Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fòrum CVC Nestlé Espanya

4rt Fòrum Nestlé de Creació de Valor Compartit

4rt Fòrum Nestlé de Creació de Valor Compartit

AGENDA

11:00 – 11:05 Benvinguda. Laurent Dereux, Director General de Nestlé Espanya.

11:05 – 11:10 Presentació. Manuel Campo Vidal, Periodista.

11:10 – 11:25 "Els ODS i el rol de la indústria alimentària" – Mella Frewen, Directora General de Food and Drink Europe.

11:25 – 11:40 "El valor dels partenariats multi-stakeholder per afrontar els ODS" - JP Leous, Corporate Relations Senior Manager al World Ressources Institute, WRI.

11:40 – 11:55 "Competitivitat, sostenibilitat i negoci" –Josep Maria Corbinos Martinez, Director de la consultoria "Taller de negocis".

11:55 – 12:45 Taula rodona i debat - Manuel Campo Vidal, Moderador.

12:45 – 13:00 "Nestlé i els ODS" - Laurent Dereux, Director General de Nestlé Espanya.

Moderador

MANUEL CAMPO VIDAL

MANUEL CAMPO VIDAL

Periodista, Enginyer Tècnic Industrial i Doctor en Sociologia.

Ha presentat més de 2000 informatius i programes a la televisió i a la ràdio. Va moderar el primer debat electoral emès per televisió al 1993 entre Felipe González i José María Aznar; al 2008, el debat entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy; i al 2011, l’únic debat televisiu entre Alfredo Pérez Rubalcaba i Mariano Rajoy.
Va dirigir el rellançament al 1992 d’Antena 3 TV com a director de Cadena. Al 1995 va ser nomenat vicepresident de la cadena. Va ser cofundador de la cadena mundial en castellà "Telenoticias". Fundador i president d’Audiovisual Sport.
És autor dels llibres "Per què els professionals no comuniquem millor?", “Per què els espanyols comuniquem tan malament?", "La Cara Oculta dels Debats Electorals", "Adolfo Suárez el President Inesperat de la Transició".
Col·labora amb RNE a la secció "Comunica que algo queda" del programa "No es un día cualquiera".
Forma part del claustre de professors de diverses escoles de negoci i dirigeix el Màster "Comunicació Avançada i Marketing Digital" a Next International Business School, escola de negocis que també presideix.

Ponents

MELLA FREWEN

MELLA FREWEN

Directora General de Food and Drink Europe

Des de 2007, màxima responsable executiva de Food and Drink Europe, l’organització europea més gran amb seu a Brussel•les, que representa a la indústria alimentària. Actualment és membre del Consell de Direcció d’Alt Nivell de la Comissió Europea per l’Associació Europea d’Innovació per la Productivitat i la Sostenibilitat a l’Agricultura, i de la Plataforma d’Alt Nivell per la Implementació dels ODS. A la OECD i la FAO, la Sra. Frewen és vicepresidenta del Grup Assesor per Conductes Responsables als Negocis a les Cadenes de Subministrament de l’Agricultura.
Ha treballat en empreses del sector agroalimentari a Europa durant 27 anys, liderant temes com la biotecnologia a l’agricultura, les llavors i l’agroquímica. També ha sigut directora de relacions internacionals en altres organitzacions amb seu a Brussel•les, obtenint una àmplia experiència a les relacions amb institucions internacionals, així com de la Unión Europea i associacions comercials dins de la cadena alimentària.

http://www.fooddrinkeurope.eu/

JP LEOUS

JP LEOUS

Director Senior de Relacions Corporatives al World Ressources Institute (WRI).

