Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grown respectfully

El Pla Nescafé ajuda als agricultors del cafè com l’Eduard a prosperar
Hombre mirando al horizonte
Reading Time:
3
Minute(S)

Fa alguns anys, Eduard Camarena va pensar que ho havia perdut tot. Ja no tenia feina, estava passant per un divorci i va haver d'anar a viure lluny dels seus fills. Poc després, el seu avi va morir.

Però a l’Eduard li quedava una cosa a la qual aferrar-se. Una promesa feta al seu avi de que tindria cura de la plantació de cafè de la família i la faria créixer.

Avui en dia, l’Eduard dirigeix una pròspera finca de cafè, ajuda a criar els seus fills i és una font d'ajuda i assessorament per a altres agricultors de la regió.

Com van canviar les coses?

Respecte pels nostres agricultors

El Pla Nescafé ha ajudat durant l'última dècada a agricultors de tot el món que, com l’Eduard, necessiten suport per conrear més i millor cafè de manera sostenible, amb beneficis per a les comunitats en què viuen.

En el Dia Internacional del Cafè 2018, Nescafé ha llançat Grown Respectfully per explicar com treballen respectuosament per oferir un cafè d'excel·lent sabor, donant suport als productors de cafè, les seves comunitats i el planeta a través del Pla.

"Va ser la millor decisió que vaig poder haver pres en la meva vida", diu l’Eduard sobre la seva decisió d'unir-se a el Pla Nescafé.

Però abans de fer-ho, no se sabia si la seva plantació de cafè sobreviuria. Les plantes no creixien com devien, i la seva regió es va veure afectada per la sequera. Sovint pensava que hauria de renunciar a tot.

Mitjançant el Pla Nescafé, l’Eduard va ser un dels beneficiaris de la distribució als agricultors de Mèxic de 29 milions de plàntules de cafè d'alt rendiment i resistents a les malalties. Això va permetre als agricultors renovar les seves plantacions, millorar la qualitat i augmentar els nivells de productivitat en les plantacions fins a un 81%.

També va ser un dels 390 productors de cafè que van participar en un curs dirigit per Nescafé i l'Institut de Tecnologia i Educació Superior de Monterrey, que els va brindar coneixements, ajuda i assessorament sobre com portar els seus negocis.

L'Eduardo va tornar a la seva finca de cafè ansiós per aplicar els seus nous coneixements, millorant des del cultiu del cafè fins a la gestió econòmica de la granja.

Respecte per les nostres comunitats

Si l'experiència de l’Eduard reflecteix Grown Respectfully en mostrar com els agricultors poden beneficiar-se de el Pla Nescafé, el seu impacte positiu en la comunitat també és evident en els 17 països en els quals el Pla està actiu.

Recolector de café en Kenya

Per exemple, a Kenya, 6.000 dones s'han beneficiat d'un Programa d’Apoderament de les Dones, i com a resultat algunes han estat promocionades a rols de lideratge en les cooperatives. Una associació de Nescafé amb una altra marca de cafè, Zoegas, va brindar a més de 300 famílies productores de cafè un millor accés a l'aigua potable.

A l'Índia, Nescafé va brindar accés a diagnòstics mèdics gratuïts i va atendre més de 1300 agricultors, treballadors agrícoles i els seus familiars. I a Vietnam, Nescafé va permetre als seus agricultors augmentar els seus ingressos en un 30% mitjançant l'adopció de millors pràctiques agronòmiques.

 

Respecte pel nostre planeta

En el marc del Pla, Nescafé també s'assegura que, mentre conrea un cafè millor, els agricultors estan aplicant noves tècniques per protegir i conservar els recursos naturals per a les generacions futures.

A Colòmbia, per exemple, Nescafé ha treballat estretament amb més de 2600 productors de cafè per a garantir un ús més eficient de l'aigua, el tractament d'aigües residuals i la reforestació. També ha dut a terme activitats de formació per sensibilitzar la comunitat sobre l'ús sostenible de l'aigua.

Recolector de café en Colombia

La marca també ha protegit més de 200 fonts d'aigua natural en finques de cafè al Brasil, ha plantat 70.000 arbres nadius i ha instal·lat prop de 100 sistemes de neteja d'aigües residuals en finques per evitar contaminar rius i rierols.

Totes aquestes accions locals recolzen els objectius públics de Nescafé per al 2020, que inclouen: l'abastament responsable del 70% de tot el cafè de Nescafé, la distribució de 220 milions de plàntules de cafè, millors condicions econòmiques i laborals del cafè, i operacions de fàbrica sostenibles.

 

Grown respectfully reflecteix com Nescafé contribueix al propòsit de Nestlé de millorar la qualitat de vida i contribuir a un futur més saludable, per a les persones i les famílies, per a les nostres comunitats i per al planeta.

Agricultors com l’Eduard s'han beneficiat del Pla Nescafé en poder produir millors cultius, administrar les seves finances de manera efectiva i ajudar a altres agricultors. Això ha contribuït a motivar la seva pròpia transformació personal.

"Em vaig convertir en un millor ésser humà, un millor pare", diu l’Eduard. "Ara puc estar prop dels meus fills per criar-los i, el més important, puc complir la promesa que li vaig fer al meu avi".