Sort by
Sort by

Què fa Nestlé per a frenar els residus d'envasos?

Què està fent Nestlé per a fer front als residus d'envasos de plàstic?

La nostra visió és que cap dels nostres envasos, inclosos els plàstics, acabi en abocadors, oceans, llacs i rius. Estem treballant àrduament per a complir-ho i ajudar a aconseguir un futur sense residus.

Continuem compromesos amb dissenyar el 100% dels nostres envasos de plàstic per al reciclatge. Per a 2025, esperem que més del 95% ho sigui. Fins avui, el 86,8% del total dels nostres envasos ja són reciclables o reutilitzables. Fora d'això, el 80% dels nostres envasos de plàstic està dissenyat per a ser reciclat en instal·lacions de reciclatge especialitzades, però sabem que queda treball per fer. Com la companyia d'aliments i begudes més gran del món, les nostres accions importen i estem compromesos a posar tot de la nostra part per a fer-ho realitat.

Anem en la bona direcció per a reduir l'ús de plàstics verges en els nostres envasos en un terç per a 2025 i som pioners en l'ús de materials d'envasos alternatius per a facilitar el reciclatge. Ja hem aconseguit una reducció del 8,1% a la fi de 2021. Els envasos juguen un paper important en el lliurament segur i de qualitat d'aliments i begudes als consumidors, i en la reducció de la pèrdua i el desaprofitament d'aliments. Necessitem considerar acuradament les alternatives abans de fer canvis en l'embalatge, ja sigui de plàstic, paper, metall o vidre.

Hem obtingut grans avanços en l'adopció de mesures voluntàries sota el nostre control i donem suport als governs per a accelerar el desenvolupament d'infraestructures. Això inclou donar suport al desenvolupament d'esquemes de recol·lecció, classificació i reciclatge que funcionin bé en qualsevol lloc que operem i ampliar les alternatives de reutilització i recàrrega on sigui possible.

La nostra ambició és utilitzar menys quantitat d'envasos i de millor qualitat i ajudar a construir un millor sistema de recol·lecció i recuperació de materials.

A principis de 2020, anunciem una inversió de fins a 2 mil milions de francs suïssos per a liderar el canvi de plàstics verges a plàstics reciclats aptes per a ús alimentari i per a accelerar el desenvolupament de solucions d'envasat innovadores. La col·laboració i l'acció col·lectiva són vitals per a transformar la forma en què es gestionen els envasos al final de la seva vida útil, especialment si volem avançar en l'economia circular. Reconeixent això, obrim l'Institut de Ciències de l'Envàs en 2019 per a permetre'ns accelerar els nostres esforços per a portar solucions d'envasament funcionals, segures i més sostenibles al mercat i abordar el desafiament global dels residus d'envasos de plàstic.

A més del treball de l'Institut, estem treballant amb socis de la cadena de valor, associacions de la indústria i la societat civil per a explorar diferents conceptes d'empaquetatge per a donar forma a un futur sense desaprofitaments. Tal canvi en tot el sistema porta temps, però estem compromesos a crear un món sense deixalles i complir els compromisos que hem fet per a aconseguir-lo.

Millorar la informació del consumidor també és vital, i estem compromesos a ajudar a millorar-la etiquetant l'empaquetatge dels nostres productes amb informació de reciclatge, per a ajudar a garantir que s'elimini de la manera correcta. Estem decidits a analitzar totes les opcions per a resoldre aquests desafiaments complexos i adoptar múltiples solucions que poden tenir un impacte ara i en el futur.

Per què utilitzeu plàstic en els vostres envasos?

Els nostres envasos juguen un paper clau en la protecció dels aliments, la prevenció del desaprofitament d'aliments i la garantia de la qualitat i la seguretat dels nostres productes, per la qual cosa hem de considerar acuradament les alternatives abans de fer canvis. Utilitzem una varietat de materials, que inclouen vidre, metall, paper i plàstics.

Els plàstics ofereixen una combinació única de mal·leabilitat, disponibilitat, higiene i seguretat, la qual cosa els converteix en materials d'envasament ideals. Fem servir la quantitat mínima adequada d'envasos de plàstic per a envasar els productes de manera segura i el nostre objectiu és donar suport a la recuperació del plàstic al final de la seva vida útil.

Quants envasos de plàstic va emprar Nestlé en 2021?

