Les nostres farinetes de cereals per a nadons estan elaborades amb cereals de cultiu sostenible. Protegim la fertilitat i la riquesa natural del sòl i treballem amb agricultors locals, cultivant en camps del nostre país. A més, les nostres farinetes de cereals per a nadons s'elaboren a Cantàbria.
Cultius certificats
Els nostres cultius es troben avalats per tres certificacions que garanteixen les bones pràctiques agrícoles, promovent la protecció del medi ambient, dels recursos naturals i de la terra en la que cultivem els nostres cereals. Aquests són:
- Global GAP: Norma mundial per a les bones pràctiques agrícoles
- Producció integrada: Norma autonòmica espanyola
- Farm Sustainability Assesment
Protegim i conservem la fertilitat natural de la terra
Per tenir cura de la terra en la que cultivem els cereals de les nostres farinetes per a nadons, treballem la rotació de cultius, alternant el cultiu de cereals com el blat, l'espelta, la civada, el sègol o l'ordi; amb el de lleguminoses com les llenties, els cigrons i els pèsols. D'aquesta manera, optimitzem l'ús dels recursos naturals:
- Aprofitem millor els nutrients de la terra mentre mantenim el seu equilibri natural
- Millorem la distribució de l'aigua i els seus nutrients a través de la terra i es propicia un sòl més fèrtil a causa del contingut de la matèria orgànica
- Seleccionem els camps per mantenir una millor fertilitat i retenció de l'aigua
- S’ ajuda a fixar el nitrogen de l'atmosfera a la terra, essencial per al desenvolupament de les plantes
- Evitem l'erosió de la terra, reduint així les emissions
Prioritzem el cultiu de cereals de secà
Els cereals com el blat, la civada, l'ordi o el sègol, són de secà, per la qual cosa no necessiten ser regats ja que aprofiten únicament l'aigua de la pluja.
Això suposa un estalvi addicional d'energia, ja que no cal fer arribar l'aigua a través d'un sistema de regadiu.
Cereals de proximitat
Utilitzem cereals de proximitat el creixement dels quals està fortament arrelat als nostres camps. Hi ha menys de 50 km de distància mitjana des del camp al molí en el qual s'obté la farina de cereal que finalment arribarà a la nostra fàbrica, el que permet reduir les emissions.
Sembrem els nostres cereals en els camps de Castella i Lleó, Aragó, Navarra, Extremadura i Andalusia.
Camps exclusius per al cultiu de cereals per a nadons
Els camps en els quals conreem els cereals per a les nostres farinetes són exclusius per al cultiu de cereals per a nadons. Seleccionem els cereals acuradament, des de la sembra fins a la collita, controlant durant tot el seu cicle les pràctiques agrícoles i l'entorn de cultiu. Complim amb estrictes nivells de seguretat i qualitat més exigents que la pròpia legislació d'alimentació infantil.
Agricultors locals
En l'última collita hem col·laborat amb més de 160 agricultors, la major part d'ells porta generacions dedicant-se al cultiu de cereals amb una àmplia experiència familiar.
La relació entre els agricultors i la planta de processament de cereals és molt propera. Reben formació i assessorament als quals hi participem activament.
L'estreta col·laboració amb els agricultors i proveïdors ens permet conèixer els camps, les terres i les parcel·les en què creixen els cereals, sabent exactament on i com s'emmagatzemen i transporten.
Farinetes de cereals per a nadons elaborades a Cantàbria
Les nostres farinetes de cereals per a nadons s'elaboren a La Penilla de Cayón, un poble de Cantàbria d'uns 2.000 habitants. La fàbrica ha estat operant a la localitat des de fa més de 100 anys, de manera que ja hi ha més de quatre generacions que han participat de la vida de la fàbrica.
A nivell mediambiental, és una planta amb un fort compromís amb la millora en l'ús dels recursos en les seves operacions. Entre 2010 i 2020 hi ha hagut una reducció en l'ús de l'aigua de més d'un 80%. A més, el 100% de l'energia que comprem prové de fonts d'energia renovables i no enviem cap residu a abocador, ja que tots es valoritzen.
En 1966 pusimos en marcha nuestra depuradora de aguas residuales, 20 años antes de que fuera obligatorio por ley.