Sort by
Sort by

Aclariment de Peter Brabeck-Letmathe, expresident de Nestlé, en referència a l'aigua com a dret humà

Peter Brabeck-Letmathe creu que l'aigua és un dret humà?

Sí. El nostre president emèrit Peter Brabeck-Letmathe creu que l'aigua és, sens dubte, un dret humà. Qualsevol persona, en qualsevol lloc del món, té dret a disposar d'aigua neta i segura per a beure i sanejar-se.

Les persones que li critiquen es basen en una entrevista en vídeo que va concedir en 2005 per a afirmar que ell considera que totes les fonts d'aigua haurien de privatitzar-se. Això és simplement fals.

Brabeck dóna suport a la visió de Nacions Unides sobre l'aigua: "Hi ha suficient aigua dolça en el planeta per a set mil milions de persones, però està distribuïda de manera desigual i gran part s'està malgastant, contaminant i no es gestiona de forma sostenible".

Peter està consternat pel fet que més de dos mil milions de persones a tot el món no disposin d'un simple vàter i que més de mil milions no tinguin accés a cap mena d'aigua potable millorada.

Paradoxalment, en altres països, les persones poden usar quantitats excessives d'aigua, un recurs preuat i cada vegada més escàs, per a finalitats no essencials. En aquest context, Peter creu que l'accés a l'aigua hauria de tenir un cost.

Llavors, si a Peter Brabeck realment li importa l'aigua, què està fent per a protegir-la?

Peter Brabeck sempre ha pres la iniciativa per a defensar una gestió més eficient de l'aigua per part de les persones, la indústria, l'agricultura i els governs.

Peter presideix el 2030 Water Resources Group, una innovadora col·laboració entre empreses, govern i societat civil que busca solucions pràctiques per a abordar l'escassetat d'aigua.

També dirigeix la World Economic Fòrum Water Initiative una associació públic-privada influent que explora solucions de col·laboració per al problema de l'escassetat d'aigua.

Al llarg dels anys, Peter ha deixat en clar el seu punt de vista sobre aquest problema en nombroses entrevistes, taules rodones i programes de televisió. Aquests són alguns exemples: