Sort by
Sort by

Quina és la resposta immediata de Nestlé a la "Llamada a la Acción" de l'OMS, UNICEF i les organitzacions de la societat civil?

Madre con su bebé

El 25 de juny de 2020, vuit organitzacions de la societat civil i agències de les Nacions Unides (ONU) van presentar una "Anomenada a l'Acció" a tots els fabricants de succedanis de la llet materna (BMS), entre ells Nestlé, perquè es comprometessin públicament a complir plenament amb el Codi Internacional de Comercialització de Succedanis de la Llet Materna en 2030.

Valorem el paper que l'OMS, UNICEF i les organitzacions de la societat civil han exercit per a avançar en les pràctiques de comercialització de substituts de la llet materna.

Compartim l'objectiu de treballar junts per a garantir la lactància materna i una nutrició òptima a totes les mares, bebès i nens petits del món. També compartim l'ambició d'aquesta Llamada a la Acción de la OMS per a que la indústria compleixi plenament amb el Codi Internacional de Comercialització de Succedanis de la Llet Materna de l'OMS i que s'implementi a nivell mundial per a 2030.

Per tot això, volem compartir aquí la nostra resposta a l'OMS:

- Creiem que la llet materna és l'alimentació ideal per als bebès i secundem i promovem fermament la recomanació de l'OMS sobre la lactància materna exclusiva durant els primers 6 mesos de vida, seguida de la lactància materna contínua juntament amb la introducció d'aliments complementaris.

- Complim amb el Codi de l'OMS i les resolucions pertinents de l'Assemblea Mundial de la Salut, tal com les apliquen els governs nacionals de tot el món. Al llarg dels anys, hem aplicat importants mesures per a assegurar unes adequades pràctiques de comercialització de succedanis de la llet materna i ho continuarem fent.

- La "Llamada a la Acción" reconeix que és essencial establir unes condicions equitatives per a totes les empreses. Com no existeix legislació sobre aquest tema, aconseguir unes condicions d'igualtat requerirà que tots treballem junts, incloent-nos les indústries, com nosaltres. Nestlé es compromet a iniciar el camí i anima a totes les parts interessades a treballar conjuntament per a aconseguir-lo.

A la nostra resposta volem reflectir el nostre compromís amb la millora de la salut de les mares i els nens de tot el món i esperem contribuir a fer-ho possible.

Com secunda Nestlé la lactància materna?

Creiem que la lactància materna és el millor aliment per als bebès i donem suport a la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut que reivindica la lactància materna exclusiva durant els primers sis mesos de vida, i mantenir-la després juntament amb la introducció d'aliments complementaris, seguint sempre les recomanacions dels professionals de la salut i les autoritats sanitàries.

Incloem la nota "la lactància materna és el millor" sempre que podem, com en els envasos de fórmules infantils i totes les comunicacions. També desenvolupem materials educatius per a professionals de la salut i pares sobre els beneficis de la lactància materna i organitzem campanyes i seminaris dirigits a la comunitat mèdica en col·laboració amb governs i institucions mèdiques.

Nestlé porta anys adoptant mesures i mecanismes per a revisar el compliment del codi de l'OMS, incloent un equip intern de supervisors. Ens sentim molt orgullosos de ser els primers fabricants de fórmules infantils inclosos en l'Índex FTSE4Good i haver complert amb els seus rigorosos criteris de màrqueting responsable des de 2011.

En 2018, Nestlé va aconseguir la segona posició en l'índex global de ATNI (Access to Nutrition Index) per a fabricants de fórmules infantils. Reportem amb transparència els avanços que aconseguim cada any en la nostra web, i animem a tothom al fet que ens informi de qualsevol incompliment del Codi OMS que puguin trobar a través del nostre sistema ‘Tell Us’. Nestlé investiga totes les incidències reportades i actua ràpidament per a corregir-les.

Més informació