Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A Nestlé ens comprometem amb la nutrició...

Descobreix un a un, els compromisos relacionats amb els nostres productes, la informació i l’educació.
10 compromisos nutricionales de Nestlé

1. Promoure una alimentació saludable durant els 1.000 primers dies de vida del nadó

  • Fomentem la lactància materna en tota la nostra comunicació de productes infantils.
  • Incorporem la tecnologia OptiPro* a les nostres fórmules infantils.
  • Treballem per renovar les receptes de productes infantils sense oli de palma.
  • En totes les nostres farinetes, només fem servir cereals de cultius adaptats** per a una alimentació infantil, els quals se sotmeten a més de 100 controls de qualitat.

* OptiPro és un procés tecnològic únic que permet aconseguir la qualitat òptima de proteïnes per al nadó.

** Aquests cultius estan sotmesos a les regulacions i els controls més estrictes pel que fa a la presència de substàncies contaminants, com per exemple pesticides.

  • Elaborem tots els nostres purés infantils amb ingredients 100 % naturals, sense sal ni sucres afegits.*
  • Oferim aliments infantils ecològics.
  • Oferim la primera llet infantil del mercat amb oligosacàrids dissenyats estructuralment idèntics als de la llet materna.

* Contenen els sucres i la sal presents de forma natural.

2. Millorar el perfil nutricional dels productes adreçats als infants

  • Els cereals integrals són l’ingredient principal de la gamma de cereals per a l’esmorzar.
  • En els gelats adreçats als infants, limitem les calories a un màxim de 110 kcal.
  • Impulsem la comercialització de productes infantils amb un contingut reduït en sucre, com ara el cacau instantani per a infants, amb un 30 % menys de sucre.
  • Des de l’any 2004, hem reduït en un 31 % la quantitat de sucre i en un 35 % la quantitat de sal presents en els cereals per als esmorzars infantils.
  • En els gelats per a infants utilitzem només colorants i aromes naturals.

3. Reduir els greixos saturats, la sal i el sucre dels nostres productes

Reducció de greixos saturats

  • Hem eliminat els greixos trans de tots els nostres productes.*
  • En la gamma de cereals per a l’esmorzar, hem substituït els greixos saturats per d’altres més saludables, com ara l’oli de gira-sol altooleic.
  • Des de l’any 2013, hem reduït, de mitjana, un 11,9 % els greixos totals i un 17,4 % els greixos saturats dels plats preparats esterilitzats.
  • Oferim alternatives per contribuir a cuinar amb menys greix, com ara la llet evaporada.

Reducció de la sal i el sucre

  • En la gamma original de cereals per a l’esmorzar per a adults, hem reduït el sucre en un 30 % des de l’any 2004.
  • Des de l’any 2013, hem reduït un 4,9 % de mitjana el contingut en sal dels plats preparats esterilitzats.
  • Oferim una fabada amb un 30 % menys de greix i de sal.
  • Hem llançat una salsa de tomàquet sense sal ni sucres afegits.
  • Hem ampliat la gamma de rajoles de xocolata Nestlé sense sucres afegits.

* Eliminació d'àcids grassos trans d’origen industrial. No inclou els que ja hi són presents de forma natural en determinats ingredients d'origen animal.

Des de l’any 2013 fins ara, hem reduït:

  • 329 tones de greixos en masses i plats preparats, 145 dels quals eren greixos hidrogenats.
  • Un 20 % de sal en la gamma de productes culinaris.
  • Un 30 % de sal en les salses de tomàquet fregit.

4. Fomentar l’ús d’ingredients naturals en els nostres productes

  • Minimitzem l’ús d’additius (colorants, conservants, etc.). En els nostres productes utilitzem, sempre que sigui possible, ingredients habituals a la cuina.
  • Treballem per eliminar els colorants i les aromes artificials en els nostres cereals per a l’esmorzar.
  • Treballem per ampliar la gamma de productes ecològics de la nostra oferta, com ara productes infantils, salses de tomàquet o cafè.
  • Utilitzem, sempre que sigui possible, matèries primeres locals o de proximitat.
  • Utilitzem un procés de descafeïnament natural del cafè soluble i torrat en el qual només fem servir aigua, de manera que en preservem tota l’aroma i el sabor.
  • Elaborem tots els nostres potets infantils amb ingredients 100 % naturals, sense colorants, conservants, sal o sucres afegits.*
  • Elaborem la nostra gamma de plats preparats esterilitzats i amanides amb ingredients naturals.

* Contenen els sucres i la sal presents de forma natural.

5. Oferir solucions per a les persones amb necessitats nutricionals específiques

  • Oferim alternatives sense gluten des de l’esmorzar fins al sopar, que compleixen les expectatives dels consumidors pel que fa al gust i la textura, mitjançant la promoció de la recerca en ingredients i tecnologies alternatives.
  • Innovem amb solucions adaptades a les necessitats específiques de les persones, sempre partint de les millors proves científiques, i amb l’ajuda dels professionals sanitaris.
  • Totes les nostres gammes de salses de tomàquet, plats preparats esterilitzats i cacau instantani són sense gluten.
  • Hem llançat productes sense gluten, com per exemple pizzes, cereals per a l’esmorzar i masses refrigerades.
  • Oferim alternatives sense lactosa, com ara llet evaporada i condensada, masses refrigerades i pizzes congelades.
  • Oferim productes fets a base de proteïnes vegetals.

