Sort by
Sort by

Nestlé dóna suport a la lactància materna

 

Mare alletant el seu nounat

La lactància materna, el millor aliment per als nounats

Nestlé considera que la llet materna és el millor aliment per als nounats. Per això, dóna suport a la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) d'alimentar als bebès exclusivament amb llet materna durant els primers sis mesos de vida i de continuar alletant-los després mentre s'introdueixen aliments complementaris, seguint sempre la recomanació de professionals de la salut o autoritats sanitàries.

Com Nestlé dona suport a la lactància materna?

Quan les mares no poden o decideixen no alletar, la fórmula infantil és l'únic substitut de la lactància materna que l'OMS reconeix com a apropiat. Nestlé té un compromís global de secundar i protegir la lactància materna mitjançant la implementació de la nostra política sobre la comercialització responsable de substituts de la llet materna.

Nestlé compleix amb el Codi de l'OMSi les resolucions posteriors de l'Assemblea Mundial de la Salut implementades pels governs nacionals de tot el món. Apliquem voluntàriament la nostra pròpia política quan és més estricta que les regulacions nacionals en 152 països considerats de "major risc" en termes de mortalitat infantil i desnutrició. En aquests països, també especifiquem que els bebès només han de ser alimentats amb alimentació complementària a partir dels sis mesos.

Nestlé també compta amb sòlides mesures i mecanismes de compliment, inclosa una xarxa interna d’Ombudsman del Codi de l'OMS. Estem orgullosos de ser el primer fabricant de substituts de la llet materna inclòs en l'índex FTSE4Good i hem aconseguit complir de manera contínua amb els seus rigorosos criteris per a la comercialització responsable de substituts de la llet materna des de 2011.

En 2018, Nestlé va ocupar el segon lloc en el rànquing de fabricants de substituts de la llet materna de l'Índex Global d'Accés a la Nutrició 2018. Informem de manera transparent sobre el nostre progrés en el nostre informe anual i en el nostre lloc web corporatiu, i encoratgem les parts interessades a compartir qualsevol inquietud que puguin tenir sobre les nostres pràctiques de màrqueting de substituts de la llet materna a través del nostre sistema "Speak up".

Nestlé investiga totes les inquietuds plantejades i aborda ràpidament qualsevol cas d'incompliment que se'ns reporti.

Ha pressionat Nestlé per a oposar-se a les polítiques de lactància materna?

Secundem fermament la lactància materna i no hem vacil·lat en aquesta posició. No hem pressionat, ni ho faríem mai, a cap govern, inclòs el govern dels Estats Units, perquè s'oposi a les polítiques de lactància materna enlloc del món.

Creiem que la lactància materna és el millor aliment per als bebès. Continuarem promovent la lactància materna exclusiva durant els primers sis mesos de vida, seguida de la introducció d'aliments complementaris nutritius adequats juntament amb la lactància materna continuada, fins als dos anys i més enllà. Quan les mares no poden o trien no alletar, creiem que la fórmula infantil representa una alternativa valuosa. Continuem amb el nostre compromís d'oferir, de manera responsable i conforme a la normativa, productes per a ajudar les mares que necessiten o que trien una alternativa a la lactància materna.

Informe de la Changing Markets Foundation (CMF) – La resposta de Nestlé

En 2018, convidem a la CMF a discutir el seu informe "Desmuntant el mite" sobre el compromís de Nestlé amb la nutrició infantil basada en evidència científica, per a poder aclarir algunes de les inexactituds en les seves troballes.

Quan les mares no poden, o opten per no alletar, la fórmula infantil és l'únic substitut adequat de la llet materna. La CMF reconeix el paper vital que exerceix la fórmula infantil en tals casos, fet que rebem amb satisfacció.

Vam estar d'acord que els fabricants de fórmules infantils tenen la responsabilitat de proporcionar productes que siguin segurs i el més nutricionalment complets possible, sostinguts per la ciència més avançada. 600 investigadors de Nestlé estan treballant a aquest efecte, en associació amb institucions acadèmiques.

La CMF critica els missatges en els envasos comercialitzats als Estats Units, Hong Kong, Suïssa i Espanya, però aquests compleixen amb les regulacions locals. No incloem missatges en els nostres productes de fórmula infantil o en altres comunicacions que idealitzin aquests productes o que impliquin que són superiors o equivalents a la llet materna.

Les fórmules modernes es troben composicionalment més pròximes a la llet humana, per la qual cosa afirmem que els seus ingredients estan "inspirats en la llet materna" o contenen components que són comparables als de la llet materna, com a proteïnes o oligosacàrids de la llet humana (HMO), quan això està científicament provat.

Això no infringeix el Codi de l'OMS tal com ho implementen els governs nacionals o la nostra pròpia política quan és més estricta que el codi nacional.

Els ingredients són un altre focus de l'informe de la CMF. Aquí les normes del CODEX i les regulacions locals (que poden variar d'un país a un altre) determinen els ingredients essencials necessaris en la fórmula infantil. Tots els nostres productes compleixen amb aquests requisits.

Contràriament al que diu l'informe, no usem sacarosa en cap producte infantil (0-6 mesos) i, voluntàriament, l’eliminem de totes les altres fórmules de continuació (6-12 mesos) a finals de 2018.

El saboritzant de vainilla és segur i està permès en bebès majors de sis mesos d'edat segons el CODEX. És present en un nombre molt limitat de productes per a aquest rang d'edat, i no és present en els nostres productes de fórmula infantil a Sud-àfrica. Estem eliminant voluntàriament tals saboritzants dels pocs productes que encara els contenen.

L'informe de seguiment de la CMF "Desmuntant el mite" de 2019 va recollir moltes de les mateixes al·legacions.

No idealitzem els nostres productes ni insinuem que són superiors o equivalents a la llet materna. Tanmateix, les fórmules modernes estan composicionalment més prop de la llet humana que la llet de vaca, per exemple. Per això, diem que els nostres productes estan "inspirats en la llet materna".

Els beneficis de la lactància materna

La lactància materna ofereix múltiples avantatges per al nounat. Alguns d'aquests beneficis es perllonguen fins a l'edat adulta. El mes adient és que la lactància materna sigui exclusiva durant el primer semestre i després es reforci amb alimentació complementària.

La llet que produeixen de forma natural totes les mares és un aliment complet que compleix tots els requisits de nutrients i energia perquè els petits creixin de forma saludable durant el seu primer semestre de vida. A mesura que van creixent, i sempre a partir dels sis mesos, la llet materna segueix cobrint almenys la meitat de les seves necessitats nutricionals, disminuint fins a un terç durant el segon any de vida.

La lactància materna promou el desenvolupament sensorial i cognitiu del bebè establint un vincle especial entre mare i fill. Moltes mares afirmen l'existència d'una intimitat física que ajuda a relaxar el petit i oferir una sensació de seguretat per a tots dos.

La presa contínua de la llet de la mare augmenta l'equilibri psicològic i emocional del nounat.

La ingesta de llet materna pot ajudar a la reducció de l'aparició de gasos, diarrea i restrenyiment. A més, les defenses del bebè augmenten gràcies a que la llet materna és rica en anticossos que ajuden al sistema immunitari del petit. Finalment, la llet materna està sempre llesta per prendre ja que no necessita de cap biberó pel que es pot alletar el petit a qualsevol moment i en qualsevol lloc.

Mare alletant el seu nounat

La llet materna s'adapta al creixement del bebè

La llet materna no sempre és la mateixa i canvia de sabor a mesura que el bebè creix. Això és important ja que aquests canvis ajudaran a acceptar els diferents gustos del menjar que prengui en el futur.

La lactància materna es digereix i assimila fàcilment ja que la seva composició s'adapta a les necessitats del petit a les diferents etapes de creixement , i incorpora tots els nutrients necessaris per al seu desenvolupament (greixos, hidrats de carboni, proteïnes, vitamines, i minerals).

A partir dels sis mesos, les necessitats nutricionals del nen per a un correcte creixement i desenvolupament són tan elevades que la llet materna per si sola no és suficient per cobrir-les. A partir d'aquest moment, s'ha de combinar amb altres aliments.

La decisió de continuar la lactància materna està en mans de les mares i de la seva disponibilitat de temps, ja que qüestions com la incorporació al treball limiten les possibilitats de continuar-la. El que és clar és que, duri el temps que duri, la lactància és beneficiosa per al bebè i per a la mare!

Després dels sis mesos de lactància exclusiva

Nestlé recorda que les necessitats dels petits canvien a partir d'aquest període i que la lactància ha de complementar-se amb altres aliments, com les fruites, verdures, cereals i els aliments proteics.

En ocasions, les mares pensen que la lactància s'acaba als sis mesos. No obstant això, segueix sent molt important nutricionalment, a més de tenir un efecte positiu per a tots dos.

En el cas que la mare decideixi deixar de donar el pit al seu fill es recomana consultar amb el professional de la salut sobre la fórmula infantil més adequada per el bebè. És bona idea que afegeixis aquesta nova fórmula poc a poc. La lactància mixta (combinació de llet materna i una fórmula infantil) permetrà al bebè adaptar-se a la nova situació, ja que el sabor i la textura de la nova llet són totalment diferents.

Lactància materna: educació i compromís

Nestlé creu fermament que "la lactància materna és el millor" sempre que sigui possible i oportú, i així ho expressa tant en els envasos de fórmules infantils com en totes les comunicacions. Així mateix, elabora materials educatius sobre els beneficis de la llet materna, dirigits a professionals de la salut i als pares. També organitza campanyes i seminaris sobre la lactància materna per a la comunitat mèdica en col·laboració amb els governs i les institucions mèdiques.

La lactància materna també ocupa un lloc destacat en els "10 Compromisos Nutricionals de Nestlé". Justament, el primer compromís del decàleg és "Promoure una alimentació saludable durant els primers 1000 dies del bebè", i la primera acció és la promoció de la lactància materna.

 

Descobreix els beneficis de la llet materna:

Vídeo: Llet materna, Proteïnes Que Construeixen bases sòlides per a la Salut futura del teu nadó

Animem les nostres treballadores a alletar els seus nadons

Enllaços d'Interés:

Llegir més sobre les nostres polítiques d'alimentació infantil responsable

Llegir més sobre FTSE4Good

Llegir més sobre el Codi de l'OMS

Política de Protecció de la Maternitat de Nestlé (pdf, 2Mb)

Més informació sobre la comercialització responsable d'aliments infantils: registre de compliment

Llegir més sobre el boicot a Nestlé

Llegir sobre el suport a la lactància materna i la maternitat