Sort by
Sort by

Què està fent Nestlé respecte al canvi climàtic?

Full de ruta Net Zero de Nestlé

 

El canvi climàtic és un dels majors reptes de la societat. També és un dels majors riscos per a la producció dels ingredients que s'utilitzen en els nostres productes d'aliments i begudes. Estem actuant ara per a convertir-nos en una empresa amb zero emissions netes i accelerar el moviment cap a sistemes alimentaris regeneratius a escala.

Quin és el vostre pla per a fer front al canvi climàtic?

El desembre de 2020, vam ser una de les primeres empreses d'alimentació a publicar un Full de ruta sobre el clima (pdf, 10Mb), que destaca les accions que estem duent a terme per a arribar a les zero emissions netes.

La nostra ambició és reduir a la meitat les nostres emissions absolutes per a 2030 al llarg de la nostra cadena de valor i aconseguir zero emissions netes per a 2050 com a més tard. I estem en el camí d'obtenir-lo: les nostres emissions van aconseguir el seu punt màxim a la fi de 2019 i continuen disminuint, fins i tot a mesura que la nostra empresa creix. En 2021 assolim una reducció de 4 milions de tones d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

Les nostres accions s'enfoquen a fer costat als agricultors i proveïdors perquè avancin en l'agricultura regenerativa, plantant 20 milions d'arbres cada any durant els pròxims deu anys i completant la nostra transició cap a l'electricitat comprada 100% renovable per a 2025.

Quines són les vostres àrees prioritàries com a empresa d'alimentació?

Agricultura

Gairebé dos terços de les nostres emissions totals provenen de l'ús de la terra i l'agricultura. És per això que l'agricultura regenerativa i la reforestació són una part clau del nostre treball.

  • El nostre objectiu és obtenir el 20% dels nostres ingredients clau a través de l'agricultura regenerativa per a 2025 i el 50% per a 2030. Això és més de 14 milions de tones d'ingredients que donaran suport a les pràctiques regeneratives.
  • Estem treballant amb més de 500.000 agricultors i 150.000 proveïdors per a avançar en les pràctiques agrícoles regeneratives.
  • Ens estem movent cap a un enfocament Forest Positive. La nostra ambició és mantenir cadenes de subministrament primàries 100% lliures de desforestació per a finals de 2022 per a l'oli de palma, el sucre, la soia, la carn, la polpa i el paper, i per a 2025 per al cafè i el cacau. També estem invertint en un programa global de reforestació, amb la finalitat de plantar 200 milions d'arbres per a fins de la dècada.

Operacions

Estem transformant les nostres operacions per a reduir les nostres emissions sempre que podem.

  • Per a 2025, comprarem electricitat 100% renovable a totes les nostres plantes en l'àmbit mundial. Ja hem aconseguit el 60% i anem per bon camí per a aconseguir aquest propòsit.
  • Més del 25% de la nostra flota global de vehicles ha canviat a opcions de baixes emissions fins avui. La nostra ambició és arribar al 100% a la fi de 2022.

El nostre dossier

Estem evolucionant la nostra cartera de productes per a reduir el seu impacte ambiental i ajudar a satisfer la demanda dels consumidors de productes més sostenibles.

  • Estem augmentant la nostra oferta d'aliments i begudes d'origen vegetal per a oferir als consumidors opcions baixes en carboni. Els llançaments recents de productes d'origen vegetal inclouen Vuna, una deliciosa alternativa a la tonyina feta amb només 6 ingredients, i Wunda, una alternativa a la llet a base de pèsols.
  • Diverses de les nostres marques, com Garden Gourmet, Garden of Life o Persona, estan ajudant a construir cadenes de subministrament agrícoles basades en pràctiques regeneratives.

Quin és l'abast del vostre full de ruta climàtic? Què heu aconseguit ja?

Els nostres objectius climàtics es mesuren respecte a una línia de base de 2018 (92 milions de tones de CO2e). Ja estem reduint les nostres emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle en termes absoluts en un 50% per a 2030 (aproximadament 46 milions de tones de CO2e).

En 2021 assolim una reducció de 4 milions de tones d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. Aquestes reduccions van ser revisades per EY, els nostres auditors i es van aconseguir en plena alineació amb la iniciativa Science Based Targets (SBTi), que considerem l'estàndard d'or en aquesta àrea.

Els nostres objectius cobreixen els 3 abastos de les nostres activitats, cosa que significa que també estem abordant les emissions que no estan sota el nostre control directe. Indiquem de manera transparent quines emissions entren dins de l'abast i quins no.

Esteu plantant arbres per a evitar reduir les emissions en la vostra empresa?

No. La plantació d'arbres és una part del nostre pla integrat per a reduir i eliminar les emissions de la nostra cadena de subministrament a través d'una millor gestió de la terra.

Per a reduir les emissions, treballem amb els agricultors i els nostres proveïdors per a canviar la forma en què conreen els aliments. Això inclou, per exemple, usar menys fertilitzants artificials i reduir el cultiu. Alhora, invertim en projectes dins de la nostra cadena de subministrament que eliminen el carboni de l'atmosfera protegint i restaurant la terra i conreant arbres. Els projectes actuals inclouen ajudar a protegir una important reserva forestal a Costa d'Ivori situada prop d'on obtenim cacau i restaurar torberes a Indonèsia, en una regió d'on obtenim oli de palma. Aquestes iniciatives també poden generar altres beneficis per al medi ambient i les comunitats, com millorar la salut del sòl i contribuir als ingressos.

Els projectes que eliminen el carboni de l'atmosfera no són una "substitució" dels esforços per a descarbonitzar la nostra empresa. Hem de fer totes dues coses amb urgència i a escala.

Quins passos esteu donant per a salvaguardar els drets dels pobles indígenes i les comunitats locals quan treballeu en projectes de reforestació?

Com a part del nostre Full de ruta climàtic i la nostra Estratègia Forestal Positiva, el nostre objectiu és plantar 200 milions d'arbres per a 2030 en els paisatges d'on obtenim els nostres ingredients. El nostre Programa de Reforestació Global (pdf, 1Mb) ens ajudarà a aconseguir això i inclou salvaguardes socials com garantir el respecte pels drets dels pobles indígenes i les comunitats locals.

Creiem fermament que la conservació i restauració de boscos requereix un enfocament centrat en les persones. Les salvaguardes del nostre Programa de Reforestació s'apliquen a totes les fases dels projectes de reforestació. Per exemple, els projectes han de demostrar el consentiment lliure, previ i informat de les terres de propietat i el dret legal per a emprendre el projecte. Les comunitats dins d'una regió on es duu a terme un projecte també han de ser consultades. Això pot incloure comunitats indígenes, terratinents adjacents i agències governamentals.

De cara al futur, desitgem secundar encara més els projectes que tenen com a objectiu empoderar als pobles indígenes i les comunitats locals, ajudant-los a actuar com a administradors dels boscos i ecosistemes en els quals viuen i dels quals depenen.

Quin és el paper de la compensació de carboni en la vostra ambició de zero emissions netes?

El nostre full de ruta climàtic no es basa en compensacions. Per a aconseguir zero emissions netes, ens enfoquem a reduir les emissions en la mesura que sigui possible. També eliminem les emissions a través de l'in-setting: utilitzant solucions climàtiques naturals per a augmentar l'emmagatzematge de carboni en la terra i els sòls en la nostra pròpia cadena de valor.

Diversos dels nostres equips de marques van més enllà d'aquest pla en comprar compensacions de carboni d'alta qualitat per a obtenir la neutralitat de carboni abans de 2050. Veiem això com una forma efectiva d'involucrar als consumidors directament en la lluita contra el canvi climàtic a través dels seus hàbits de compra. No és i mai serà un substitut de les reduccions reals d'emissions tal com s'estableix en el nostre compromís corporatiu.