6. Oferir informació nutricional i consells en tots els nostres productes

  • Oferim informació nutricional responsable i transparent sobre els nostres productes.
  • Aportem consells nutricionals, receptes i recomanacions d’acompanyaments saludables als envasos i webs dels nostres productes per tal de contribuir a promoure una dieta variada i equilibrada.
  • Promovem un consum responsable dels nostres productes dins d’una alimentació variada i recomanem la porció més adequada per a infants i adults.
  • Fomentem el consum d’aigua com a font principal d’hidratació.
  • Disposem d’un llistat de productes sense gluten a la nostra pàgina web, que s’actualitza periòdicament.

7. Crear publicitat responsable per als productes adreçats als infants

  • L’any 2011, Nestlé va ser la primera empresa fabricant de fórmules infantils que va superar els requisits de l’FTSE4GOOD* en relació amn la comercialització de substitutius de la llet materna.
  • Ens hem adherit voluntàriament a codis d’autoregulació publicitària com EU Pledge i PAOS, i complim els seus criteris per a productes infantils per tal de garantir una comunicació responsable.
  • Hem desenvolupat una política interna sobre les campanyes de comunicació adreçades a infants, més estricta i rigorosa que la legislació vigent.

* FTS4GOOD: Financial Times Stock Exchange Ethical Index.

  • No fem publicitat directa adreçada als infants menors de 6 anys.
  • No fem publicitat directa de xocolates, begudes ensucrades, galetes ni gelats adreçada als infants d’entre 6 i 12 anys.
  • No duem a terme comunicacions de màrqueting a les escoles d’educació primària.

8. Impulsar programes d’educació sobre nutrició i hàbits de vida saludables

  • Fomentem l’educació nutricional mitjançant Nutriplato©, un mètode àgil i senzill, ideat per experts en nutrició de Nestlé i l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que pretén aconseguir que els infants mengin bé.
  • Creem eines online que permetin a les famílies millorar els seus hàbits nutricionals i planificar menús setmanals saludables que garanteixin una dieta variada i equilibrada, com per exemple, el Menú Planner, Plan Fácil i Cena Planner.
  • Oferim a les famílies el receptari online Nestlé Cocina, que promou la dieta mediterrània amb propostes fàcils i saboroses, a part de receptes sense gluten i opcions vegetarianes.
  • Promovem la hidratació saludable mitjançant articles i informació a les nostres webs i incloem eines que permeten saber el grau d’hidratació de les persones (Hydra-check).
  • L’any 2017, el programa Menú Planner va obtenir més d’1.000.000 de visites.
  • Nestlé Cocina inclou 116 receptes sense gluten i 423 receptes aptes per a vegetarians.
  • Des del mes de gener de l’any 2018, 40.000 infants segueixen el mètode Nutriplato.

9. Promoure la divulgació científica entre els professionals de la salut

  • Elaborem publicacions científiques per a professionals de la salut i posem a la seva disposició investigacions del Nestlé Nutrition Institute i del Nestlé Research Centre.
  • Proporcionem serveis innovadors formatius i assistencials i desenvolupem cursos, guies i material educatiu per a professionals sanitaris.
  • Participem en congressos científics i col·laborem amb societats que inclouen la nutrició en el tractament integral del pacient.
  • Oferim eines i aplicacions digitals per a la valoració de l’estat nutricional, la detecció precoç de trastorns i la gestió nutricional d’adults, gent gran i infants.
  • Promovem, juntament amb professionals de la salut, la recerca científica nutricional en diferents àmbits i àrees.

https://www.nestlenutrition-institute.org/
https://www.nestlehealthscience.es/herramientas-para-profesionales/home

  • El 2017 vam ser presents a més de 80 congressos científics a Espanya.
  • Col·laborem amb més de 20 societats científiques.
  • El 2017 vam enviar 190.000 comunicacions a professionals de la salut.

10. Fomentar programes de salut per als nostres empleats

  • Formem el 100 % dels nostres empleats mitjançant un curs bàsic de nutrició.
  • Fem xerrades i campanyes informatives sobre nutrició, hidratació, activitat física i hàbits saludables.
  • Enviem als nostres empleats la newsletter trimestral Nestlé y tu salud.
  • Impulsem programes de prevenció de malalties i de promoció de la salut, com ara revisions de salut periòdiques o campanyes de vacunació, i campanyes de prevenció cardiovascular o de detecció precoç del càncer.
  • Posem iniciatives a disposició dels nostres empleats perquè es mantinguin actius i tinguin cura de la seva salut cardiovascular: rutes a peu per la ciutat, classes dirigides, caminades solidàries, etc.
  • Fomentem l’equilibri entre treball i vida personal com a part essencial de la salut i del benestar dels nostres treballadors.
  • El 100 % dels nostres empleats han fet un curs bàsic de nutrició.
  • El 2017 vam fer 10 campanyes de promoció de la salut i de prevenció de malalties.