WRI és una organització d’investigació global, amb seu a Washington, que s’exté per més de 50 països i amb més de 700 experts arreu del món. El seu objectiu és convertir les grans idees en acció en l’àmbit del nexe entre el medi ambient, la sostenibilitat, les oportunitats econòmiques i el benestar humà.
JP Leous connecta els programes del WRI amb les empreses per escalar l’impact i aconseguir avenços relacionats amb la sostenibilitat corporativa. Facilita i lidera partenariats multistakeholder i nous mecanismes d’implicació del sector privat. Ha dedicat més d’una dècada a treballar pels reptes de sostenibilitat desenvolupant solucions per clients i stakeholders dins d’organitzacions financeres, institucionals/governamentals, comercials, energètiques i no governamentals.

http://www.wri.org/

JOSEP MARÍA CORBINOS

JOSEP MARÍA CORBINOS

Director de "Taller de negocis"

Des del 2003, dirigeix la consultoria "Taller de negocis", ubicada a Barcelona, que impulsa respostes disruptives per projectes d’economia social. Ha sigut assesor a més de cent projectes i ha aportat solucions a les empreses en el disseny de models de negoci, enfoc estratègic, realització d’estudis, acompanyament als directius i capacitació.
Durant 15 anys, directiu en empreses multinacionals on va ocupar càrrecs d’Organització, Màrqueting estratègic, Planificació i Desenvolupament.
De 2003 al maig de 2012, va ocupar el càrrec de director general a "La Fageda", una emprenedoria social dedicada a la inclusió laboral de persones amb discapacitat a diferents activitats de negoci, incloent la producció de productes làctics.
També va ser responsable de l’àrea de Social Business a la "Fundació Catalunya - La Pedrera", coordinant l’activitat de 23 projectes socials, i director general de "Mava Real", empresa dedicada a la consultoria i financiació de projectes a l’àrea d’economia social.

3° Fòrum Nestlé de Creació de Valor Compartit
3º Fòrum CVC Nestlé Espanya

Alimentaria 2016

Fira de Barcelona - Gran Vía - Hospitalet de Llobregat

Dia 26 d’Abril de 2016, de 11h a 13h
The Alimentaria Hub, Pavelló 3, Auditori 1

Places limitades

Inscripció prèvia imprescindible enviant un e-mail a:
[email protected]

 

En el marc d’aquest Fòrum, que coincideix amb el 150 aniversari de Nestlé, volem reflexionar sobre el rol de la indústria alimentària davant el canvi climàtic, un dels reptes globals més importants als quals la societat ha de fer front. Necessitem entendre el seu impacte en el nostre sector i, especialment, en la cadena d’aprovisionament de matèries primeres.

Per això, volem compartir -i debatre- sobre accions i solucions dirigides a assegurar la sostenibilitat de l’alimentació contribuint a la nutrició, la salut i el benestar de les persones.

Programa

11:00-11:10
Benvinguda
José Luis Bonet, president de Fira de Barcelona

11:10-11:15
Presentació de l’esdeveniment
Manuel Campo Vidal

11:15-11:25
La resposta global enfront del canvi climàtic
Gerald C. Nelson

11:25-11:35
El rol de la indústria alimentària en el proveïment sostenible de matèries primeres
José López

11:35-11:45
Cap a un nou model d’agricultura sostenible a Espanya
Celsa Peiteado

11:45-11:55
Big Data i agricultura digital
João Carvalho

11:55-12:45
Taula rodona i debat
Moderador: Manuel Campo Vidal

12:45-13:00
Clausura
Laurent Dereux

Moderador

MANUEL CAMPO VIDAL

MANUEL CAMPO VIDAL

Periodista, enginyer tècnic industrial i doctor en Sociologia

Director de l'Institut de Comunicació Empresarial, (ICE), centre d'entrenament d'habilitats de comunicació.
Els seus últims llibres es titulen “¿Por qué los profesionales no comunicamos mejor?” i “Adolfo Suárez, el presidente inesperado de la Transición”. Col•labora al programa “No es un día cualquiera” de RNE, amb una secció sobre comunicació.
Ha presentat més de 2.000 informatius diaris en TVE-1 i dirigit nombrosos programes de televisió. En ràdio, va presentar Hora 25 a la Cadena Ser. Va ser vicepresident d'Antena 3 TV.
En aquesta cadena va negociar i va moderar el primer debat electoral televisat a Espanya entre Felipe González i José María Aznar (1993) i, entre uns altres, també ha moderat l'últim entre Pedro Sánchez i Mariano Rajoy (2015). És president i fundador de l'escola de negocis Next International Business School i president de l'Acadèmia de la Televisió.

