El programa se centra en dues àrees:
1) Accelerar la transformació de la nostra cartera de productes
Per a garantir que les nostres marques promoguin estils de vida més saludables:
- Hem eliminat més de 40.000 tones de sucre des de 2017
- Hem eliminat més de 10.000 tones de sal des de 2017
- Hem augmentat la quantitat d'aliments enriquits amb micronutrients fins als 196,6 mil milions en 2020
També ens hem marcat els següents compromisos per a 2020:
- Afegir 750 milions de racions (80g) de vegetals
- Afegir als productes com a mínim 300 milions de racions (16 g) de cereals rics en fibra, llegums, fruita seca i llavors
- Reduir encara més la sal en un 10%
- Complim el nostre compromís, adquirit en 2014, de reduir els greixos saturats en un 10% en tots els productes rellevants que no compleixin amb els criteris de la Nestlé Nutritional Foundation en relació amb els greixos saturats.
2) Inspirar amb programes i serveis d'ajuda
Els pares i cuidadors necessiten ajuda per a criar els nens amb hàbits alimentaris i d'estil de vida més saludables. Desenvolupem programes i serveis en línia per a proporcionar-los coneixements nutricionals, receptes saludables i consells pràctics.
Des de 2016, els programes Nestlé for Healthier Kids han arribat a més de 80 milions de nens en més de 80 països.
Nutriplato, una iniciativa de Nestlé Espanya en el marc de Nestlé for Healthier Kids
¿Què es el Nutriplato?
Nutriplato és un mètode d'educació nutricional àgil i senzill, únic a Europa, que té l'objectiu de promoure una alimentació saludable i equilibrada en els nens, contribuint a prevenir l'obesitat infantil.
El programa neix d'una col·laboració, pionera a Espanya, entre experts en nutrició de Nestlé España i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i es dirigeix a mares i pares i a professionals de la salut.
El mètode Nutriplato es basa a indicar les proporcions adequades dels diferents grups d'aliments que han de formar part dels dos menjars principals del dia: el menjar i el sopar. Pensat per a nens de més de 3 a 12 anys, és el mètode ideal per a aconseguir que els teus fills segueixin una dieta saludable i equilibrada de manera fàcil i divertida.
La comunitat Nutriplato
Sabem que aconseguir que els nens mengin de forma equilibrada no sempre és fàcil. Per això, hem creat la comunitat Nutriplato, on t'ajudarem al fet que els teus fills mengin bé i es diverteixin amb aquest mètode nutricional.
En primer lloc, t'explicarem com funciona el mètode Nutriplato, pensat per a nens a partir de 3 i fins als 12 anys i que podeu seguir tots a casa, majors i petits.
Una vegada subscrit, podràs accedir a continguts i eines exclusives desenvolupades per professionals de la nutrició per a ajudar-te al fet que els teus fills s'alimentin de forma equilibrada. Entre altres, podràs accedir a:
- Una guia Nutricional amb consells i idees per a portar a la pràctica el mètode Nutriplato.
- Receptes fàcils i delicioses amb les proporcions correctes de cada grup d'aliments.
- Recomanacions de Nutrinanny, la nostra experta en nutrició infantil.
- Sortejos i promocions
Apunta't en: www.nutriplatonestle.com
Fonts:
- La qualitat general de l’alimentació va resultar ser més bona entre els estudiants canadencs de cinquè curs que ajudaven a preparar els àpats, com a mínim, un cop a la setmana, en comparació amb els que no ajudaven mai a preparar els àpats a casa (Chu YL et al. J Nutr Educ Behav. 2014; 46: 304-8)
- Un estudi transversal fet a Austràlia va demostrar que els nens (no les nenes) amb un patró alimentari “saludable” s’implicaven més a ajudar a preparar àpats que els nens amb un patró d’alimentació superenergètica (Leech RM et al. Appetite. 2014; 75: 64-70)
- Ajudar a cuinar s’associava positivament a l’adhesió a una dieta mediterrània saludable en alumnes de 7è a 9è curs, a Portugal (Leal FM et al. Persp in Pub Health. 2011; 131: 283-7)
- Els estudiants canadencs de cinquè curs que ajudaven habitualment a preparar els àpats a casa menjaven 1,4 més porcions de fruites i verdures al dia (combinades) que els estudiants que no preparaven mai els àpats (Chu YL et al. J Nutr Educ Behav. 2014; 46: 304-8)
- Els infants japonesos (de 10 a 11 anys) que ajudaven a preparar el menjar a casa tenien més probabilitats de menjar vegetals i fruites cada dia que els que no en preparaven (Nozue M et al. Nutr Res Pract. 2016; 10: 359-63)
- La participació d’infants petits (2-5 anys) en la preparació de menjars augmentava la seva freqüència d’ingesta de fruites i verdures (Shim JE et al. J Nutr Educ Behav. 2016; 48: 311-7)
- Ajudar a cuinar àpats habitualment s’associava a un augment del 10 % en la preferència per les verdures en estudiants de cinquè grau al Canadà (Chu YL et al. Pub Health Nutr. 2013; 16: 108-12)
- Més implicació o estimulació per part de mares i pares perquè els infants ajudessin a preparar aliments es va associar positivament a la preferència per les verdures en infants de 3 a 7 anys (Vollmer RL i Baietto J. Appetite. 2017; 113: 134-40)
- Els preescolars estaven més disposats a menjar verdures quan ajudaven a preparar receptes amb verdures (Ugalde M et al. JMIR Serious Games. 2017; 5: e20)