Sort by
Sort by

Una segona vida per a les càpsules de cafè

Saco de granos de café

Des de fa més de 30 anys, Nestlé està a l'avantguarda del cafè envasat en càpsules, format que garanteix la seva qualitat i frescor. De fet, va ser Nespresso qui les va inventar l’any 1986.

A Nestlé, ens comprometem a donar una segona vida a totes les nostres càpsules de cafè després del seu ús. Aquest propòsit requereix una sèrie d'accions, com ara fer que el nostre embalatge sigui circular, posar a prova i incorporar nous materials i tecnologies, així com invertir en infraestructures de classificació i reciclatge que funcionin bé.

Impacte mediambiental de les càpsules de cafè

El format “en càpsula” garanteix que es faci servir la quantitat justa de cafè, energia i aigua per preparar cada tassa, minimitzant les emissions de carboni en comparació amb altres formes de preparació, i obtenint resultats similars.

Com ho sabem? Analitzant l’impacte mediambiental de les nostres càpsules. Els anàlisis del cicle de vida (Life Cycle Assessments), (Life Cycle Assessments), realitzades per Quantis i revisades per experts, conclouen que un cafè preparat amb una màquina Nespresso genera un impacte similar a altres sistemes- com el moka o el filtre- i inferior al del sistema automàtic.

Dissenyem envasos circulars i fem servir menys material verge

Nescafé Dolce Gusto millora contínuament el disseny dels seus envasos per utilitzar menys plàstic verge, sempre que sigui possible, amb l'objectiu de reduir l'ús de plàstic verge en un terç el 2025. A més, des del llançament, Nescafé Dolce Gusto ha disminuït la quantitat de polipropilè present al cos de totes les càpsules en un 20%.

Cápsulas Nespresso Dolce Gusto

Des del 2020, les càpsules de cafè Nespresso, les de Starbucks i les Nescafé Farmers Origen compten amb almenys un 80% d'alumini reciclat. Això forma part de l’avenç continu de l’empresa cap a la circularitat per minimitzar els residus i maximitzar la reutilització dels materials dels productes.

Cápsula de café

Invertim a desenvolupar una infraestructura de classificació i reciclatge eficient

El reciclatge té un paper important per aconseguir una economia circular. Crear una infraestructura escalable i eficaç requereix temps, inversió, experiència, innovació i allò que és més rellevant: col·laboració.

Sistema de reciclatge de càpsules Circularcaps

Aquesta organització, formada per 25 fabricants de càpsules de cafè, es basa en el sistema de reciclatge de càpsules que Nestlé, a través de les marques Nescafé Dolce Gusto i Nespresso, va posar en marxa a Espanya el 2010.

Circularcaps es va crear el 13 de juliol de 2021 amb l'objectiu d'oferir un únic sistema de reciclatge de càpsules de cafè, tant d'alumini com plàstic, que garantís una solució integral per al sector cafeter. Actualment, continua treballant per a expandir el sistema actual, ampliant els punts de recollida, tant en punts nets com en punts de venda Retail, facilitant al consumidor reciclar les seves càpsules de cafè usades, proporcionant una segona vida al plàstic, a l'alumini i als pòsits de cafè. D'aquesta manera, s'assegura la circularitat en la gestió de les càpsules de cafè com a residu.

Gràcies als esforços del sector, el sistema està creixent molt ràpidament. Actualment, ofereix més de 6.500 punts de reciclatge que donen servei a més de 42 milions de ciutadans, quan al febrer de 2022 comptava amb una xarxa de 2.429 punts i continua expandint-se progressivament.

Circularcaps es responsabilitza del trasllat de les càpsules, des de les deixalleries fixes o mòbils o punts de venda de càpsules o de màquines, fins a la planta de reciclatge. En aquestes instal·lacions, es tracten les càpsules per separar els diferents materials: el plàstic, l'alumini i els pòsits de cafè. A continuació, es detalla el procés:

  1. Totes les càpsules, de plàstic i alumini, arriben a la planta de reciclatge, on s'extreuen els pòsits de cafè.
  2. A la planta, se separen els pòsits de cafè per tractar-los adequadament i utilitzar-los com a adob d'ús agrícola, pel seu alt contingut de nutrients.
  3. Les càpsules, ja obertes i buides, se separen segons siguin d'alumini o de plàstic.
  4. La planta agrupa les càpsules d’alumini per fondre-les i així poder reutilitzar el metall. L'alumini de les càpsules, en ser infinitament reciclable, es transforma en nous objectes quotidians, com ara portamines, entre d'altres.
  5. D'altra banda, les càpsules de plàstic també es tracten per produir gransa que, posteriorment, s'usarà per fabricar altres productes, com ara testos, mobiliari urbà o material per a l'automoció, entre d'altres.

Amb aquest sistema col·laboratiu, s'assegura el reciclatge de les càpsules fomentant l'economia circular.

Consulta el teu punt de recollida de càpsules més pròxim a: https://lascapsulassereciclan.com

Per a més informació, també pots consultar:

Projecte per al reciclatge de petits plàstics a través del contenidor groc a València

Gràcies als projectes pioners de la Coalició pel reciclatge de l'alumini i acer lleuger (COAALI), impulsat per Nespresso, i de l'Aliança per al Reciclatge dels Petits Plàstics (ARPP), fundada per Nestlé a través de la marca Nescafé Dolce Gusto, els ciutadans de la capital valenciana ja poden dipositar totes les càpsules de plàstic i d'alumini en els més de 4.000 contenidors grocs del municipi. D'aquesta manera, es contribueix a reduir les taxes de rebuig a abocador d'aquest material i a incrementar el percentatge de plàstic i alumini reciclat.

Més informació a:

https://empresa.nestle.es/es/sala-de-prensa/actualidad-nestle/reciclaje-pequenos-plasticos
https://www.coaali.es/es/

Infografía reciclaje Valencia