Sort by
Sort by

Treballem per un futur sense deixalles

Paisatge d'una vall amb un riu

Amb els residus de plàstic acumulant-se en abocadors i oceans, posant en perill l'entorn natural, mai havia estat tan urgent com fins ara abordar la contaminació per residus de plàstic. És una prioritat per a nosaltres i una responsabilitat que ens prenem molt seriosament.

Estem accelerant les nostres accions per a abordar el problema i estem compromesos a marcar una diferència significativa en tots els llocs en els quals operem.

Estem realitzant progressos, però hem de fer més. Volem liderar el canvi en aquest àmbit.

La nostra visió i compromís

La nostra visió és que cap dels nostres envasos, incloent-hi els de plàstic, acabi en abocadors o com a escombraries, ni tampoc en oceans, llacs o rius. Aquesta visió no és únicament un ideal - estem treballant intensament per a complir-ho i contribuir així a aconseguir un futur sense residus.

En 2025 reduirem l'ús de plàstic verge en 1/3 respecte a 2018 i més del 95% dels nostres envasos de plàstic estaran dissenyats per a ser reciclats, amb el compromís d'aconseguir el 100% en el futur. Al gener de 2019, presentem la nostra visió més àmplia per a un futur sense residus i anunciem una sèrie d'accions específiques per a complir amb el nostre compromís.

Per a aconseguir-ho, treballem constantment en tres àrees:

 1. Fomentar l'ús de plàstics amb millors taxes de reciclatge
 2. Eliminar envasos fets de diferents materials
 3. Eliminar els plàstics no reciclables

Si bé ens comprometem a buscar opcions de reciclatge sempre que sigui possible, sabem que el concepte "100% reciclable" no és suficient per a afrontar amb èxit el problema dels residus de plàstic. Hem de fer més.

Ens hem compromès a reduir en un terç l'ús de plàstics verges aptes per a ús alimentari en el mateix període. Ho aconseguirem liderant el canvi de plàstics verges a plàstics reciclats de grau alimentós, al mateix temps que accelerem el desenvolupament de solucions innovadores d'envasament sostenible.

A més, ens hem compromès a realitzar un increment significatiu en la quantitat de plàstics reciclats que utilitzem en alguns dels nostres envasos a la Unió Europea. I per a ajudar els consumidors a reciclar-los correctament, etiquetem tots els envasos realitzats amb plàstic amb informació detallada.

En el nostre viatge cap a un futur lliure de residus, continuem nostres Regles d'Embalatge Sostenible (pdf, 723KB). Aquest conjunt de regles està impulsant els nostres avanços i s'aplica a totes les innovacions i renovacions d'envasos per a millorar el disseny per al reciclatge i l'acompliment ambiental general.

Estem decidits a considerar totes les opcions possibles per a resoldre aquest complex desafiament i a adoptar les múltiples solucions que puguin tenir un impacte avui dia. Aquestes solucions inclouen la introducció de nous sistemes de lliurament i models de negoci innovadors -com els sistemes de reutilització o emplenat- per a reduir l'ús de plàstics d'un sol ús i potenciar l'ús de materials a base de paper reciclat i d'envasos compostables on no existeixi infraestructura per al reciclatge de plàstic.

No obstant això, encara que posem en marxa noves solucions, mai posarem en risc la salut dels nostres consumidors. L'envàs de plàstic juga un rol molt important en la posada en el mercat de productes d'alimentació i begudes de manera segura per als consumidors i en la reducció del desaprofitament alimentari, així que hem de considerar detalladament totes les alternatives abans de posar en marxa qualsevol canvi. La seguretat i la qualitat dels nostres productes d'alimentació i begudes no són negociables.

 

Bosc des del cel

 

Les nostres accions

Abordar el problema dels residus de plàstic requereix adoptar un enfocament inclusiu i conjunt. Per a aconseguir aquest objectiu, es requereixen accions específiques. En línia amb aquest enfocament, estem fent passos tangibles en:

1. Llançament de materials alternatius

 

Verdura envasada

 

2. Disseny d'un futur lliure de residus

 
 • Ens hem associat amb el Proyecto Stop, una iniciativa líder dirigida a abordar l'abocament de plàstic en l'oceà mitjançant associacions amb ciutats i governs del sud-est asiàtic. El nostre primer projecte pilot STOP està a Indonèsia.
 • Som fundadors signants del New Plastics Economy Global Commitment, una iniciativa liderada per la Fundació Ellen MacArthur i el Departament de Medi Ambient de Nacions Unides, per a promoure i potenciar el progrés en la lluita contra els residus de plàstic.
 • Estem posant en marxa la nostra col·laboració amb TerraCycle per a desenvolupar envasos reutilitzables a través del servei de lliurament a domicili per subscripció amb Loop, en països en els quals el servei està, o estarà pròximament disponible.
 • Els dispensadors de Nescafé i Milo ja estan disponibles en molts països al voltant del món.
 • Llançarem nous dispensadors d'aigua, la qual cosa permetrà als consumidors omplir les seves pròpies ampolles reutilitzables.
 • Ens hem unit a Veolia per a treballar en la recol·lecció, classificació i reciclatge de materials de plàstic, amb un enfocament específic en els envasos de plàstic flexible. L'acord també explorarà tecnologies per a establir models viables de reciclatge en diferents països del món.
 • Al costat d'altres companyies, hem llançat la Africa Plastics Recycling Alliance, per a desenvolupar la infraestructura de reciclatge a Àfrica subsahariana i crear ocupacions a través d'aquest procés.
 • Al juny de 2019 signem una col·laboració a Vietnam amb altres set companyies per a establir l'Embalatge Recycling Organization Vietnam (PRO Vietnam). Centrarà les seves activitats en tres pilars: educar als consumidors en la conscienciació sobre la segregació i el reciclatge, enfortir l'actual sistema de recol·lecció d'envasos i donar suport a programes de reciclatge de recicladors i processadors.
 • Detenir l'abocament d'ampolles de plàstic i millorar la gestió de residus i el reciclatge a tot el món és una prioritat per a nosaltres. Estem adaptant les nostres accions per a cada ciutat, país i regió, ja que la recol·lecció i la infraestructura varien: l'on i el com invertim és clau per a obtenir el màxim impacte positiu. Per exemple, als Estats Units estem invertint 6 milions de dòlars en el Closed Loop Fund, un fons d'inversió d'impacte social de 100 milions de dòlars que ajuda a finançar projectes d'infraestructura de reciclatge i programes de reciclatge comunitari al país. A Europa, estem treballant estretament amb els governs nacionals europeus i amb líders de la indústria per a aconseguir el compromís europeu de 2025 de la recollida del 90% per al reciclatge (ampolles i taps de PET).

Platja des de l'aire

 

3. Promoure nous comportaments

 
 • Totes les seus de Nestlé al voltant del món estan eliminant els utensilis de plàstic d'un sol ús que no es poden reciclar.
 • En el marc del Dia Mundial dels Oceans, al juny de l'any passat, 6.300 empleats i les seves famílies van participar en activitats de neteja i recollida de residus en 70 ubicacions al voltant del món. els Estats Units, Tailàndia, Egipte, Itàlia, Suïssa... entre tots els mercats es va aconseguir retirar 60 tones de residus de la naturalesa. Coneix més sobre la iniciativa Nestlé Cares.
 • El nostre missatge al consumidor per al reciclatge d'ampolles de PET al final de la seva vida útil estarà llest per a tots els envasos de les nostres marques a la fi de 2020. També estem impulsant un canvi positiu a través de programes escolars com el projecte Tunuyan Verde a Argentina, on estem ajudant a crear un entorn millor per a les generacions del demà. Campanyes com la de Beat Plastic Pollution a Corea del Sud ens ajuden també a fomentar activament el reciclatge d'ampolles d'aigua mineral de plàstic PET.

Articles relacionats