Sort by
Sort by

Què està fent Nestlé en relació al canvi climàtic?

Full de ruta Net Zero de Nestlé

 

El canvi climàtic és un dels majors desafiaments de la societat. També és un dels majors riscos per al futur de Nestlé. Resoldre'l requereix que tots actuem amb gran urgència. Pot ser que Nestlé no sigui més que una peça de l'engranatge, però tenim la grandària, l'escala i l'abast per a influir i inspirar l'acció col·lectiva.

Com esteu accelerant les vostres accions per a abordar el canvi climàtic?

El canvi climàtic és una de les majors amenaces per a la societat i per al futur de la nostra empresa. Afectarà la disponibilitat d'aigua i a la biodiversitat, però també a la quantitat i a la qualitat dels aliments conreats.

Ens estem servint de la nostra magnitud, volum i abast per a abordar el canvi climàtic i generar un impacte significatiu. Després d'una dècada dedicada a adoptar importants mesures, l'any 2030 haurem reduït a la meitat les nostres emissions de gasos d'efecte hivernacle i el 2050 aconseguirem zero emissions netes, al mateix temps que la nostra empresa creix.

Les nostres accions se centren en fer costat als agricultors i proveïdors per a avançar cap a l'agricultura regenerativa, plantant 20 milions d'arbres cada any durant els pròxims 10 anys i completant la nostra transició a una electricitat 100%  renovable per a 2025. A més, augmentem contínuament el nombre de marques "neutres en carboni".

Esperem invertir un total de 3.200 milions de francs suïssos en els pròxims cinc anys per a avançar més ràpid, inclosos 1.200 milions de francs suïssos per a impulsar l'agricultura regenerativa a tota la nostra cadena de subministrament.

Com aconseguireu la vostra aspiració d'aconseguir zero emissions netes per a 2050?

Al desembre de 2020, vam compartir el full de ruta de Nestlé cap a les 0 emissions netes (pdf, 10 Mb) . Aquest pla detallat i amb terminis definits estableix les nostres accions per a abordar el canvi climàtic.

Aquest full de ruta és el resultat d'una revisió completa dels nostres negocis i activitats per a comprendre la profunditat del desafiament i determinar les accions necessàries per a abordar-lo.

El nostre treball per a aconseguir les 0 emissions netes abasta tres àrees principals:

Agricultura

 • Ja estem treballant amb més de 500.000 agricultors i 150.000 proveïdors per a recolzar-los en la implementació de pràctiques d'agricultura regenerativa. Aquestes pràctiques milloren l'estat del sòl i mantenen i recuperen diversos ecosistemes.

 • Com a resposta, comprant els productes dels agricultors amb una prima.

 • Esperem obtenir més de 14 milions de tones dels nostres ingredients per mitjà de l'agricultura regenerativa per a 2030, la qual cosa augmentarà la demanda d'aquests productes.

 • També estem ampliant el nostre programa de reforestació per a plantar 20 milions d'arbres cada any durant els pròxims 10 anys a les zones en les quals obtenim els ingredients.

 • Més arbres significa més ombra per als cultius, més carboni eliminat de l'atmosfera, major producció i una millora de la biodiversitat i la salut del sòl.

 • Les nostres cadenes de subministrament principals d'ingredients bàsics clau, com l'oli de palma i la soja, estaran lliures de desforestació per a 2022.

Operacions

 • Esperem completar la transició dels nostres 800 centres als 186 països en els quals desenvolupem la nostra activitat a una electricitat 100%  renovable per a 2025.

 • Estem canviant la nostra flota global d'automòbils a opcions de menor emissió, i reduirem i compensarem els viatges de negocis per a 2022.

 • També estem implementant mesures de protecció i regeneració de l'aigua i abordant el malbaratament d'aliments a les nostres activitats.

Cartera de productes

 • Estem ampliant contínuament la nostra oferta d'aliments i begudes d'origen vegetal i reformulant els productes per a fer-los més respectuosos amb el medi ambient.

 • Estem augmentant el nombre de marques "neutres en carboni" que oferim per a donar als consumidors l'oportunitat de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

 • Els aliments d'origen vegetal de Garden Gourmet, així com els suplements de Garden of Life, aconseguiran la neutralitat en carboni el 2022; els aliments d'origen vegetal de Sweet Earth, entre altres marques, ho faran el 2025. Se sumen així al compromís de Nespresso, SanPellegrino, Perrier i Acqua Panna amb la neutralitat de carboni per a 2022, i la resta de la categoria de Nestlé Waters el complirà per a 2025.

Què significa realment "zero emissions netes"?

Aconseguir un equilibri entre les emissions i absorcions de tots els gasos d'efecte hivernacle dins de la cadena de valor d'una empresa durant un període específic. Les emissions evitades i les compensacions no es compten com a part del compromís.

Què significa "agricultura regenerativa"?

L'agricultura regenerativa es refereix a una sèrie de tècniques que ajuden a retenir el carboni i l'aigua en el sòl. Per a això, manté la salut del sòl i proporciona hàbitats naturals per a la flora i la fauna. No existeix un enfocament únic, i el terme abasta una àmplia varietat de pràctiques de cultiu i pasturatge. Les principals intervencions consisteixen en el "cultiu zero" o sembra directa, que evita l'exposició del sòl a l'atmosfera i la seva posterior degradació. També cobreix la millora d'altres mesures, com la integració de la gestió de cultius amb el bestiar i la reducció de l'ús general de plaguicides i altres productes químics en l'explotació. L'agricultura regenerativa pot ajudar a augmentar els ingressos dels agricultors gràcies a augments en la producció i a una major resistència als canvis en el clima.

Què estava fent Nestlé per a abordar el canvi climàtic abans del seu compromís per a 2050?

El nostre compromís es basa en una dècada de treball per a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Des de 2014, la reducció de gasos d'efecte hivernacle a la nostra cadena de valor és equivalent a la retirada d'1,2 milions de cotxes de les carreteres.

En els últims deu anys, hem reduït en més d'un terç les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI) de les nostres fàbriques per quilo de producte.

Hem estat reduint les emissions de GEI associades amb la producció i distribució dels nostres aliments i begudes, millorant l'eficiència energètica, utilitzant combustibles més nets i invertint en fonts renovables.

Per exemple: canviar del transport per carretera de llarga distància al transport ferroviari o per mar de curta distància a Europa, optar per l'energia eòlica per a subministrar energia a les nostres fàbriques a Mèxic i instal·lar calderes de llenya a algunes de les nostres fàbriques a França.

També hem intensificat els nostres esforços per a garantir el subministrament responsable de matèries primeres i hem aconseguit avanços significatius cap a la desforestació zero. El 2013, adoptem el compromís de Nestlé sobre el canvi climàtic com a annex a la Política de Nestlé en Sostenibilitat Mediambiental (pdf, 300 Kb) .

Continuarà Nestlé advocant per una acció climàtica més àmplia?

Sabem que no podem aconseguir les zero emissions netes sols. Continuarem treballant amb els agricultors, els proveïdors, la indústria, els empleats, els consumidors, els governs, les ONG i les comunitats en les quals desenvolupem les nostres activitats, per a forjar nivells nous i més profunds de participació en els problemes climàtics.

Advocarem de manera transparent per normes i reglaments clars i justos que recolzin els esforços de tot el sector, i per les polítiques públiques necessàries que permetin la transformació dels sistemes econòmics i socials per a un futur amb zero emissions de carboni.

Obtingues més informació sobre els nostres esforços per a abordar el canvi climàtic