Hem anat més enllà del màxim d'envasos de plàstic verge, fins i tot mentre el nostre negoci continua creixent. L'ús total d'envasos de plàstic de Nestlé en 2021 va ser de poc menys d'1 milió de tones, la qual cosa representa una reducció del 35% en pes des de 2019. Això representa aproximadament una quarta part del total d'envasos que utilitzem en tots els nostres negocis.

Com està reduint Nestlé el seu ús de plàstic?

Volem usar menys material d'embalatge, inclòs menys plàstic verge. Alguns exemples de com estem fent això inclouen l'eliminació de tapes de plàstic, accessoris, capes i pel·lícules innecessàries.

A la fi de 2020 eliminem les palletes de plàstic mitjançant el desenvolupament d'alternatives basades en paper i dissenys "sense palleta". També eliminarem gradualment els plàstics que no són reciclables o difícils de reciclar de tots els nostres productes a tot el món per a 2025. Per exemple, a Egipte, hem eliminat les làmines de plàstic que cobreixen la tapa i el coll de les ampolles d'aigua Nestlé Pure Life, eliminant prop de 240 tones de PVC. Als Estats Units eliminem les tapes superiors de tots els nostres purés Gerber 1st Food i 2nd Food, retirant així més de 2.300 tones de plàstics.

Com esteu eliminant gradualment els plàstics no reciclables o difícils de reciclar?

Per a eliminar la necessitat d'envasos d'un sol ús, estem treballant per a eliminar els plàstics no reciclables i invertint en sistemes de lliurament alternatius i innovadors.

Moltes d'aquestes solucions de reutilització i recàrrega ja s'estan provant en mercats de tot el món, amb més de 20 projectes completats fins avui en 12 països. Comercialment, avui oferim un sistema de lliurament de recàrrega a granel a Xile per a productes Purina Dog Chow, recipients reutilitzables d'acer inoxidable per a cacau en pols Nesquik, beguda de cafè i xicoira Ricoré i cereals Chocapic Bio a França i dispensadors a granel per a Nescafé i Milo en molts països del món. Estem orgullosos de treballar amb cadenes com Carrefour a França en iniciatives com la seva Bulk Alley, que ofereix productes de cafè, dolços i aliments per a mascotes en sistemes dispensadors a granel.

Reconeixem que es necessita fer més per a avançar en les solucions de reutilització i recàrrega, i estem treballant amb la cadena de subministrament de la indústria i els nostres socis detallistes per a augmentar i ampliar els sistemes de reutilització i recàrrega.

En 2019, llancem envasos a base de paper, que són reciclables o dissenyats per a ser reciclables per a productes com Nesquik All Natural, gelat Nama Orange, Nescafé ProSlim i KitKat (embalatge secundari), Smarties i palletes de paper per a Nesquik, Nescafé, Milo i Nescafé. A Malàisia, llancem pouches d'un sol material per a Nescafé i una bossa exterior dissenyada per a reciclar per a Milo. A Xile, presentem laminat monomaterial per a les sopes Maggi, reemplaçant més de 260 tones de laminatge multimaterial. Totes les nostres ampolles d'aigua són reciclables i augmentarem el nostre ús de contingut reciclat per a aquestes ampolles en un 50% per a 2025.

Com esteu desenvolupant materials alternatius?

Estem avaluant i desplegant diversos materials d'envasament en col·laboració amb socis de la indústria. Els nostres esforços inclouen augmentar la quantitat de plàstic reciclat apte per a ús alimentari més enllà del rPET, els envasos de paper i els envasos d'un sol material per a augmentar la reciclabilitat.

Respecte a la innovació d'envasos, volem liderar els esforços en el desenvolupament de les solucions d'envasament més sostenibles per als nostres productes. Per això vam establir l'Institut Nestlé de Ciències de l'Envàs, el primer de la indústria alimentària. El nostre equip de 50 experts en embalatge, juntament amb els nostres socis, estan treballant per a desplegar i provar solucions d'envasament funcionals, segures i respectuoses amb el medi ambient. L'Institut col·labora estretament amb més de 180 experts en envasament integrats en la nostra xarxa global d'R+D, així com amb institucions de recerca, empreses emergents i proveïdors.

Què esteu fent per a augmentar l'ús de plàstics reciclats?

En l'àmbit mundial, el nostre ús general de contingut de plàstic reciclat és actualment del 5%. A més, utilitzem més del 12% de contingut reciclat en les nostres ampolles d'aigua de PET. Estem compromesos a augmentar la proporció de contingut reciclat que usem en els nostres envasos i continuem explorant totes les oportunitats per a crear i obtenir volums suficients de contingut reciclat de qualitat alimentària.

També volem reduir el nostre ús de plàstics verges, per tant, volem aconseguir plàstics reciclats de qualitat alimentària i impulsar taxes de reciclatge més altes així. Per aquesta raó, assignem més de 1.500 milions de francs suïssos per a pagar una prima per plàstics reciclats postconsum, per a incentivar el mercat d'aquests materials.

Vau dir que estàveu interessats a "crear un mercat per a plàstics reciclats aptes per a ús alimentari". Què significa això?

Volem augmentar l'ús de plàstics reciclats aptes per a ús alimentari. Però els plàstics reciclats aptes per a aliments tenen un subministrament limitat. L'economia del reciclatge de plàstic és complexa. En poques paraules, avui dia és més barat per als fabricants de plàstic produir plàstics verges que produir plàstics reciclats aptes per a ús alimentari. Els nostres proveïdors de plàstic necessiten rebre garanties financeres per a fer el salt.

La nostra inversió de 1.500 milions de francs suïssos en l'adquisició de plàstics reciclats té com a objectiu revertir aquesta tendència fent que el plàstic reciclat de grau alimentari sigui una proposta financera més atractiva per als proveïdors, amb l'esperança que això ajudi a fomentar l'adopció de plàstic reciclable de grau alimentós en la indústria.

Quin serà el focus del fons de sostenibilitat i quin és el seu horitzó d'inversió?

El fons de sostenibilitat de Nestlé s'enfoca a catalitzar inversions que desenvolupen solucions d'envasat innovadores i sistemes de recàrrega o reutilització i que milloren la infraestructura de classificació i reciclatge de recol·lecció. El fons selecciona les oportunitats d'inversió que millor recolzen les necessitats del nostre mercat cap al futur.

Què vol dir amb la 'simplificació' dels envasos?

La simplificació dels envasos és important per a ajudar a millorar la seva reciclabilitat. Per a simplificar els nostres materials i estructures d'envasament, hem desplegat i distribuït als nostres proveïdors un conjunt de 'Regles d'or (pdf, 700Kb)' per al disseny i desenvolupament dels nostres envasos.

Hi ha regles que s'apliquen a tots els envasos:

  1. Optimitzar el comportament mediambiental del producte envasat
  2. Optimitzar el pes i el volum de l'embalatge primari, secundari i de transport
  3. Usar el màxim contingut reciclat possible
  4. Considerar la infraestructura i la tecnologia disponibles localment
  5. Preparar una comunicació adequada d'eliminació i/o recuperació.

Les següents regles s'apliquen específicament als plàstics i al paper estucat:

  1. No utilitzar plàstics oxo-degradables excepte obligació legal
  2. Considerar el contingut de base biològica per als envasos
  3. No fer servir clorur de polivinil (PVC), clorur de polivinilideno (PVDC), poliestirè (PS), poliestirè expandit (EPS)
  4. Optar per material transparent o lleugerament tenyit
  5. Assegurar-se que els productes residuals es puguin eliminar fàcilment

Com esteu explorant els materials d'envasament compostables i de base biològica?

El setembre de 2019, inaugurem l'Institut Nestlé de Ciències de l'Envàs amb seu en Lausanne, Suïssa. Ha rebut el mandat d'accelerar la proposta de solucions per a ajudar-nos a complir amb els nostres compromisos d'envasament en 2025.

L'institut durà a terme una recerca de primer nivell per a repensar fonamentalment els materials d'envasament i com els usem per a brindar solucions sostenibles a llarg termini. L'institut, juntament amb la nostra xarxa mundial d'R+D, universitats i socis d'innovació, duu a terme recerques científiques d'avantguarda que abasten tots els aspectes de l'envasament. A més dels tipus de materials convencionals, que se sap que són reciclables, també estem explorant el potencial dels materials i sistemes biodegradables i de base biològica per a determinar quin paper poden exercir en l'envasament de productes alimentosos de manera segura i sostenible en el futur.

