
  • A més, hem ampliat la nostra gamma de cereals i barretes Fitnes amb una combinació única en el mercat que respon a les tendències del món adult: Sense sucre afegit + Font de Proteïna o de Fibra, amb les nostres referències Fitnes Proteïna 0% Sucres Afegits i Fitnes Fibra 0% Sucres Afegits.
     

* Àcids grassos trans d'origen industrial, sense incloure els presents de manera natural en alguns ingredients d'origen animal.
** 40% menys de greixos respecte a la mitjana de la resta de marques de llet evaporada del mercat. Dades Kantar, març 2021

4. Fomentar l'ús d'ingredients naturals en els nostres productes

  • Minimitzem l'ús d'additius (colorants, conservants, etc.) utilitzant, sempre que sigui possible, ingredients habituals a la cuina. Per exemple, la nostra gamma de plats preparats regionals Litoral conté 100% ingredients naturals.
  • Treballem per ampliar la nostra gamma de productes ecològics, per exemple, hem llançat gammes BIO amb les nostres marques:
    • Cereals d'esmorzar Chocapic
    • Cereals solubles EKO
    • Cafè molt Bonka i Nescafé Gold Organic
    • Plats preparats Litoral: Cigrons amb el seu sofregit i llenties amb el seu sofregit
    • Tomàquet fregit Solís
  • Promovem l'ús de matèries primeres locals o de proximitat 
    • Llet fresca provinent de ramaderies de proximitat en els nostres productes de La Lechera
    • Tomàquets de Vegas del Guadiana (Extremadura) en tota la gamma de tomàquet fregit Solís
    • Cigrons de Vega de Carmona, botifarra i xoriços asturians, embotit i carns fresques d'origen local en els nostres plats preparats Litoral
    • Llenties pardina cultiu local (Terra de Camps) per Gamma ECO de Litoral
  • Utilitzem un procés de descafeinització natural només amb aigua que preserva l'aroma i sabor de cafè, sense emprar altres productes químics, en les nostres marques Nescafé, Bonka i Dolce Gusto

5. Oferir solucions per a persones amb preferències i/o necessitats nutricionals específiques


Sense gluten

Hem aconseguit que totes les nostres salses de tomàquet Solís, plats preparats Litoral i cacau instantani Nesquik siguin sense gluten. A més, oferim alternatives sense gluten en masses refrigerades Buitoni i en els cereals d'esmorzar Go Free.

Sense lactosa

Oferim alternatives com la llet evaporada Ideal per cuinar i la llet condensada La Lechera, les masses refrigerades.

Opcions vegetarianes i veganes

  • Continuem apostant pel llançament d'alternatives vegetals ampliant la nostra oferta de productes com, per exemple:
    • Gamma Litoral Veg, mandonguilles amb salsa de tomàquet. Elaborades a partir de proteïnes vegetals de soia i blat, les mandonguilles plant-based de LITORAL són riques en proteïnes, font de fibra i no tenen colesterol, convertint-se així en una alternativa perfecta al plat tradicional.
    • Masses Buitoni, l'opció perfecta per a crear pizzes i rebosteria, ara amb certificació vegana.
    • De la gamma Garden Gurmet
      • Vuna, l'alternativa 100% vegetal a la tonyina. Elaborat a base de proteïna de pèsol.
      • Marini-style Crispy Filet, l'alternativa 100% vegetal al peix blanc arrebossat. Elaborat base de proteïnes de pèsol i de blat.
      • Sensational Filet, l'alternativa 100% vegetal al pit de pollastre. Elaborat a base de proteïna de blat i de soia.


Solucions de nutrició mèdica

  • Innovem amb solucions adaptades per corregir o millorar l'estat nutricional de les persones, basades en l'evidència científica.

6. Proporcionar informació nutricional responsable i transparent sobre els nostres productes

  • Aportem informació en els envasos i webs dels nostres productes per ajudar a promoure una dieta variada i equilibrada.
  • Hem implantat el sistema d'etiquetatge nutricional Nutri-Score a la majoria dels nostres productes per ajudar a consumidor a prendre decisions de compra més informades que afavoreixin una alimentació més saludable.
  • Promovem un consum responsable dels nostres productes recomanant la porció més adequada per a nens i adults.
  • Promovem el consum d'aigua com a font principal d'hidratació.

