Sort by
Sort by

Planta arbres amb Nestlé i DIA

Nestlé y la cadena de supermercados DIA se unen en una acción de plantación de árboles
entorno natural

Nestlé i la cadena de supermercats DIA llancen "Planta arbres amb Nestlé i DIA", una iniciativa que contribueix a la preservació i la regeneració de l'entorn natural mitjançant una campanya que promou la reforestació.

Des de la seva creació, Nestlé ha perseguit el propòsit de desenvolupar tot el poder de l'alimentació per millorar la qualitat de vida, avui i per a les futures generacions. I per fer-ho possible, és crucial assegurar la disponibilitat i accessibilitat de l'alimentació a tot el món. Per això, a Nestlé volem tenir un impacte positiu, promovent la regeneració, protegint i restaurant els recursos naturals del planeta.

Per la seva banda, el propòsit de DIA és estar encara més a prop de la societat i de l'entorn que l'envolta, amb el compromís d'assegurar la creació de valor per a tots els seus grups d'interès des de la sostenibilitat.

Així, de la mà de l'organització Bosques Sostenibles, l'acció "Planta arbres" de Nestlé i DIA" promourà la plantació de 500 arbres en zones que necessiten ser reforestades del nostre país.

La plantació serà a nivell nacional i estarà distribuïda en quatre punts de tot Espanya:

Mapa áreas de reforestación Purina

-       Cantabria: veure coordenades aquí.

La Muntanya està a la comarca de Campoo-Loes Valles, a Cantàbria. Va patir un incendi l'any 2016, per la qual cosa en la seva restauració s'empraran espècies autòctones, tant de coníferes com de frondoses, com el Pi pinassa, el Bedoll, el Mostajo i el Serbal de caçadors.

-       Serra de Gredos: veure coordenades aquí.

La Muntanya de Orzaduero està situada dins el Parc Regional de la Serra de Gredos, espai inclòs en la Xarxa Natura 2000, de gran valor de conservació. Després de l'incendi ocorregut el 2009, el projecte pretén restaurar la massa forestal, frenar els processos erosius i promoure la biodiversitat. Les espècies autòctones són el Pi silvestre, el Bedoll i el Serbal.

-       Vall de Iruela (Àvila): veure coordenades aquí.

La Muntanya de "Valle de Iruelas" està situada dins de la Reserva Natural del mateix nom, espai inclòs en la Xarxa Natura 2000, de gran valor de conservació. El projecte pretén restaurar la massa forestal després de l'incendi que va patir la zona el 2019, així com frenar els processos erosius i promoure la biodiversitat. Les espècies autòctones són el Pi silvestre i el Roure.

-       Guilleries (Catalunya): veure coordenades aquí.

Aquest espai protegit té la singularitat de trobar-se en una zona de transició entre l'ambient mediterrani i l'eurosiberià, caracteritzant-se per una gran diversitat vegetal i faunística. Aquests ecosistemes frontera de les diferents regions climàtiques posseeixen una gran susceptibilitat al canvi climàtic, raó per la qual es porta a terme aquesta repoblació. Les espècies autòctones són l'Alzina, el Roure, el Mostajo, el Serbal i el Pi pinyoner.

Totes aquestes àrees en què es plantaran els arbres són majoritàriament espais degradats o devastats per incendis. A més de recuperar i conservar els boscos en els quals es realitzaran les plantacions, amb aquesta iniciativa es fomentarà l'ocupació local, la inclusió social i la inserció laboral, atès que es comptarà amb persones amb diferents capacitats que formen part de les associacions locals per a realitzar els treballs de reforestació.

Bosques Sostenibles realitza projectes forestals de recuperació a la península ibèrica des de 2010. A més de ser una empresa acreditada pel Ministeri per a la Transició Ecològica d'Espanya, el seu treball és destacat a Europa com a cas d'èxit per Eustafor, que representa les organitzacions europees centrades en la gestió dels boscos. La seva tasca de plantació, conservació i manteniment de projectes forestals promou la preservació de la biodiversitat i actua en la lluita contra el canvi climàtic.

purina-reforestacion-2

purina-reforestacion-3

Reforestación Nestlé y DIA