Sort by
Sort by

Recomanacions versus realitat

Comparativa entre les recomanacions i els hàbits reals d'alimentació i d'activitat dels nens

Niño mirando hacia arriba

A la rutina diària, de vegades és difícil trobar temps per revisar les "coses importants". Com saber si les nostres famílies segueixen comportaments saludables? Per sort, una nova publicació pot aclarir dubtes sobre com creixen els nadons i els nens.

A la rutina diària, de vegades és difícil trobar temps per revisar les "coses importants". Com saber si les nostres famílies segueixen comportaments saludables? Per sort, una nova publicació pot aclarir dubtes sobre com creixen els nadons i els nens.

La revista del Centre de Control de Malalties dels Estats Units, Preventing Chronic Disease, ha presentat les conclusions del treball Feeding Infants and Toddlers Study (FITS). L'estudi FITS és la major enquesta americana sobre els patrons d'alimentació, nutrició i estil de vida dels nens i es centra especialment en edats de 0 a 4 anys. Una de les àrees de l'estudi era com comprenien els pares els comportaments saludables dels nens.

La visió que els pares tenen de l'alimentació i l'activitat dels seus fills és important. A partir de les seves opinions, les famílies decideixen si intenten complir amb les recomanacions sobre dieta i activitat física i com fer-ho. Aquest estudi va examinar les percepcions dels pares i els comportaments dels nens en comparació amb les recomanacions del projecte de Vida Activa y Saludable de l'Acadèmia Americana de Pediatría (AAP), que compta amb el suport del Nestlé Nutrition Institute. Vegem a continuació com és la realitat en comparació amb les recomanacions:

Fruites i verdures

Niño comiendo

Recomanació: Menjar cinc racions de fruita i verdures al dia

Conclusió de l'estudi: La major part dels pares creu que els seus fills consumeixen suficients fruites i verdures. En realitat, només el 30% dels preescolars complia la recomanació de les cinc racions.

Temps davant la pantalla

Niño usando un teléfono móvil

Recomanació: Limitar el temps davant d'una pantalla a dues hores diàries en nens de més de 2 anys. No deixar que els nens de menys de 2 anys passin temps davant d'una pantalla.

Conclusió de l'estudi: Només el 2% dels nens de fins a 2 anys compleix la recomanació de no passar res de temps davant d'una pantalla, mentre que el 79% de preescolars compleix la recomanació de limitar aquest temps a dues hores o menys.

Activitat física

Niño montado en una bici

Recomanació: Intentar que realitzin almenys una hora d'activitat física al dia

Conclusió de l'estudi: Prop del 56% dels nens de menys de 3 anys i el 71% dels preescolars compleixen amb la recomanació de realitzar al menys una hora d'activitat física diària.

Begudes ensucrades

Niño bebiendo

Recomanació: Limitar el consum de begudes ensucrades

Conclusión del estudio: Aproximadamente el 56 % de los niños de 1 a 3 años y el 52 % de los niños de 3 a 5 años cumplen la recomendación de limitar el consumo de bebidas azucaradas.

A partir d'aquestes conclusions, sabem que els nens de menys de 3 anys i els preescolars no compleixen algunes de les recomanacions sobre dieta i activitat física. Els pares compleixen adequadament les recomanacions sobre activitat física i perceben correctament que la dieta dels seus fills és menys saludable a mesura que creixen. No obstant això, es planteja la necessitat d'informar millor sobre en quins comportaments concrets s'està fallant. "Segons les nostres conclusions, cal educar i orientar millor als pares en molts dels aspectes d'una alimentació saludable", afirma la doctora Denise Deming, científica principal de FITS US.

La investigació de l'FITS ajuda a suplir una manca important d'informació i suposa un suport per als esforços de Gerber per encapçalar una iniciativa que contribueixi a una millor nutrició dels nens de 0 a 5 anys. Partint de les dades, Gerber ofereix productes nutritius amb una base científica i nutricionalment sans. Actualment s'està realitzant un nou estudi FITS que recull dades sobre més de 3.000 nadons i nens petits. Les noves dades serviran per actualitzar els nostres coneixements sobre molts aspectes de la seva dieta i estil de vida.

Llegeix l'article original del CDC o obté més informació sobre el Estudio sobre la Alimentación de Lactantes y Niños Pequeños (FITS).