Sort by
Sort by

L'oli de palma en les llets infantils

La llet materna és el millor aliment per als nounats. Per als casos de nadons que no poden ser alletats durant el període recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Nestlé proporciona fórmules infantils que els asseguren un creixement i un desenvolupament correctes. 

La llet materna és rica en àcids grassos, que són importants per a la nutrició adequada del nadó. Les nostres fórmules infantils incorporen una barreja d’olis d’alta qualitat que hi afegeixen aquests àcids grassos. La funció principal d’aquests olis és aportar l’energia necessària per al nadó. A més, alguns àcids grassos, com l’àcid docosahexaenoic (DHA, en anglès), tenen un paper clau a l’hora d’afavorir un desenvolupament cognitiu i visual normal. 

Les fórmules infantils de Nestlé contenen oli de palma?

el-aceite-de-palma-en-productos-de-nutricion-infantil

Durant molts anys, diversos fabricants han fet servir l’oleïna de palma com una font de greix bona i ben tolerada en les llets infantils. La composició de les llets infantils està regulada estrictament per les autoritats sanitàries d’arreu del món per garantir-ne la seguretat i la idoneïtat nutricional com a substitutes de la llet materna.

Actualment, menys de l'1% dels nostres productes de nutrició infantil la contenen. No obstant això, com que som conscients de la preocupació que suscita l’ús de l’oli de palma, seguim treballant per modificar les nostres receptes i dissenyar productes sense oli de palma. 

Apostem per la recerca científica i pels avenços tecnològics a fi que, en la mesura que es pugui, aconseguim disposar de fórmules que tinguin un perfil nutricional tan proper a la llet materna com sigui possible. En aquest sentit, hem començat a incorporar a les nostres llets infantils oligosacàrids de la llet materna (en anglès, human milk oligosaccharides, HMO), idèntics estructuralment als d’aquesta llet. Els oligosacàrids són el tercer component sòlid més abundant en la llet materna, després del greix i la lactosa. Tenen una funció clau en el desenvolupament i el benestar del nadó, i un paper decisiu en el sistema immunològic del lactant, encara immadur.

Per quins components heu substituït l’oli de palma a les fórmules de les quals l’heu eliminat?

Hem substituït l’oli de palma per una barreja d’olis d’alta qualitat, que inclouen oli de gira-sol altooleic, de gira-sol, de coco i de nabina. L’oli de gira-sol altooleic, que és el que es troba en una proporció més alta, és un oli ric en àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats. L’oli de gira-sol que fem servir en els nostres productes destaca per tenir un contingut alt en àcid oleic, present en gran mesura en la llet materna.

Les llets infantils de Nestlé són segures per a la salut dels nounats

Garantim que totes les nostres llets infantils són totalment segures i estan en línia amb les indicacions de les organitzacions internacionals de seguretat alimentària i de les autoritats locals.

A Nestlé seleccionem els nostres proveïdors i fem un seguiment continu dels nostres processos per assegurar-nos que tots els nostres ingredients se sotmeten a controls de seguretat rigorosos i compleixen tots els requisits legals, i també les recomanacions en matèria de seguretat dels experts.

Nestlé considera que la llet materna és el millor aliment per als nounats

Per això, dona suport a la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) d’alimentar els nadons exclusivament amb llet materna durant els primers sis mesos de vida i de continuar alletant-los després, mentre s’introdueixen aliments complementaris, sempre d’acord amb la recomanació dels professionals de la salut i de les autoritats sanitàries.