Sort by
Sort by

Un nadó, un arbre

NATIVA llança un projecte de plantació d’arbres
Un bebé, un árbol

Mitjançant el programa "UN NADÓ, UN ARBRE", NATIVA es compromet a la plantació de fins a 3.000 arbres a Espanya al llarg de 2021. La nostra marca de Llets Infantils té cura així del medi ambient, de la mà de l'organització Boscos Sostenibles, per preservar el planeta en què viuran en el futur els nadons actuals.

Les zones en què es plantaran els arbres són majoritàriament espais degradats o devastats per incendis. A més de recuperar i conservar els boscos en els quals es realitzaran les plantacions, amb aquesta iniciativa es fomentarà l'ocupació local, la inclusió social i la inserció laboral, atès que es comptarà amb personal amb capacitats diferents d'associacions locals per a realitzar els treballs de reforestació.

Boscos Sostenibles realitza projectes forestals de recuperació a la península ibèrica, des de 2010. A més de ser una empresa acreditada pel Ministeri per a la Transició Ecològica d'Espanya, el seu treball és destacat a Europa com a cas d'èxit per Eustafor, que representa les organitzacions europees centrades en la gestió dels boscos. La seva tasca de plantació, conservació i manteniment de projectes forestals promou la preservació de la biodiversitat i actua en la lluita contra el canvi climàtic.

La plantació d'arbres que realitzarà NATIVA en col·laboració amb Boscos Sostenibles, es distribuirà en quatre zones diferents d'Espanya:

Mapa reforestación Bosques Sostenibles

•    Espai natural de les Guilleries-Savassona (Barcelona)

Aquest espai protegit té la singularitat de trobar-se en una zona de transició entre l'ambient mediterrani i l'eurosiberià, caracteritzant-se per una gran diversitat vegetal i faunística. Aquests ecosistemes frontera de les diferents regions climàtiques posseeixen una gran susceptibilitat al canvi climàtic, raó per la qual es porta a terme aquesta repoblació. Les espècies autòctones són l'Alzina, el Roure, el Mostajo, el Serbal i el Pi pinyoner.

•    Les Fregues de Valdearroyo (Cantàbria)

La Muntanya està a la comarca de Campoo-Les Valls, a Cantàbria. Va patir un incendi l'any 2016, per la qual cosa en la seva restauració s'empraran espècies autòctones, tant de coníferes com de frondoses, com el Pi pinassa, el Bedoll, el Mostajo i el Serbal de caçadors.

•    Serra de Gredos (Àvila)

La Muntanya de Orzaduero està situada dins el Parc Regional de la Serra de Gredos, espai inclòs en la Xarxa Natura 2000, de gran valor de conservació. Després de l'incendi ocorregut el 2009, el projecte pretén restaurar la massa forestal, frenar els processos erosius i promoure la biodiversitat. Les espècies autòctones són el Pi silvestre, el Bedoll i el Serbal.

•    Reserva Natural Vall Iruela (Àvila)

La Muntanya de "Vall de Iruela" està situat dins del parc natural del mateix nom, espai inclòs en la Xarxa Natura 2000, de gran valor de conservació. El projecte pretén restaurar la massa forestal després de l'incendi que va patir la zona en 2019, així com frenar els processos erosius i promoure la biodiversitat. Les espècies autòctones són el Pi silvestre i el Roure. 

Bosques sostenibles

Protector reforestación Bosques Sostenibles

Reforestación para empresas

Boscos Sostenibles estarà a càrrec del manteniment de la zona, la neteja, la prevenció enfront d'incendis i riscos fitosanitaris, així com la reparació dels mitjans de protecció instal·lats.

Per cada participació, NATIVA es compromet, de la mà de Boscos Sostenibles, a la plantació d'un arbre en alguna de les quatre zones d'Espanya esmentades, a escollir pel consumidor.