Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

El nostre 2018 en 10 fets!

Premios Alimentos España 2018
Reading Time:
3
Minute(S)

 

Apropem la nutrició als més petits

Premios Alimentos España 2018

 

En el V Observatori Nestlé sobre Hàbits Nutricionals i Estils de Vida de les Famílies, ens fixem en la relació entre l'alimentació saludable i el rendiment escolar dels nens i les nenes. El mètode Nutriplato, ideat el 2017, va néixer precisament amb l'objectiu d'ajudar a les famílies a que els seus fills mengin de manera equilibrada. El 2018, aquesta iniciativa va ser reconeguda amb el premi PAAS en l'àmbit Sanitari, atorgat per l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, destacant la nostra voluntat de millora dels hàbits alimentaris dels més petits. 

Global Youth Initiative, apostant pels joves

Premios Alimentos España 2018

 

Aquest any, 452 joves menors de 30 anys han participar a la Global Youth Initiative: Nestlé needs YOUth al nostre país. Amb això, ja hem aconseguit arribar a més del 65% de les 1.400 noves oportunitats que ens vam proposar oferir entre 2017 i 2020. Des que es va iniciar aquest programa el 2014, més de 2.500 joves han comptat amb oportunitats laborals i de formació a Espanya. A més, per a afavorir la integració socioeducativa de les persones refugiades, Nestlé Espanya va signar un acord de col·laboració amb la Universitat de Barcelona, fomentant la inserció al mercat laboral d'aquest col·lectiu. Durant 2018, vam participar en diferents projectes per ajudar els joves a desenvolupar les seves habilitats i experiència laboral, com el treball que realitzem amb la Fundació Junior Achievement perquè els mateixos treballadors de Nestlé exercissin de mentors per a estudiants en centres d'estudis. 

A la recerca d'envasos més sostenibles

Premios Alimentos España 2018

 

En la lluita contra els residus plàstics, ens vam proposar com a objectiu que el 2025 el 100% dels nostres envasos siguin reutilitzables o reciclables. Per a això, s'actua constantment en tres àrees: eliminar plàstics no reciclables, emprar plàstics que permetin millors taxes de reciclatge i suprimir o canviar combinacions complexes de materials d'embalatge. A més, Nestlé va crear l'Institut Nestlé de Ciències de l'Embalatge a Suïssa per investigar nous materials més segurs i sostenibles amb els quals envasar els nostres productes. I sumat a el compromís de 2025, el setembre vam anunciar que les ampolles, les capes de PET laminades, els taps dels envasos de vidre, les safates per a productes carnis i les pel·lícules retràctils per safates tindran al menys entre un 25% i un 50% de material reciclat, depenent de l'envàs. 

Ens importa el benestar animal

Premios Alimentos España 2018

 

El 2018, vam rebre el premi "Good Egg Award" de l'associació Compassion in World Farming per la nostra decisió d’abastir-nos únicament d'ous de gallines en llibertat per elaborar els nostres productes a Europa a partir de 2020. D'altra banda, seguim treballant per millorar la qualitat de vida de les aus, garantint l'ús de pràctiques més humanes i reduint la densitat d'aquesta població a les granges europees. Per a l'any 2026, tots els productes alimentaris de Nestlé a Europa que continguin pollastre exigiran estàndards més elevats de benestar animal, d'acord amb el European Broiler ASK. A més, participem en la fundació de la Coalició Global per al Benestar Animal, amb l'objectiu d'avançar en els estàndards de benestar dels animals de granja de tota la cadena de subministrament. 

Les nostres fàbriques, més competitives, especialitzades i sostenibles

Premios Alimentos España 2018

 

Vam invertir més de 13 milions d'euros a la nostra fàbrica de La Penilla, aconseguint així un augment del 25% de la capacitat de les línies de producció de cereals. Mentrestant, la fàbrica de Pontecesures, que es proveeix d'uns 250.000 litres de llet fresca gallega diàriament per elaborar els seus productes, va batre el rècord de producció de llet condensada en assolir les 50.000 tones, sent una de les fàbriques de llet condensada de Nestlé més productives a nivell mundial. Per la seva banda, la fàbrica de salses de tomàquet de Nestlé a Miajadas (Càceres) va obtenir la Declaració de verificació de Residu Zero, atorgat per l'entitat independent Bureau Veritas, que avala la gestió i les millores realitzades per aconseguir que cap material resultant del procés productiu acabi en un abocador. 

Llançament de productes BIO

Premios Alimentos España 2018

 

Per millorar la qualitat de vida, contribuir a un futur més saludable i respondre a les noves demandes del consumidor, vam llançar a Espanya els nostres primers productes bio. Els principals productes ecològics que vam treure al mercat van ser la gamma completa d'aliments infantils Naturnes Bio, el tomàquet fregit Solís, el cafè mòlt Bonka Ecològic, el soluble Nescafé Gold Organic i tres varietats de càpsules Nescafé Dolce Gusto. Altres llançaments van ser les amanides de llegums Litoral, les noves varietats de Garden Gourmet a base de proteïna vegetal o les xocolates Nestlé Sense Sucres afegits. 

Guardó per Solís en els Premis d’Aliments d’Espanya

Premios Alimentos España 2018

 

Solís Responsable va ser reconeguda en els Premis Aliments d'Espanya concedits pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, en la categoria d'Indústria alimentària. Aquesta iniciativa, el pilar del qual és l'ús de matèries primeres locals procedents de cultius de proximitat, va ser considerada una mostra de la viabilitat de projectes que impliquen a tots els esgraons de la cadena de valor alimentària, traduint-se en una notable millora de l'impacte ecològic. Des del llançament de Solís Responsable, tots els tomàquets que s'utilitzen en la fàbrica de Nestlé a Miajadas són productes agrícoles d'alta qualitat obtinguts mitjançant l'ús de pràctiques que respecten el medi ambient. Entre elles, cal destacar la reducció de l'ús de l'aigua, de fertilitzants i de productes de control de plagues. 

La millor reputació per Merco i Merco Talent

Premios Alimentos España 2018

 

Nestlé Espanya va ser reconeguda com l'empresa amb millor reputació del sector de l'alimentació a Espanya, en el rànquing de Merco 2018, monitor de reputació de referència a Espanya i Llatinoamèrica. En la classificació general, Nestlé va obtenir la posició número 14, guanyant 7 posicions respecte a l'edició anterior (21). A més, Nestlé també va ser reconeguda com a millor empresa d'Alimentació en el rànquing de Merco Talent, amb la posició número 4 a la classificació general, avançant 5 posicions respecte a l'any anterior (9). 

IV Fòrum de Creació de Valor Compartit a Alimentària

Premios Alimentos España 2018

 

Nestlé Espanya va organitzar la quarta edició del Fòrum de Creació de Valor Compartit en el marc de la sala Alimentària, a Barcelona. En aquesta ocasió es va debatre sobre la contribució del sector alimentari als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS). Durant la trobada, destaquem la nostra actuació en tres àrees prioritàries: la nutrició de les persones i les famílies, les comunitats on som presents i el planeta. 

Contribució al Pediatric Cancer Center de l’hospital infantil Sant Joan de Déu

Premios Alimentos España 2018

 

Nestlé es va convertir en "Empresa Valent" mitjançant la donació de fons per a la construcció i equipament del Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center. Serà el centre d'Oncologia infantil més gran d'Europa i atendrà els nens que pateixen d'aquesta malaltia, uns "Veritables Valents".