Sort by
Sort by

Programa "Aprendre Junts és Millor"

Perro de educación asistida en un aula

Nestlé Purina, conjuntament amb el Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC), ha creat el programa escolar d'educació assistida amb gossos "Aprendre Junts és Millor" que té per objectiu introduir els gossos d'educació assistida de forma continuada a les escoles.

Amb l'ajuda de gossos entrenats, s'estan desenvolupant jornades d'educació assistida amb estudiants de primària i professors per mostrar els beneficis de les mascotes en l'educació dels infants.

Beneficios del programa

 

Els gossos d'educació assistida, amb l'ajuda de tècnics especialitzats i coordinats amb els professors i educadors, són un potent motor que contribueix a la formació dels nens en diversos aspectes: incrementa la motivació, identifica problemes de socialització, fomenta els hàbits de lectura , disminueix l'ansietat, estimula la seva atenció i concentració, i augmenta la seva autoestima i confiança.

Aquests gossos poden treballar en els aspectes formatius més interessants per a cada escola: reforçar els programes de lectura i escriptura, així com tractar determinats trastorns que dificulten l'aprenentatge d'alguns alumnes.

Xavier Pérez, responsable de màrqueting de Nestlé PURINA Espanya, afirma: "creiem que els animals poden arribar a ser una ajuda en el nostre sistema educatiu. El vincle emocional que s'estableix entre els nens i els gossos, tractat com una eina curricular, enriqueix el procés d'aprenentatge dels alumnes. Un gos inspira tendresa, però també responsabilitat".

Enllaços relacionats: