Treballem per un futur sense deixalles

Persona netejant la platja

Amb els residus plàstics acumulant-se als abocadors i als nostres oceans, posant en perill l’entorn natural, mai abans no havia estat tan urgent ocupar-se de la contaminació per plàstics. Per a nosaltres, és una prioritat màxima i una responsabilitat que ens prenem molt seriosament.

Estem accelerant les nostres accions per abordar el problema dels residus de plàstic i ens comprometem a marcar una diferència significativa a tots els llocs on som presents.

Fem progressos, però encara volem fer molt més. Volem ser líders en aquest àmbit.

La nostra visió i compromís

Compromisos Nestlé

La nostra visió és que cap dels nostres envasos, inclosos els plàstics, acabi a abocadors o com a escombraries. I no és només un ideal, sinó que estem treballant de valent per assolir-lo i ajudar a aconseguir un futur sense deixalles.

L’any passat vam anunciar el nostre compromís d’aconseguir que tots els nostres envasos siguin 100 % reciclables o reutilitzables el 2025. El gener de 2019 vam presentar la nostra visió més àmplia per a un futur sense deixalles i vam anunciar un seguit d’accions específiques per complir el nostre compromís.


Si bé ens comprometem a buscar opcions de reciclatge sempre que sigui possible, sabem que el concepte 100 % reciclable no és suficient per abordar amb èxit el problema dels residus de plàstic. Cal anar més enllà dels límits i fer més. Estem decidits a analitzar totes les opcions per resoldre aquest repte tan complex i a considerar les diferents solucions que puguin tenir un impacte a dia d’avui. Per exemple, creiem en el valor dels materials reciclables i compostables a base de paper i dels polímers biodegradables a llocs on no hi hagi infraestructura de reciclatge.

Per aconseguir el nostre compromís, treballem constantment en tres àrees:

Gif de Què fem a Nestlé amb els envasos

A més, Nestlé s’ha compromès a incrementar de manera significativa la quantitat de plàstics reciclats que utilitzem en alguns dels nostres envasos a la Unió Europea. I, per ajudar els consumidors a reciclar-los correctament, etiquetem tots els envasos fets amb plàstic amb informació detallada sobre el tema.

Investigarem i implementarem noves solucions, però mai comprometrem la salut dels nostres consumidors. La seguretat i la qualitat dels nostres aliments i begudes són la nostra màxima prioritat.

Les nostres accions

Abordar el complex problema de la contaminació per plàstics requereix l’adopció unitària d’un enfocament inclusiu. Per assolir aquest objectiu, es requereixen accions específiques. En línia amb aquest enfocament, estem fent passos tangibles en els àmbits següents:

1. Llançament de materials alternatius


 • Hem creat l’Institut Nestlé de Ciències de l’Envàs per desenvolupar materials d’envasament sostenibles i col·laborar amb socis de la indústria per ampliar la recerca i la innovació. Gràcies a l’Institut, actualment estem explorant un seguit d’innovacions que inclouen nous materials basats en paper i polímers biodegradables/compostables que també són reciclables.
 • En el primer trimestre de 2019 hem llançat a escala mundial el Nesquik All Natural en envàs de paper i, durant la segona meitat d’enguany, farem el mateix amb l’snack Yes! El 2019 també tindrem els Smarties en envàs de paper sense plàstic i Milo introduirà els seus envasos de paper el 2020.
 • Per al 2025 haurem eliminat tots els plàstics no reciclables o difícils de reciclar de tots els nostres productes d’arreu del món (pdf, 50Kb).
 • Com a part d’aquest compromís, a partir de febrer del 2019 hem començat a eliminar totes les palles de plàstic dels nostres productes.
 • Nestlé Waters està treballant per augmentar fins al 35 % el contingut de PET reciclat a les seves ampolles per al 2025 a escala mundial i fins al 50 % als Estats Units, amb un focus específic a Poland Spring. El negoci elevarà el contingut de PET reciclat per a les marques europees Acqua Panna, Buxton, Henniez i Levissima al 50 % per al 2025.
 • Hem tancat un acord global amb Danimer Scientific per desenvolupar una ampolla marina biodegradable i reciclable per al nostre negoci d’aigua.
 • Conscients dels reptes existents per obtenir materials reciclats de qualitat alimentària, hem iniciat una col·laboració amb PureCycle Technologies per produir polipropilè reciclat de qualitat alimentària.
 • També ens hem unit a la NaturALL Bottle Alliance, l’objectiu de la qual és desenvolupar PET 100 % biològic per al negoci de l’aigua.

2. Disseny d’un futur sense deixalles


 • Ens hem associat amb el Projecte Stop, una iniciativa líder per evitar l’abocament de plàstic a l’oceà mitjançant el desenvolupament d’associacions amb ciutats i governs al sud-est asiàtic. El nostre primer projecte pilot STOP és a Indonèsia.
 • Som signants fundadors del New Plastics Economy Global Commitment, una iniciativa liderada per la Fundació Ellen MacArthur i el Departament de Medi Ambient de les Nacions Unides, per promoure i fomentar el progrés en la lluita contra els residus plàstics.
 • Estem decidits a reduir la nostra utilització de plàstics d’un sol ús. Estem introduint envasos reutilitzables, nous sistemes de lliurament i models de negoci innovadors.
  • Treballem amb l’organització Loop per desenvolupar envasos reutilitzables. Actualment estem provant recipients de gelat reutilitzables per a la nostra marca Häagen-Dazs als Estats Units.
  • Els dispensadors de Nescafé i Milo ja estan disponibles a molts països d’arreu del món.
  • A principis de 2020 llançarem nous dispensadors d’aigua, cosa que permetrà als consumidors omplir les seves pròpies ampolles reutilitzables.

 • Ens hem unit a Veolia per treballar en la recol·lecció, la classificació i el reciclatge de material plàstic, amb un èmfasi particular en els envasos de plàstic flexible. L’acord també explorarà tecnologies per establir models viables de reciclatge a diferents països, incloent-hi tecnologies de reciclatge químic, la qual cosa ajudarà Nestlé a augmentar el contingut reciclat dels seus envasos d’aigua embotellada al 35 % i el seu packaging en general al 15 % per al 2025.
 • Juntament amb altres companyies, acabem de llançar l’Aliança de reciclatge de plàstics de l’Àfrica, per desenvolupar la infraestructura de reciclatge a l’Àfrica subsahariana i crear llocs de treball a través d’aquest procés.

3. Promoció de nous comportaments


 • Les 4.200 seus de Nestlé a escala mundial estan eliminant els articles de plàstic d’un sol ús que no es poden reciclar.
 • Els nostres treballadors d’arreu del món dediquen els dies de voluntariat a la recollida d’escombraries i participaran en les activitats de neteja del Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny. Per obtenir més informació sobre com participar-hi, visiteu la web del Dia Mundial dels Oceans.

Articles relacionats