7. Realitzar publicitat responsable en productes per a nens

  • Nestlé va ser la primera empresa que va superar els requisits de FTSE4GOOD* sobre la comercialització de substitutius de la llet materna en 2011.
  • Ens hem adherit voluntàriament a codis d'autoregulació publicitària com EU Pledge a l’àmbit europeu i PAOS a escala nacional.
  • La nostra política interna en campanyes de comunicació adreçades a nens és més estricta que la legislació vigent.
  • No fem publicitat directa a nens menors de 6 anys.
  • No fem publicitat directa de xocolates, begudes ensucrades, galetes ni gelats dirigida a menors de 12 anys.

* FTS4GOOD: Financial Times Estoc Exchange Ethical Index.

8. Impulsar programes d'educació en nutrició i hàbits de vida saludables

  • Nutriplato© és un mètode d'educació nutricional, únic a Europa, que té l'objectiu de promoure una alimentació saludable i equilibrada en els nens, contribuint a prevenir l'obesitat infantil. Nutriplato està basat en la proporció dels grups d'aliments que ha d'incloure un àpat principal (dinar i sopar). El mètode neix de la col·laboració, pionera a Espanya, entre experts en nutrició de Nestlé i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i s'adreça a pares i professionals de la salut.
  • Facilitem a les famílies eines en línia per millorar els seus hàbits nutricionals i planificar menús setmanals saludables com Menú Planner i Cena Planner, que compten ara amb opcions vegetarianes, veganes i flexitarianas.
  • Oferim el receptari en línia Nestlé Cocina amb més de 3.000 receptes fàcils i saboroses amb la seva informació nutricional, a més d'opcions sense gluten i vegetarianes.
  • Oferim als pares i mares un Programa Educatiu de Nutrició a Nestlé Baby&Me, amb tot el que necessiten saber per descobrir i aprendre sobre alimentació infantil. I així, ajudar el seu nadó a tenir una vida més saludable i desenvolupar al màxim el seu potencial. 

https://www.nestlebebe.es/mil-primeros-dias

9. Promoure la divulgació científica entre professionals de la salut

  • Elaborem publicacions científiques per a professionals de la salut com Nestlé4Experts, i posem a la seva disposició investigacions del Nestlé Nutrition Institute i el Nestlé Research Centre.
  • Fomentem l'estudi anual d'Hàbits Nutricionals i Estil de Vida de les Famílies a través de l’Observatori Nestlé.
  • Desenvolupem cursos, guies i materials educatius per a professionals sanitaris.
  • Organitzem seminaris propis per a professionals de la salut.
  • Participem en congressos i webinars, col·laborant amb societats científiques.
  • Oferim eines i aplicacions digitals per a la valoració de l'estat nutricional, la detecció primerenca de trastorns i el maneig nutricional d'adults, ancians i nens.
  • Promovem la investigació científica nutricional en diferents àmbits i àrees.
  • Intervenim en mitjans de comunicació especialitzats per conscienciar sobre la rellevància de la intervenció nutricional.

https://www.nestlenutrition-institute.org/
https://www.nestlehealthscience.es/herramientas-para-profesionales/home

 

10. Fomentar programes de salut per als nostres empleats

  • Hem llançat el programa Know Your Numbers perquè els nostres empleats prenguin consciència del seu estat de salut i benestar, amb consells i eines per millorar-lo, adoptant hàbits saludables.
  • Implantem la iniciativa Healthy Lives amb informació sobre els 4 pilars del benestar i la salut: activitat física, nutrició, salut mental i descans.
  • Enviem als nostres treballadors el butlletí digital "Nestlé i la teva salut".
  • Realitzem revisions de salut periòdiques, campanyes de vacunació, campanyes de prevenció cardiovascular i de detecció precoç de càncer.
  • Fomentem l'equilibri entre treball i vida personal com a part essencial de la salut i el benestar dels nostres empleats
  • Oferim als nostres empleats el pla "Nestlé Loves Parents" de suport a la criança i hem estat reconeguts com a empresa "Baby Friendly".