Sort by
Sort by

Projecte Solís Responsable

Compromesos amb la nutrició, el cultiu local i el medi ambient
Tomates

Amb la nostra marca de tomàquet fregit Solís, promovem la iniciativa Solís Responsable, el compromís amb la nutrició, el cultiu local i el medi ambient.
Des del punt de vista nutricional, ens preocupem per oferir-vos productes equilibrats a tu i als teus, amb un sabor 100 % natural, al punt de sal i sense conservants.
Pel que fa al cultiu local, tots els nostres tomàquets procedeixen dels cultius de la zona de la Vega del Guadiana, Extremadura, un entorn ideal per cultivar-hi tomàquet, per la seva climatologia i les condicions de la terra.

Logotipo de Solís Responsable

Madurats al sol, els tomàquets es recol•lecten en el punt òptim de maduresa i es traslladen per processar-se immediatament a la fàbrica de procés situada a la mateixa Vega del Guadiana. A la nostra planta de Miajadas (Càceres), a la Vega Alta del Guadiana, hi treballen prop de 90 persones i s’hi elaboren totes les nostres salses, amb la qual cosa fomentem una ocupació directa i indirecta per a la zona.

 

I, per minimitzar l’impacte en el medi ambient, des del 2014 tots els nostres tomàquets es conreen sota la Norma de producció integrada de la comunitat d’Extremadura, des del camp fins a la nostra fàbrica, i hem obtingut el certificat de conformitat per part d’empreses externes acreditades per la Junta d’Extremadura per a aquesta norma. Això vol dir que obtenim productes agrícoles d’alta qualitat amb mètodes i pràctiques que respecten el medi ambient amb l’objectiu d’assegurar una agricultura sostenible a llarg termini.


Quins són aquests mètodes?

  • S’adoben els camps d’acord amb les necessitats del tomàquet i les anàlisis del sòl i es deixa descansar la terra de manera cíclica, amb rotació de cultiu. Aquesta pràctica permet una reducció mitjana del 16% en ús de fertilitzants.
  • Per al control de plagues i malalties, estem compromesos amb un procés més natural en els cultius que permeti conservar la flora i la fauna del seu entorn ambiental. Per això, s’apliquen pràctiques de control integrat de plagues, que permeten reduir un 21% l’ús de pesticides.
  • Perquè l’aigua de reg en el cultiu del tomàquet s’utilitzi de manera eficient, fomentem l’ús de sensors que controlen la humitat del sòl i determinen les necessitats d’aigua en cada etapa del cicle de cultiu. Amb això, hem aconseguit que els agricultors redueixin una mitjana del 12% l’ús de l’aigua de reg. Gràcies als esforços dels darrers quatre anys, hem estalviat més de 687 milions de litres d’aigua amb l’aplicació de pràctiques de cultiu sostenible.

 

Tots aquests esforços s’uneixen als que fa la fàbrica de Miajadas mateixa per minimitzar l’impacte mediambiental de la nostra activitat: es va aconseguir un resultat de zero residus a l’abocador el 2016, a més de reduir l’ús d’aigua i energia, que prové íntegrament de fonts renovables.