Ponents

GERALD C. NELSON

GERALD C. NELSON

Professor emèrit de la Universitat d'Illinois

Expert internacional sobre les conseqüències del canvi climàtic en la seguretat alimentària mundial. Com a investigador principal en l'Institut Internacional de Recerca sobre Polítiques Alimentàries (IFPRI), ha coordinat la recerca sobre el canvi climàtic i liderat les activitats d'anàlisis de polítiques del Programa de Recerca del CGIAR sobre el Canvi Climàtic, Agricultura i Seguretat Alimentària. Ha estat assessor del Banc Mundial, USAID, el Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic i la FAO. També ha estat citat en nombroses publicacions, incloent The Economist, The New York Times, The Guardian i el Tehran Times.

JOSÉ LÓPEZ

JOSÉ LÓPEZ

Exvicepresident executiu d'Operacions del grup Nestlé

Vicepresident executiu responsable mundial d'Operacions a Nestlé fins a setembre de 2015. Des de llavors manté una activitat acadèmica com a patró i professor de l'Institut Internacional Sant Telmo i és Fellow de la Universitat de Cambridge en l'Institut de Lideratge per a la Sostenibilitat. És membre del Consell Assessor de Creació de Valor Compartit de Nestlé i representa a la companyia en el "World Business Council for Sustainable Development" com a membre del comitè executiu. També forma part del Consell Assessor de Sostenibilitat de AstraZeneca.

CELSA PEITEADO

CELSA PEITEADO

Coordinadora de Política Agrària i Desenvolupament Rural en WWF Espanya

Experta en el seguiment i avaluació de polítiques públiques i la seva contribució a objectius ambientals, de lluita contra el canvi climàtic i alimentació sostenible. Ha treballat addicionalment en el desenvolupament de propostes tècniques i projectes sobre agricultura i medi ambient; així com en la contribució al desenvolupament d'estàndards de sostenibilitat agrària per a certificacions de qualitat públiques i privades de productes agroalimentaris. Amb anterioritat, ha estat avaluadora de les mesures agroambientals de la Programació Espanyola de Desenvolupament Rural.

JOÃO CARVALHO

JOÃO CARVALHO

Director de Solucions i Desenvolupament de Negoci en SAP Espanya

Les noves tecnologies, com Internet, els dispositius mòbils, les xarxes socials o l'Internet de les Coses, són el focus d'estudi de J. Carvalho. Ha dedicat més de 10 anys a la consultoria tecnològica i a la indústria del software i ha exercit llocs de diversa responsabilitat en companyies com Accenture, desenvolupant la seva carrera en diferents geografies com Itàlia, Portugal i Espanya. És enginyer industrial a la Universitat de Minho a Portugal i té un Executive MBA pel IE Business School.

Descarrega el programa del Fòrum en PDF (330Kb)

2° Fòrum Nestlé de Creació de Valor Compartit
2° Foro Nestlé de Creación de Valor Compartido

El sector alimentari davant dels reptes nutricionals del segle XXI

L'1 d'abril de 2014 Nestlé España va organitzar el 2n Fòrum Nestlé de Creació de Valor Compartit, en el marc de The Alimentaria Hub.

El Fòrum va analitzar els reptes que haurà d'afrontar la indústria alimentària i conscienciar sobre la importància que totes les empreses tinguin una actitud responsable malgrat els temps difícils en els quals ens trobem.

  • El 2050, la població mundial augmentarà en 2.600 milions de persones, un 38% més que en l'actualitat
  • Tan sol l'11,5 % de la superfície global de la terra mundial permet cultius permanents
  • Segons la FAO (2010) hi ha 925 milions de persones que pateixen malnutrició. A més de la causada per la insuficiència de les calories ingerides, la malnutrició pot donar-se per escassetat de nutrients essencials en una dieta (per exemple: vitamina A, ferro o zinc)
  • 1.460 milions d'adults i 43 milions de nens menors de 5 anys (21% de la població mundial) pateixen sobrepès

Accedeix al vídeo de la 1ª edició del Fòrum Nestlé de Creació de Valor Compartit a The Alimentaria Hub

Programa

11:00-11:05
Benvinguda.
José Luis Bonet, president de Fira de Barcelona.

