Desenvolupament de Carrera Profesional

Trabajadora de Nestlé

A Nestlé sabem que els nostres treballadors són el factor diferencial que farà possible el nostre èxit any rere any. L'assoliment dels nostres objectius com a empresa va de la mà dels èxits individuals dels nostres col·laboradors. Per això hem creat una cultura d'alt rendiment que subratlla la diversitat, la innovació i el creixement, la qual cosa permet el desenvolupament dels treballadors i, per tant, també el de l'empresa.

Nestlé creu en el desenvolupament de carreres a llarg termini i reconeix que les persones necessiten desafiaments i motivació per créixer i assolir el seu màxim potencial. Volem que els nostres treballadors siguin dinàmics, pragmàtics i amb un elevat esperit de col·laboració, integritat i iniciativa.

Nestlé permet als treballadors tenir llibertat d'acció, desenvolupar les responsabilitats inherents a la funció que exerceixen i tenir l'oportunitat d'avançar en la seva carrera.

Hi ha tres factors que influeixen en el desenvolupament de la carrera a Nestlé:

Factors clau. No són negociables, es refereixen a les característiques que has de tenir per treure el màxim profit de les oportunitats que hem d'oferir. Inclou un rendiment sostingut de coneixements i habilitats relacionades amb la teva funció i negocis, a banda de les habilitats de lideratge i experiència.

Acceleradors. Característiques determinants de la velocitat de la progressió i el nivell de desenvolupament de cada treballador. Això inclou la flexibilitat per a moure's entre els departaments i funcions, la capacitat d'establir una xarxa de contactes, l'obertura a noves experiències i la mobilitat.

Oportunitats. Els factors que depenen de les circumstàncies externes i activitats per a empreses. Les oportunitats poden sorgir de noves responsabilitats, noves funcions i nous projectes internacionals.

Gràcies a la dimensió internacional i a l'existència de diferents negocis a Espanya, el grup Nestlé ofereix múltiples oportunitats professionals als treballadors que demostren un potencial elevat. Hi ha innumerables oportunitats per treballar en diferents tipus de projectes i en equips multiculturals i, en molts casos, Nestlé ofereix experiències internacionals entre els col·laboradors que demostrin aptituds de visió, desig i capacitat per a créixer –com a companys i com a persones.

Factors clau en el desenvolupament de la carrera professional a Nestlé

Sabem per experiència que per dissenyar plans de desenvolupament d'alta qualitat és important tenir en compte les activitats basades en l'experiència, la relació (per exemple, coaching) i la formació. A partir d'aquesta premissa, s'aplica una àmplia varietat de punts de vista d'aprenentatge per tal de desenvolupar el màxim potencial de cada treballador.