Logo Nestlé Healthier Kids

A dia d’avui, més de 40 milions de nens menors de cinc anys es consideren obesos o amb sobrepès (OMS) i quasi 155 milions de nens pateixen un retard en el creixement per desnutrició (UNICEF). Aquest fet requereix que es prenguin mesures. A Nestlé, creiem que si ajudem a les noves generacions a alimentar-se i a hidratar-se millor i a fer més exercici, millorarem la seva qualitat de vida i contribuirem a un futur més saludable.

Ajudant a 50 milions d’infants a portar una vida més saludable pel 2030

Avui, més de 2 mil milions de persones al món tenen sobrepès o obesitat, i 800 milions estan desnutrides. Amb Nestlé for Healthier Kids, seguim actuant. La nostra iniciativa global llançada al maig de 2018 reuneix tots els esforços per donar suport a pares, mares i vetlladors perquè els seus fills i filles creixin de forma més saludable. Des del lideratge en la investigació fins al desenvolupament de productes, des de l’educació fins a serveis innovadors en nutrició i estil de vida; la nostra ambició és ajudar a 50 milions de nens a portar una vida més saludable pel 2030.

Tres àrees d’actuació al programa

 • Coneixement sobre nutrició: apostem per una comprensió més profunda de les necessitats nutricionals dels nens, els seus hàbits de vida i el seu estat de salut.
 • Innovació de producte: per asegurar que les nostres marques donin suport a un camí més saludable, hem assumit compromisos de futur per reduir el sodi, els sucres i els greixos saturats, i afegir ingredients saludables com verdures, cereals rics en fibra i llegums.
 • Programa i serveis: les nostres marques ajuden a les famílies a adoptar hàbits més saludables a través d’informació transparent, receptes senzilles i consells de cuina i estil de vida.

Accelerant la transformació de la nostra cartera de productes

Per garantir que les nostres marques donen suport a estils de vida més saludables, ja hem:

 • Eliminat més de 40.000 tonelades de sucre i 6.200 tonelades de greixos saturats des de 2014;
 • Eliminat més de 15.000 tonelades de sal des de 2012;
 • Augmentat el volum d’aliments fortificats amb micronutrients a 174 mil milions al 2017;
 • El 99.8% de la nostra cartera productes està lliure d’àcids grassos trans (TFA)

També hem fet compromisos de futur:

 • Afegirem 750 milions de porcions (80 g) de vegetals per 2020;
 • Afegirem 300 milions de porcions (16 g) de cereals i llegums rics en fibra pel 2020;
 • Afegirem almenys 300 milions de porcions (16 g) de cereals, llegums, nous i llavors rics en fibra als productes;
 • Reduirem encara més els sucres en un 5%;
 • Reduirem encara més la sal en un 10%;
 • Complirem amb el nostre compromís realitzat al 2014 de reduir els greixos saturats en un 10% de tots els productes rellevants que no compleixin amb les recomanacions de l’OMS

Nutriplato, una iniciativa de Nestlé Espanya en el marc de Nestlé for Healthier Kids

¿Què es el Nutriplato?

Nutriplato és un mètode d’educació nutricional àgil i senzill, únic a Europa, que té l’objectiu de promoure una alimentació saludable i equilibrada entre els infants, contribuint a la prevenció de l’obesitat infantil.

El mètode neix d’una col•laboració, pionera a Espanya, entre els experts de nutrició de Nestlé Espanya i l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i es dirigeix a pares i professionals de la salut.

Nutriplato, molt més que un plat

El mètode Nutriplato inclou:

Un plat didàctic

 • De mida real i pensat per nens de 4 a 12 anys.
 • Mostra les proporcions adequades dels grups d’aliments que han de formar part del dinar i el sopar.

Imagen del Nutriplato 

Una guia

 • Indica com utilitzar el plat per seguir el mètode de manera òptima.
 • Conté informació pràctica com la mida adequada de les racions segons l’edat de l’infant o bé les funcions dels diferents grups d’aliments.
 • Inclou un receptari amb plats deliciosos i equilibrats adaptats a dues etapes: de 3 a 6 anys i de 7 a 12 anys.

Guía del Nutriplato 

La web www.nutriplatonestle.es

 • Ofereix tota la informació sobre el mètode Nutriplato.
 • Permet sol·licitar el plat didàctic.
 • Facilita material multimèdia, consells pràctics i altres serveis per consolidar bons hàbits a taula.

Guía del Nutriplato 

Més info: www.nutriplatonestle.com

Educació nutricional

Adoptar uns bons hàbits nutricionals des d’una edat primerenca és un factor essencial per convertir-se en un adult saludable. Tot i així, establir hàbits d’alimentació, hidratació i estil de vida saludables no sempre és fàcil ni intuitiu per les famílies.

La iniciativa Empieza Bien, Crece Sano de Nestlé ofereix serveis de nutrició basats en principis científics, que inclou un programa educatiu a nivell mundial per famílies, que promou una alimentació saludable i consells pels primers 1.000 dies de vida. En línia amb la recomanació de l’OMS, el nostre programa promou la lactància materna exclusiva durant els primers sis mesos de vida. Després, es recomana introduir aliments nutritius que complementin la lactància materna, que és convenient continuar durant dos anys i fins i tot més.

Una política de comunicació sòlida

Les nostres comunicacions compten amb el recolzament d’una Política de comunicació de màrqueting dirigida als infants (PDF, 5,7 MB) líder al sector. Qualsevol comunicació dirigida als infants segueix els princpis de màrqueting responsable, i es limita a aliments i begudes que compleixen determinats perfils nutricionals.

Comprendre les mancances nutricionals dels infants

La nostra iniciativa es basa en els descobriments de la nostra xarxa líder d’investigació i desenvolupament (I+D) a partir de les dades disponibles. Per exemple, el Nestlé Research Center està estudiant la nutrició per dones embarassades, nadons durant els seus primers 1000 dies de vida i infants a l’etapa de creixement, amb tal de promoure un desenvolupament òptim de la salut i el benestar a llarg termini.

Els nostres estudis principals són:

 • Estudi sobre l’alimentació de lactants i nens petits (FITS, Feeding Infants and Toddlers Study): Aquest estudi amplia la nostra comprensió dels hàbits de l’alimentació, així com de la ingesta nutricional dels nadons i nens petits des del seu naixement fins als quatre anys de vida.
 • Estudi sobre nutrició i salut infantil (KNHS, Kids Nutrition and Health Study). Aquest estudi se centra en els hàbits d’alimentació i estil de vida dels nens de 4 a 12 anys, quan s’estableixen molts comportaments que més endavant influeixen en la seva salut.

Compartim les nostres troballes amb altres persones, i treballem amb els nostres socis per explorar formes d’afavorir estils de vida saludables i contribuir a conversacions basades en fets sobre polítiques de salut i alimentació.

El sobrepès infantil, un problema creixent

Família desdejunant 

Durant els darrers anys, la població espanyola s’ha alllunyat de la dieta mediterrània i ha adoptat hàbits més sedentaris, provocant l’augment de trastorns com el sobrepès i l’obesitat, tant entre els adults com entre infants.

El IV Observatori Nestlé sobre Hàbits Nutricionals i Estils de Vida de las Famílies es va centrar en estudiar la falta de concienciació sobre el problema de l’obesitat infantil a Espanya. La majoria de pares d’infants amb sobrepès no són conscients del problema i els que ho són ho perceben únicament com una situació passatgera.

Més informació: https://empresa.nestle.es/es/sala-de-prensa/comunicados-de-prensa/iv-observatorio-nestle