11:05-11:10
Paraules de L’Hble. Sr. Josep Mª Pelegrí, Conseller del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

11:10-11:15
Presentació de l'esdeveniment.
Manuel Campo Vidal

11:15-11:35
Factors sociodemogràfics i regulatoris que impactaran en la indústria alimentària.
José María Sumpsi Viñas

11:35-11:55
El rol de la indústria alimentària davant del repte de l'obesitat.
Lluís Serra Majem

11:55-12:15
La nutrició davant del repte de l'envelliment actiu de la societat.
Tommy Cederholm

12:15-12:45
Taula rodona i debat.
Moderador: Manuel Campo Vidal

12:45-12:55
Els 10 compromisos nutricionals de Nestlé.
Laurent Dereux, director general de Nestlé España.

12:55-13:00
Clausura.
Laurent Dereux

Ponents

JOSÉ MARÍA SUMPSI VIÑAS

JOSÉ MARÍA SUMPSI VIÑAS

Catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM)
i ex-subdirector de la FAO

Doctor enginyer agrònom i diplomat en Estadística i Investigació Operativa per l'UPM. Va ser Subdirector General de la FAO, primer com a Director del Departament d'Agricultura i Defensa del Consumidor i després com a Director del Departament de Cooperació Tècnica. Ha treballat com a expert de desenvolupament rural al Banc Inter-americà de Desenvolupament (BID, Washington) i publicat nombrosos llibres i articles vinculats a política agrària, volatilitat dels mercats agraris internacionals, crisi alimentària global i seguretat alimentària. Membre del Centre d'Estudis i Investigació per a la Gestió de Riscos Agraris i Mediambientals (CEIGRAM) de l'Universitat Politècnica de Madrid (UPM)

LLUÍS SERRA MAJEM

LLUÍS SERRA MAJEM

Catedràtic de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària
i president de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició

Doctor en medicina, doctor en nutrició i especialista en medicina preventiva i salut pública. Director de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques i Sanitàries i del Grup d'Investigació en Nutrició de la Universitat de Las Palmas, titular de la Càtedra UNESCO sobre Sistemes Locals de Salut i membre del CIBER de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició. Fundador i president de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Ciències de l'Alimentació, de la Fundació per a la Investigació Nutricional i de l'ONG NutriciónSinFronteras, dirigeix l'Institut Interuniversitari de Cultures i Alimentacions Mediterrànies a la Universitat de la Sapienza, a Roma.

TOMMY CEDERHOLM

TOMMY CEDERHOLM

Professor de Nutrició Clínica i consultor sènior a l'Hospital
Universitari d'Uppsala (Suècia)

Catedràtic de nutrició clínica i assessor principal en el Departament de Geriatria de l'Hospital Universitari d'Uppsala (Suècia), on també és responsable de la unitat d'investigació de nutrició clínica i metabolisme. Forma part del comitè executiu d'ESPEN, la Societat Europea de Nutrició Clínica i Metabolisme. Expert en investigacions sobre les interaccions nutricionals amb malalties cròniques i l'envelliment, com la sarcopenia i el deteriorament cognitiu, forma part del consell editorial de diverses publicacions de prestigi en l'àmbit de la nutrició clínica. L'Administració Nacional de l'Alimentació sueca compta amb ell en el seu Consell d'Experts sobre l'Alimentació i la Salut.

Moderador

MANUEL CAMPO VIDAL

MANUEL CAMPO VIDAL

És director de l'Institut de Comunicació Empresarial, (HISSI), un centre d'entrenament d'habilitats de comunicació. El seu últim llibre es titula Per què els professionals no comuniquem millor? i col•labora en el programa no és un dia qualsevol de RNE amb una secció sobre comunicació.

Ha presentat més de 2.000 informatius diaris en TVE-1 i dirigit nombrosos programes de televisió. En ràdio, va presentar Hora 25 a la Cadena Ésser.
Va ser vicepresident d'Antena 3 TV. En aquesta cadena va negociar i va moderar el primer debat electoral televisat a Espanya entre Felipe González i José María Aznar (1993). També va negociar i va moderar el debat entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy (2008) i entre Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba (2011).
És President i fundador de la nova Escola de Negocis Next International Business School i president de l'Acadèmia de la Televisió.

Descarrega el programa del Fòrum en PDF (0.8 MB)

Descarrega la nota de premsa en format PDF (0,8 MB)

Fes clic aquí per accedir al vídeo de l'acte a www.europapress.tv