Sort by
Sort by

Els quatre minuts que necessites per descodificar l'acció climàtica

Aclarint l’ "argot" climàtic
 Camí a les 0 emissions
Les converses sobre el clima poden estar plenes de llenguatge tècnic. Això és important en algunes situacions, però hem d'evitar els tecnicismes per ajudar a la població en general a entendre millor el canvi climàtic i estar formada per actuar.

Existeixen moltes maneres en què les persones, les organitzacions, les empreses i els governs hi poden contribuir, però per fer-ho, tots hem d'estar en sintonia. Malauradament, aquest tema sovint utilitza molt argot tècnic: paraules que els professionals de la sostenibilitat utilitzen cada dia sense pensar-ho dues vegades, però que no sempre són intuïtives o simplement confonen els que comencen a submergir-se en la conversa sobre el clima. I necessitem a tothom "a bord", no només els experts.

"La millor manera d’involucrar-se en una cosa tan immensa com el canvi climàtic és a través de passos simples"
Owen

Vaig tenir l'oportunitat d'asseure'm amb l'equip de Vox Explainer per ajudar a desmitificar alguns d'aquests termes i compartir exemples del tipus de feina que fan els nostres equips de Nestlé per ajudar a combatre el canvi climàtic. De fet, aquest explicatiu és el tipus de vídeo que hauria desitjat tenir quan vaig començar el meu viatge en aquest tema. La millor manera de participar en una cosa tan immensa com el canvi climàtic és a través de simples passos. Primer, treballa per entendre. Segon, actua. I el més important, fem-ho junts.

Lo que necesitas saber para decodificar la acción climática

Tres definicions per ajudar a entendre l’acció climàtica:

1. Zero emissions netes

Assolir les zero emissions netes a tot el món és essencial per lluitar contra el canvi climàtic. Per arribar-hi, hem de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la manera més completa i ràpida possible, i equilibrar les restants emissions que entren a l'atmosfera amb la quantitat de les que s'eliminen. El carboni es pot eliminar mitjançant el desenvolupament dels boscos i altres processos naturals. Establir objectius basats en la ciència ajuda les empreses i altres organitzacions a avançar cap a la meta de les zero emissions netes.

2. Emissions d'abast 3

Les empreses poden emetre gasos d'efecte hivernacle directament a través de les seves pròpies activitats, com ara la fabricació, i a través de la manera com es produeixen les matèries primeres. Aquestes emissions indirectes sovint s'anomenen “d'abast 3”. Per a nosaltres, els nostres ingredients comencen en granges de tot el món, per la qual cosa una gran part de l'esforç del nostre full de ruta cap a les zero emissions netes és abordar les nostres emissions "d'abast 3" provinents de l'agricultura i l'ús de la terra . És fonamental que els plans climàtics incloguin l'abast 3, ja que sovint és on es troba l'impacte més gran.

3. Agricultura regenerativa

L'agricultura regenerativa és un enfocament de l'agricultura que té com a objectiu millorar la salut del sòl i protegir els recursos hídrics i la biodiversitat. En implementar-ho, podem capturar més carboni i fomentar sòls més saludables que siguin més resistents. El 2030, el nostre objectiu és aconseguir la meitat dels nostres ingredients a través de l'agricultura regenerativa. Estem posant fil a l'agulla a través dels agrònoms de Nestlé que s'associen i donen suport als agricultors en la transició dels seus mètodes de cultiu, i recompensem els agricultors per pràctiques sostenibles i socialment responsables.

El 2030, el nostre propòsit és obtenir la meitat dels nostres ingredients a través de l'agricultura regenerativa.

Es necessita molta feina per a impulsar el progrés de les emissions en tota la nostra empresa, però els primers resultats mostren que estem en un camí positiu. Hem superat el pic de les nostres emissions de carboni, cosa que significa que estem reduint les emissions fins i tot mentre cultivem i produïm més aliments. Consulta el full de ruta cap a les zero emissions netes i el nostre informe més recent per veure l'enfocament i el progrés de Nestlé.

Per accedir a més informació sobre el treball que els nostres equips estan fent en l'acció climàtica, llegiu les nostres històries de sostenibilitat.