Nestlé i l'oli de palma

Oli de palma

Els productes de Nestlé que contenen oli de palma són segurs per a la salut?

Nestlé garanteix que aquests i tots els seus altres productes són totalment segurs per a la salut.

Els riscos potencials als quals es refereix l'Informe de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i que han recollit alguns mitjans estan relacionats amb el tractament al qual se sotmet la matèria prima després de la seva recol·lecció i durant el procés de fabricació dels productes als quals s'incorpora. En el nostre cas, seleccionem els nostres proveïdors per assegurar-nos que tots els nostres ingredients durant el procés de fabricació se sotmeten a rigorosos controls de seguretat.

És important destacar que, en el procés d'elaboració dels nostres productes, no es generen greixos trans, ja que no utilitzem cap greix ni oli hidrogenat (els greixos trans es relacionn amb un risc major de malalties cardiovasculars).

Campo de cereales

La utilizació de l'oli de palma es realitza per motius sensorials com la textura. En comparació amb els olis convencionals (oliva, gira-sol,…), és més resistent i manté molt millor la conservació del producte.

Contràriament al que es pensa, l'oli de palma és el greix sòlid amb el menor percentatge de greixos saturats. Conté un 52% de greixos saturats, quantitat inferior a la d'altres greixos d'aplicació similar, com l'oli de coco (92%), la mantega (66%) i el sèu (54%) i, a més, conté un 38% de greixos monoinsaturats i un 10% de poliinsaturats.

Un dels nostres compromisos nutricionals és la millora contínua en la quantitat i qualitat de greixos dels nostres productes. D'acord amb aquest compromís, estem alineats amb les recomanacions de l'OMS en relació amb els greixos saturats (com l'oli de palma) i greixos trans i estem reduint els nivells de greixos saturats dels nostres productes.

Ens esforcem per incrementar la quantitat d'oli de palma d'origen responsable

A Nestlé estem treballant per incrementar la quantitat d'oli de palma d'origen responsable a la nostra cadena de subministrament i assegurar que els nostres proveïdors compleixen amb la nostra "Guia de Subministrament Responsable". Actualment, tenim constància que el 57% del nostre oli de palma és d'origen responsable.

Amb la col·laboració de The Forest Trust (TFT) estem mapejant la cadena de subministrament d'oli de palma. Hem aconseguit tenir la traçabilitat de més del 91,5% de l'oli de palma des que arriba als molins i el 57% des de les pròpies plantacions d'origen. .

També ens centrem en els programes d'assistència tècnica a petits agricultors, inclosa la iniciativa "Rurality" que desenvolupa TFT. L'enfocament en els petits agricultors permet millorar de forma directa l'aprovisionament responsable d'oli de palma i aportar millores als mitjans de subsistència dels agricultors que ens el subministren.

Què estem fent per evitar la desforestació relacionada amb el cultiu de l'oli de palma?

El cultiu d'oli de palma s'ha relacionat amb la desforestació, particularment a Indonèsia i Malàisia. Per donar suport als esforços contra la desforestació, el 2010 Nestlé va publicar el seu compromís de "desforestació zero". També hem signat la Declaració de Nova York sobre els Boscos, recolzem el compromís del Fòrum de Béns de Consum d'aconseguir la zero desforestació neta per a 2020 i estem actius a l'Aliança de Boscos Tropicals 2020.

Què demanem a tots els nostres proveïdors d'oli de palma?

Requerim a totes les empreses que ens subministren oli de palma:

  • Complir amb les lleis i reglaments locals
  • Garantir que l'oli no provingui de zones declarades de bosc natural des de novembre de 2005
  • Respectar el consentiment lliure, previ i informat de les comunitats locals i indígenes
  • Protegir els boscos d'alt valor de subministrament de carboni i les torberes
  • Complir amb els principis i criteris de la Taula Rodona sobre Oli de palma Sostenible (RSPO, per les seves sigles en anglès), l'organisme de certificació de tot el sector que promou el creixement i ús de productes sostenibles d'oli de palma

A més, tots els nostres proveïdors han de complir amb les disposicions establertes a la nostra Guia de Subministrament Responsable.

Nestlé pren accions contra proveïdors d'oli de palma com el Grup IOI que planteja dubtes sobre les seves activitats?

Nestlé es reserva el dret de revisar i potencialment trencar relacions comercials amb proveïdors que realitzin accions per sota dels estàndards que esperem d'ells.

Consulta més informació sobre la nostra relació amb IOI.

Què estem fent per fer front a les pràctiques laborals inacceptables a la indústria de l'oli de palma?

Com una empresa que utilitza una quantitat significativa d'oli de palma, ens preocupen les denúncies d'abusos laborals a les plantacions. El treball forçat no té cabuda a la cadena de subministrament de l'oli de palma, ni en cap de les nostres cadenes de subministrament.

Nestlé dóna suport als esforços per millorar la transparència en la cadena de subministrament de l'oli de palma i, per això, treballem amb organitzacions com The Forest Trust (TFT) per controlar i avaluar als nostres proveïdors en els aspectes laborals i ambientals. Per la nostra banda, continuarem treballant proactivament amb els nostres socis per millorar les pràctiques.