Com ajudareu a desenvolupar esquemes de recol·lecció, classificació i reciclatge de plàstics?

Per a abordar el problema global dels residus d'envasos de plàstic de manera efectiva, hem de treballar en col·laboració amb la indústria, els governs locals i nacionals, la societat civil i els consumidors per a crear solucions. El nostre objectiu és fer la nostra part. Amb massa freqüència, els envasos de plàstic manquen d'un sistema de recol·lecció dedicat, no es rebutgen adequadament o no es poden reciclar. Estem decidits a canviar això, per la qual cosa estem prenent mesures per a fer que els nostres propis envasos siguin reciclables, donar suport a la millora dels sistemes de recollida de residus, utilitzar nous tipus d'envasos i ajudar al fet que el reciclatge sigui una cosa fàcil de fer. Com a part d'aquest enfocament, Nestlé té com a finalitat exercir un paper actiu en el suport als governs en el desenvolupament d'esquemes de recol·lecció, classificació i reciclatge que funcionin bé als països on operem.

El futur compta amb un Tractat Global de Plàstics legalment vinculant en negociació, i la perspectiva d'una potencial nova regulació nacional si hi ha un acord. La regulació podria donar forma a la transformació del sistema de plàstics en passar de programes voluntaris a marcs legislatius obligatoris.

El reciclatge exitós requereix una infraestructura adequada, que actualment no sempre està disponible. Hem identificat diversos països en els quals estem centrant els esforços per a augmentar les taxes de reciclatge i altres països en els quals ens estem centrant a aconseguir la neutralitat dels plàstics. La naturalesa exacta i l'abast del paper que exercim depèn del context local.

Identifiquem 12 països (Colòmbia, l'Equador, Egipte, Etiòpia, Ghana, l'Índia, Indonèsia, Malàisia, Nigèria, Filipines, Tailàndia i Vietnam) on els residus sovint es gestionen malament i es filtren a la terra i les vies fluvials. Aquests 12 països representen més del 10% de l'ús de plàstic de Nestlé. Avui tenim dotzenes de projectes de neutralitat en aquests 12 països, treballant amb socis i associacions per a ampliar la recol·lecció, classificació i reciclatge de residus d'envasos. L'objectiu és mantenir el material d'envasament en l'economia i fora del medi ambient. En aquests projectes, la nostra ambició és recollir i reciclar la mateixa quantitat de plàstic que usem en els nostres productes, mentre apuntem a donar suport a la millora de les taxes de reciclatge i la infraestructura. Això inclou suport per a programes obligatoris de devolució de dipòsits i responsabilitat estesa del productor ben dissenyats i efectius.

Què esteu fent amb les ampolles d'aigua de plàstic?

Respecte a les nostres ampolles de plàstic, estem augmentant la quantitat de PET reciclatge que utilitzem en totes les nostres marques en l'àmbit mundial al 50% per a 2025, mitjançant la incorporació de rPET en les nostres ampolles on sigui tècnica i econòmicament factible. En els últims deu anys hem reduït en un 22% la quantitat de PET necessària per a cada litre d'aigua embotellada que produïm. Això recolza el nostre objectiu de reduir l'ús de plàstics verges en un terç per a 2025.

Com podeu ajudar els consumidors a reciclar correctament els envasos dels productes?

Estem compromesos a crear consciència i informar els nostres consumidors sobre la forma correcta de rebutjar i reciclar els envasos dels nostres productes, inclòs l'etiquetatge en l'envàs. Els consumidors tenen un paper vital a exercir en la millora de les taxes de reciclatge i els involucrarem a través de campanyes educatives sobre el comportament responsable del consumidor. Farem això a través de les nostres marques i a través dels nostres canals de comunicació corporativa.

Per exemple, presentem una plataforma digital per a ajudar els consumidors a desfer-se dels seus residus d'envasos de manera adequada a Itàlia i la nostra marca Nescafé Dolce Gust va llançar una campanya d'educació del consumidor per a promoure el reciclatge a Alemanya i Mèxic. Per a accelerar el canvi intern cap als nostres objectius d'envasament, hem desenvolupat i posat en marxa un programa de formació en sostenibilitat dels envasos per a tots els nostres empleats.

Què passa amb els microplàstics en l'aigua embotellada?

Visita la nostra pàgina sobre microplàstics a l'apartat "T'interessa saber".