Sort by
Sort by

Reciclatge de càpsules de café

10 anys d'un sistema pioner
Mobiliari càpsules i bicicleta

Fa 10 anys que vam impulsar a Espanya un sistema de reciclatge de càpsules de cafè, col·laborant amb ajuntaments i organismes municipals. Es tracta d'un pla únic i pioner que permet obtenir un compost de qualitat a partir dels pòsits del cafè i, alhora, donar una segona vida a l'alumini i al plàstic de les càpsules. El nostre sistema de recollida selectiva de càpsules de cafè (Nescafé Dolce Gusto y Nespresso) per al seu reciclatge va ser un projecte pioner a Suïssa, que vam començar a implementar per a ambdues marques en el nostre país l'any 2011. Barcelona i la seva àrea metropolitana van ser les primeres zones geogràfiques d'Espanya on es va dur a terme aquest pla. L'any anterior, Nespresso ja havia iniciat la seva recollida de càpsules en les seves boutiques.

Per ser més eficients, ens ocupem de totes les càpsules d'alumini i plàstic, tant de les pròpies (Nescafé Dolce Gusto i Nespresso) com de les d'altres marques.

En l'actualitat, hi ha prop de 1.900 punts de recollida municipals de càpsules, tant en punts fixos com en punts de recollida mòbil, que proporcionen servei a uns 25 milions de persones de diferents poblacions de 38 províncies en tot el territori espanyol. A més, a aquests punts s'afegeixen, en el cas de Nespresso i Starbucks, els ubicats a les Boutiques Nespresso i en els punts de venda de màquines compromesos amb el medi ambient.

En aquests deu anys de sistema han representat una extensió del servei públic dels punts verds i una millora, tant per a la gestió sostenible de residus, com per a la promoció d'actituds responsables i bones pràctiques dels consumidors cap al medi ambient. D'aquesta manera, la iniciativa ha afavorit l'economia circular, una de les nostres grans apostes a nivell mediambiental tal com es recull en els nostres Compromisos amb la Terra.

Localitza aquí els teus punts de reciclatge de càpsules Nescafé Dolce Gusto i Nespresso més propers:

Logo Nescafé Dolce Gusto    Logo Nespersso

 

Reciclatge de càpsules de NESCAFÉ Dolce Gusto

En el cas de les càpsules de cafè de plàstic com les de Nescafé Dolce Gusto, a través d'un sistema de trituració que permet separar les diferents fraccions, s'obté, d'una banda, el pòsit de cafè i, de l'altra, la barreja de plàstic.

D'aquesta manera, el pòsit del cafè es converteix en ingredient per obtenir un abonament ric en nutrients i la utilització permet reduir l'ús d'abonament d'origen químic. Per la seva banda, el plàstic resultant, després de ser triturat i tractat, s'integra en un procés d'obtenció de gransa. Amb aquest material es pot fabricar caixes, components de cadires d'oficina, entre d'altres, reutilitzant aquest material per elaborar altres productes. A més, també s'ha integrat en un procés de fabricació de mobiliari urbà com són bancs, papereres, etc.

Ciutats com Barcelona, València o Santander o llocs emblemàtics com el Monestir de Poblet (Tarragona) són, entre d'altres, només algunes de les ubicacions on Nestlé ha donat mobiliari urbà fruit d'aquest procés de reciclatge.

Mobiliario cápsulas Nescafé Dolce Gusto

 

Reciclatge de càpsules Nespresso

Les càpsules de cafè d'alumini, com les de Nespresso, que es recullen en aquests punts municipals, a les seves boutiques i als punts de venda de màquines, es traslladen a una planta de compostatge on experts en gestió de residus separen l'alumini del cafè mitjançant un procés mecànic.

El compost enriquit amb les restes de cafè es converteix en un excel·lent fertilitzant i regenerador de la terra que contribueix a la producció d'arròs. Així, el pòsit de cafè d'aquestes càpsules serveix per abonar i fertilitzar els arrossars del Delta de l'Ebre amb el Projecte Nespresso Arroz Solidario.

Després de cadascuna de les collites i com a fruit del Sistema de Reciclatge de càpsules usades, Nespresso compra la producció i la dona a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), que reuneix els 56 Bancs d'Aliments espanyols. Un milió de persones es beneficien d'aquesta iniciativa cada any.

Des de l'inici d'aquest projecte, el 2011, fins a l'actualitat, Nespresso ha triplicat la quantitat de compost generada com a conseqüència del gran nombre de càpsules reciclades.

L'alumini, per la seva banda, es trasllada a una altra planta de tractament per a la seva posterior refosa i reutilització, convertint-se novament en matèria primera amb infinits usos com bicicletes, bolígrafs, components d'ordinador, entre d'altres.

Bicicleta