Nestlé dóna suport a la lactància materna

 
Mare alletant el seu nounat

La lactància materna, el millor aliment per als nounats

Nestlé considera que la llet materna és el millor aliment per als nounats. Per això, dóna suport a la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) d'alimentar als bebès exclusivament amb llet materna durant els primers sis mesos de vida i de continuar alletant-los després mentre s'introdueixen aliments complementaris, seguint sempre la recomanació de professionals de la salut o autoritats sanitàries.

Els beneficis de la lactància materna

La lactància materna ofereix múltiples avantatges per al nounat. Alguns d'aquests beneficis es perllonguen fins a l'edat adulta. El mes adient és que la lactància materna sigui exclusiva durant el primer semestre i després es reforci amb alimentació complementària.

La llet que produeixen de forma natural totes les mares és un aliment complet que compleix tots els requisits de nutrients i energia perquè els petits creixin de forma saludable durant el seu primer semestre de vida. A mesura que van creixent, i sempre a partir dels sis mesos, la llet materna segueix cobrint almenys la meitat de les seves necessitats nutricionals, disminuint fins a un terç durant el segon any de vida.

La lactància materna promou el desenvolupament sensorial i cognitiu del bebè establint un vincle especial entre mare i fill. Moltes mares afirmen l'existència d'una intimitat física que ajuda a relaxar el petit i oferir una sensació de seguretat per a tots dos.

La presa contínua de la llet de la mare augmenta l'equilibri psicològic i emocional del nounat.

La ingesta de llet materna pot ajudar a la reducció de l'aparició de gasos, diarrea i restrenyiment. A més, les defenses del bebè augmenten gràcies a que la llet materna és rica en anticossos que ajuden al sistema immunitari del petit. Finalment, la llet materna està sempre llesta per prendre ja que no necessita de cap biberó pel que es pot alletar el petit a qualsevol moment i en qualsevol lloc.

Mare alletant el seu nounat

La llet materna s'adapta al creixement del bebè

La llet materna no sempre és la mateixa i canvia de sabor a mesura que el bebè creix. Això és important ja que aquests canvis ajudaran a acceptar els diferents gustos del menjar que prengui en el futur.

La lactància materna es digereix i assimila fàcilment ja que la seva composició s'adapta a les necessitats del petit a les diferents etapes de creixement , i incorpora tots els nutrients necessaris per al seu desenvolupament (greixos, hidrats de carboni, proteïnes, vitamines, i minerals).

A partir dels sis mesos, les necessitats nutricionals del nen per a un correcte creixement i desenvolupament són tan elevades que la llet materna per si sola no és suficient per cobrir-les. A partir d'aquest moment, s'ha de combinar amb altres aliments.

La decisió de continuar la lactància materna està en mans de les mares i de la seva disponibilitat de temps, ja que qüestions com la incorporació al treball limiten les possibilitats de continuar-la. El que és clar és que, duri el temps que duri, la lactància és beneficiosa per al bebè i per a la mare!

Després dels sis mesos de lactància exclusiva

Nestlé recorda que les necessitats dels petits canvien a partir d'aquest període i que la lactància ha de complementar-se amb altres aliments, com les fruites, verdures, cereals i els aliments proteics.

En ocasions, les mares pensen que la lactància s'acaba als sis mesos. No obstant això, segueix sent molt important nutricionalment, a més de tenir un efecte positiu per a tots dos.

En el cas que la mare decideixi deixar de donar el pit al seu fill es recomana consultar amb el professional de la salut sobre la fórmula infantil més adequada per el bebè. És bona idea que afegeixis aquesta nova fórmula poc a poc. La lactància mixta (combinació de llet materna i una fórmula infantil) permetrà al bebè adaptar-se a la nova situació, ja que el sabor i la textura de la nova llet són totalment diferents.

Lactància materna: educació i compromís

Nestlé creu fermament que "la lactància materna és el millor" sempre que sigui possible i oportú, i així ho expressa tant en els envasos de fórmules infantils com en totes les comunicacions. Així mateix, elabora materials educatius sobre els beneficis de la llet materna, dirigits a professionals de la salut i als pares. També organitza campanyes i seminaris sobre la lactància materna per a la comunitat mèdica en col·laboració amb els governs i les institucions mèdiques.

La lactància materna també ocupa un lloc destacat en els "10 Compromisos Nutricionals de Nestlé". Justament, el primer compromís del decàleg és "Promoure una alimentació saludable durant els primers 1000 dies del bebè", i la primera acció és la promoció de la lactància materna.

 

Descobreix els beneficis de la llet materna:

Vídeo: Llet materna, Proteïnes Que Construeixen bases sòlides per a la Salut futura del teu nadó

Guia personalitzada de l'alletament matern

Animem les nostres treballadores a alletar els seus nadons

Infografia sobre la nostra nova Política de Maternitat a nivell mundial