A Nestlé ens comprometem amb la nutrició...
Descobreix un a un, els compromisos relacionats amb els nostres productes, la informació i l’educació.

1. Promoure una alimentació saludable en els 1.000 primers dies del bebè
- A 2019 canviem les nostres receptes de farinetes, amb una hidròlisi optimitzada. Llancem una nova gamma de farinetes Nestlé 0% sucres afegits i generats en el procés.
- Incorporem la tecnologia OptiPro* en les nostres fórmules infantils.
- Hem eliminat l'oli de palma de totes les nostres receptes infantils.
- En totes nostres farinetes, usem sol cereals de cultiu** adaptats per a l'alimentació infantil.
- Elaborem tots els nostres potets infantils amb ingredients 100% naturals, sense colorants, conservants, sal o sucres afegits.***
- Proporcionem la primera llet infantil del mercat amb oligosacàrids dissenyats estructuralment idèntics als de la llet materna.
* OptiPro és un procés tecnològic únic per a aconseguir la qualitat òptima de proteïnes per al bebè.
** Aquests cultius estan sotmesos a les regulacions i controls més estrictes en relació amb la presència de substàncies contaminants, com per exemple pesticides.
*** Contenen sucres i sal naturalment presents.
2. Millorar el perfil nutricional dels productes destinats a nens
Cereals d'esmorzars infantils
- El cereal integral és el principal ingredient en tota la gamma.
- Hem reduït la quantitat de sucres totals fins a un màxim de 7,5 grams per porció.
- Tota la gamma està lliure d'oli de palma, colorants i aromes artificials.
- Hem llançat una gamma bio.
- Hem llançat una varietat amb un 30% menys de sucre.
- Hem llançat una varietat elaborada només amb ingredients naturals.
- Tots els nostres gelats infantils tenen un màxim de 110 kcal.
- Utilitzem únicament aromes naturals.
3. Reduir els greixos saturats, la sal i el sucre en els nostres productes
Reducció de greixos saturats
- Cap dels nostres productes conté greixos trans*.
- En la gamma de cereals d'esmorzar, hem substituït els greixos saturats per altres més saludables com l'oli de gira-sol alt oleic.
- Oferim llet evaporada per a cuinar, una alternativa per a elaborar salses i cremes, ara amb un 40% menys de matèria grassa.
- Oferim noves receptes de favada asturiana i llenties de La Rioja ara amb un 30% menys de greix i sal.
- En les salses de tomàquet, hem reduït la quantitat de sucres i sal afegits sobre la base de les recomanacions de consum. A més, hem llançat una recepta sense sal ni sucres afegits.
- Hem ampliat la gamma de tauletes de xocolata sense sucres afegits, incloent varietats amb percentatges superiors de cacau (70% i 85%).
* Àcids grassos trans d'origen industrial, sense incloure els presents de manera natural en alguns ingredients d'origen animal.
4. Fomentar l'ús d'ingredients naturals en els nostres productes
- Minimitzem l'ús d'additius (colorants, conservants, etc.) utilitzant, sempre que sigui possible, ingredients habituals en la cuina. Per exemple, la nostra gamma de plats preparats esterilitzats no conté additius.
- Treballem per a ampliar la nostra gamma de productes ecològics.
- Promovem l'ús de matèries primeres locals o de proximitat.
- Utilitzem un procés de descafeinació natural solo amb aigua que preserva l'aroma i sabor de cafè, sense emprar altres productes químics.
5. Oferir solucions per a persones amb preferències i/o necessitats nutricionals específiques
Sense gluten
- Hem aconseguit que totes les nostres salses de tomàquet, plats preparats esterilitzats i cacau instantani siguin sense gluten. A més, oferim alternatives sense glútens en pizzes, cereals d'esmorzar i masses refrigerades.
- Oferim alternatives com la llet evaporada per a cuinar i la llet condensada, les masses refrigerades i les pizzes congelades.
- Oferim productes fets a base de proteïnes vegetals: plats preparats esterilitzats, alternatives a la carn, pizzes, oblies de rebosteria, barretes de fruites i de fruita seca.
- Innovem amb solucions adaptades per a corregir o millorar l'estat nutricional de les persones, basades en l'evidència científica.
6. Proporcionar informació nutricional responsable i transparent sobre els nostres productes
- Aportem informació en els envasos i webs dels nostres productes per a ajudar a promoure una dieta variada i equilibrada.
- Implantem de manera gradual el sistema d'etiquetatge nutricional Nutri-Score en diversos dels nostres productes per a ajudar el consumidor a prendre decisions de compra més informades que afavoreixin una alimentació més saludable.
- Promovem un consum responsable dels nostres productes recomanant la porció més adequada per a nens i adults.
- Promovem el consum d'aigua com a font principal d'hidratació.
7. Realitzar publicitat responsable en productes per a nens
- Nestlé va ser la primera empresa que va superar els requisits de FTSE4GOOD* sobre la comercialització de substitutius de la llet materna en 2011.
- Ens hem adherit voluntàriament a codis d'autoregulació publicitària com EU Pledge i PAOS.
- La nostra política interna en campanyes de comunicació dirigides a nens és més estricta que la legislació vigent.
- No fem publicitat directa a nens menors de 6 anys.
- No fem publicitat directa de xocolates, begudes ensucrades, galetes ni gelats dirigida a menors de 12 anys.
- No realitzem comunicacions de màrqueting en escoles d'educació primària.
* FTS4GOOD: Financial Times Estoc Exchange Ethical Index.
8. Impulsar programes d'educació en nutrició i hàbits de vida saludables
- Fomentem l'educació nutricional en nens amb Nutriplato©, un mètode creat per experts en nutrició de Nestlé i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.
- Facilitem a les famílies eines on-line per a millorar els seus hàbits nutricionals i planificar menús setmanals saludables com a Menú Planner, Pla Fàcil i Sopar Planner.
- Oferim el receptari on-line Nestlé Cuina amb més de 3.000 receptes fàcils i saboroses amb la seva informació nutricional, a més d'opcions sense glútens i vegetarianes.
9. Promoure la divulgació científica entre professionals de la salut
https://www.nestlenutrition-institute.org/
https://www.nestlehealthscience.es/herramientas-para-profesionales/home
10. Fomentar programes de salut per als nostres empleats
- Formem al 100% dels nostres empleats mitjançant un curs bàsic en nutrició.
- Hem llançat el programa Know Your Numbers perquè els nostres empleats prenguin consciència del seu estat de salut i benestar, amb consells i eines per a millorar-ho, adoptant hàbits saludables.
- Implantem la iniciativa Healthy Lives amb informació sobre els 4 pilars del benestar i la salut: activitat física, nutrició, salut mental i descans.
- Enviem als nostres treballadors la newsletter trimestral “Nestlé i la teva salut”.
- Realitzem revisions de salut periòdiques, campanyes de vacunació, campanyes de prevenció cardiovascular i de detecció precoç de càncer.
- Organitzem activitats com a rutes a peu per la ciutat, classes dirigides i caminades perquè els nostres treballadors es mantinguin actius.
- Fomentem l'equilibri entre treball i vida personal com a part essencial de la salut i el benestar dels nostres empleats