Sort by
Sort by

Nestlé està en contra de l'explotació infantil

Nens a una classe

El treball infantil és inacceptable i desolador. Els nens i les nenes mereixen l'oportunitat d'aprendre i créixer en un entorn segur i saludable. Ens comprometem a treballar amb els nostres proveïdors i comunitats locals per prevenir i abordar els riscos del treball infantil a la nostra cadena de subministrament. La pobresa, la manca d'accés a l'educació i la conscienciació escassa sobre la seguretat infantil són algunes de les causes fonamentals del treball infantil. La nostra feina pretén actuar sobre el terreny, abordar aquestes causes profundes i ajudar les famílies a assolir uns ingressos dignes. El nostre impacte social ha estat avaluat per tercers independents (com la Fair Labor Association). Hem treballat per construir i reformar 50 escoles a Costa d'Ivori i hem millorat l'accés a l'educació, protegint en última instància més de 145.000 nens contra el risc del treball infantil.

A més a més, per a l’any 2025, ens hem compromès a poder rastrejar tot el cacau fins a un grup específic de plantacions i garantir que el 100% del cacau que utilitzem procedeix del nostre programa de cacau sostenible. La nostra feina no s'ha acabat. A l'Àfrica Occidental, la major part del treball infantil consisteix que els nens ajudin els seus pares a les plantacions, per la qual cosa donem prioritat a la participació de la família i la comunitat, així com a ajudar aquestes famílies dedicades al cacau a aconseguir uns ingressos dignes. Continuem compromesos amb l'erradicació del treball infantil a la indústria del cacau.

QUÈ ESTÀ FENT NESTLÉ PER PREVENIR EL RISC DE TREBALL INFANTIL??


Facilitar l'accés a l'educació
L'educació és fonamental per ajudar un nen/a a assolir el seu potencial, i les dades mostren que, a les comunitats amb una escolarització de bona qualitat, el treball infantil és menor (Iniciativa Internacional del Cacau).

  • Oferim accés a “classes pont” per a menors que han estat sense escolaritzar i necessiten posar-se al dia, a més de treballar directament a les comunitats per aconseguir material escolar i certificats de naixement, que són necessaris perquè els nens vagin a l'escola a Costa d'Ivori.
  • Fins avui hem donat suport a la construcció i renovació de més de 50 escoles a Costa d'Ivori.
Nens a una classe
Impacte en acció

Gràcies a aquestes mesures, més de 145.000 nens i nenes han estat protegits contra el risc de treball infantil des del 2012. Actualment, mantenim contacte amb les famílies de més de 86.000 nens i nenes per avaluar el risc de treball infantil.


Superar la pobresa fomentant una economia estable i una societat sana
La pobresa és una de les causes fonamentals del treball infantil. Creiem fermament que els agricultors han d'obtenir uns ingressos que els permetin a ells i a les famílies viure una vida digna. Donem suport als agricultors i les comunitats agrícoles per millorar els seus ingressos i mitjans de vida, ajudant-los a assolir un ingrés vital i proporcionant capacitació, Programes d'empoderament de les dones (Empowering Women through Literacy | Nestlé Cocoa Plan - YouTube) i associacions locals d'estalvi i préstec. També millorem les condicions de vida de les comunitats amb infraestructures bàsiques, com ara fonts d'aigua.

A més a més, l’any 2022 vam anunciar un nou enfocament per donar suport a les comunitats agrícoles, recompensant les famílies que cultiven cacau no només per la quantitat i qualitat dels seus grans, sinó també per les pràctiques que beneficien el medi ambient i la comunitat local. El nostre enfocament holístic pretén tenir un impacte durador, proporcionant incentius d'ingressos addicionals per a l'escolarització dels nens, alhora que es fomenten les pràctiques d'agricultura regenerativa i la igualtat de gènere. El programa recompensa les pràctiques que augmenten la productivitat dels cultius i ajuden a garantir fonts d’ingressos addicionals, amb l’objectiu de tancar la bretxa que separa els ingressos dels mitjans de vida i ajudar a protegir els nens.

Involucrar les famílies i comunitats
A l'Àfrica Occidental, la major part del treball infantil al cacau consisteix en nens que ajuden els seus pares a les plantacions, per la qual cosa donem prioritat a la implicació de la família i la comunitat. En el marc del Nestlé Cocoa Plan, ajudem els pares a entendre quin tipus de tasques són apropiades per als nens/es. Quan es detecten riscos de treball infantil en qualsevol dels milers de llars cobertes pel Sistema de Seguiment i Remediació del Treball Infantil - CLMRS (pdf, 6Mb), actuem, treballant directament amb les famílies i les comunitats per entendre la causa de fons i desenvolupar solucions a mida. Nestlé va ser la primera empresa a implantar un sistema per abordar el risc del treball infantil a la seva cadena de subministrament de cacau. Vam posar a disposició de tot el sector el nostre sistema per abordar el risc de treball infantil, que ara utilitzen àmpliament altres empreses compradores de cacau.

També ajudem la comunitat a reduir el risc organitzant grups de treballadors adults, per evitar que els nens participin en activitats difícils com la poda.

Impacte en acció

Els enllaços comunitaris visiten periòdicament les famílies per orientar-les, mesurar els avenços i prevenir els retrocessos. Treballar amb la comunitat i les famílies és clau: 1.600 enllaços comunitaris d'organitzacions no governamentals, fundacions i cooperatives de pagesos ens ajuden a millorar el benestar infantil. El nostre enfocament de remediació és ara àmpliament utilitzat per les principals marques de xocolata en el nostre esforç col·lectiu per eliminar el treball infantil.

Com rastregem la procedència del cacau?
Per a l’any 2025, ens hem compromès a rastrejar tot el cacau fins a les explotacions específiques i a garantir que el 100% del cacau que fem servir procedeix del Nestlé Cocoa Plan.

Al mateix temps, estem remodelant el nostre abastiment per segregar i rastrejar tots els productes de cacau, aconseguint la plena traçabilitat i segregació dels nostres productes de cacau, des de l'origen fins a la fàbrica, en els cinc anys vinents. Això impulsarà més transparència i responsabilitat a la cadena de subministrament, en benefici de la nostra empresa i a escala de tot el sector, alhora que oferirà als nostres consumidors més visibilitat sobre l'origen dels seus ingredients.

Donada la magnitud i complexitat del problema, creiem que és essencial la col·laboració entre governs, altres empreses xocolateres i ONG. Per això:

  • Treballem amb governs nacionals, autoritats locals, organitzacions no governamentals, així com altres empreses que s'abasteixen de cacau procedent d'aquests països.
  • Les auditories independents realitzades per organitzacions de tercers, com ara Rainforest Alliance i Fair Labor Association, ajuden a impulsar la millora contínua.
  •  Acollim amb satisfacció una legislació adequada, basada en normes internacionals, que obligui les empreses a identificar els problemes relacionats amb els drets humans i el medi ambient, a actuar en conseqüència i a informar-ne els progressos. Donem suport a un marc internacional sòlid i coherent per a l'elaboració d'informes empresarials sobre drets humans.
Niño andando con libros en la mano

 

Llegeix el nostre informe "Tackling Child Labor" (pdf, 4Mb) i l’informe de la Fair Labor Association' (anglès).