Sort by
Sort by

Treballem per un futur sense deixalles

Persona netejant la platja

Amb els residus plàstics acumulant-se als abocadors i oceans, posant en perill l'entorn natural, mai abans havia estat tan urgent ocupar-se de la contaminació de plàstics. És una prioritat per a nosaltres i una responsabilitat que ens prenem molt seriosament.

Estem accelerant les nostres accions per abordar el problema dels residus de plàstic i estem compromesos a marcar una diferència significativa en tots els llocs on som presents.

Estem realitzant progressos, però hem de fer més.

La nostra visió i compromís

Compromisos Nestlé

La nostra visió és que cap dels nostres envasos, inclosos els plàstics, acabi a abocadors o com a escombraries, així com en oceans, llacs o rius. Això no és un ideal, sinó que estem treballant de valent per complir-lo i contribuir a aconseguir un futur sense deixalles.

En 2025 reduirem l'ús de plàstics verge en 1/3 respecte a 2018 i més del 95% dels nostres envasos estaran dissenyats per a ser reciclats, amb el compromís d'aconseguir el 100% en el futur. El gener de 2019, vam presentar la nostra visió més àmplia per a un futur sense deixalles i vam anunciar un seguit d'accions específiques per complir amb el nostre compromís.

 

Per aconseguir-ho, treballem constantment en tres àrees:

Gif de Què fem a Nestlé amb els envasos

Si bé ens comprometem a buscar opcions de reciclatge sempre que sigui possible, sabem que el concepte “100 % reciclable” no és suficient per abordar amb èxit el problema dels residus de plàstic. Cal anar més enllà dels límits i fer més.

En el camí per assolir el nostre objectiu que el 100% dels nostres envasos siguin reciclables o reutilitzables el 2025, ens hem compromès a reduir en un terç l'ús de plàstics verges aptes per a ús alimentari en el mateix període. Ho aconseguirem liderant el canvi de plàstics verges a plàstics reciclats de grau alimentari, al mateix temps que accelerem el desenvolupament de solucions innovadores d'envasat sostenible.

A més, ens hem compromès a realitzar un increment significatiu en la quantitat de plàstics reciclats que utilitzem en alguns dels nostres envasos a la Unió Europea. I, per ajudar els consumidors a reciclar-los correctament, etiquetem tots els envasos fets amb plàstic amb informació detallada.

Estem decidits a considerar totes les opcions possibles per resoldre aquest complex desafiament i a adoptar les diferents solucions que puguin tenir un impacte actualment. Aquestes solucions inclouen la introducció de nous sistemes de lliurament i models de negoci innovadors -com els sistemes de reutilització- per reduir l'ús de plàstics d'un sol ús i potenciar l'ús de materials a base de paper reciclat i d'envasos compostables on no existeixi infraestructura per al reciclatge de plàstic.

Tot i que posem en marxa noves solucions, mai posarem en risc la salut dels nostres consumidors. L'envàs de plàstic juga un paper molt important en el llançament en el mercat de productes d'alimentació i begudes de forma segura per als consumidors i en la reducció del malbaratament alimentari, així que hem de considerar en detall totes les alternatives abans de posar en marxa qualsevol canvi. La seguretat i la qualitat dels nostres productes d'alimentació i begudes no són negociables.

 

Les nostres accions

Abordar el problema dels residus plàstics requereix adoptar un enfocament inclusiu i unitari. Per assolir aquest objectiu, es requereixen accions específiques. En línia amb aquest enfocament, estem donant passos tangibles en:

1. Llançament de materials alternatius

 • Invertirem fins a 2.000 milions de francs suïssos per liderar el canvi de plàstics verges a plàstics reciclats aptes per a l'ús alimentari i accelerarem el desenvolupament de solucions innovadores d'envasat sostenible. La majoria dels plàstics que es reciclen són difícilment aptes a posteriori per a ser utilitzats en l'àmbit de l'alimentació, portant-nos a un subministrament de plàstics aptes per a l'ús alimentari realment limitat. Per potenciar-lo i crear un mercat, ens hem compromès a obtenir fins a 2 milions de tones mètriques de plàstics reciclats per a ús alimentari i a assignar més de 1.500 milions de francs suïssos per pagar una prima per aquests materials, des d'ara fins al 2025.
 • Com a part de la nostra inversió de 2.000 milions de francs suïssos anunciada al gener de 2020, també llançarem un fons de capital risc per invertir en start-ups enfocades a la recerca de solucions innovadores d'envasat sostenibles.
 • Hem creat l’Institut Nestlé de Ciències de l’Envàs per desenvolupar materials d’envasat sostenibles i col·laborar amb socis de la indústria per potenciar la recerca i la innovació. A través de l’Institut, estem investigant un seguit d’innovacions que inclouen nous materials basats en paper i polímers biodegradables/compostables que també són reciclables.
 • El 2019 vam llançar a nivell mundial el Nesquik All Natural i l'snack Yes! en envàs de paper. El 2020 també disposarem dels Smarties en envàs de paper.
 • Pel 2025 eliminarem tots els plàstics no reciclables o difícils de reciclar de tots els nostres productes arreu del món (pdf, 50Kb).
 • Com a part d'aquest compromís, a partir de febrer de 2019, vam començar a eliminar totes les palletes de plàstic dels nostres productes.
 • Incrementarem la quantitat de plàstic PET reciclat que utilitzem en les nostres marques en un 50% el 2025. La marca Nestlé Pure Life ha llançat una ampolla de 700 ml feta amb plàstic 100% reciclat a Nord Amèrica i la marca Valvert va posar al mercat una ampolla fabricada amb plàstic 100% r-PET a tot el món.
 • Poland Spring, la marca líder d'aigua mineral a Amèrica, s'ha compromès a arribar al 100% de plàstic reciclat en portfoli d'aigües embotellades en 2022. Poland Spring ha començat la transició cap al plàstic reciclat rPET. Tant l'ampolla d'1 litre feta amb plàstic 100% rPET, com la nova Poland Spring ORIGIN elaborada completament amb plàstic reciclat, estan ja disponibles en aquest mercat.
 • A Espanya apostem també per incorporar plàstic ja reciclat en les nostres ampolles d'aigua mineral. Per exemple, amb la col·lecció en format 1 litre dissenyada per Mr Wonderful per Nestlé Aquarel, que conté un 25% de plàstic PET ja reciclat; o la inclusió del 30% de plàstic reciclat en el film que cobreix els packs de 6 ampolles de 1.5L. En aquest sentit, recentment ens hem compromès que el 2023 totes les nostres ampolles d'aigua mineral a Espanya continguin com a mínim un 50% de plàstic PET ja reciclat.
 • Hem tancat un acord global amb Danimer Scientific per desenvolupar una ampolla marina biodegradable i reciclable per al nostre negoci d'aigua.
 • Reconeixent els desafiaments que existeixen per obtenir materials reciclats de qualitat alimentària, hem iniciat una col·laboració amb PureCycle Technologies per produir polipropilè reciclat de qualitat alimentària.
 • Ens hem unit a la Naturall Bottle Alliance, l'objectiu del qual és desenvolupar PET 100% biològic per utilitzar-lo en el nostre negoci d'aigua.

2. Disseny d’un futur sense deixalles

 • Ens hem associat amb el Projecte Stop, una iniciativa líder adreçada a abordar l’abocament de plàstic a l’oceà mitjançant el desenvolupament d’associacions amb ciutats i governs del sud-est asiàtic. El nostre primer projecte pilot STOP és a Indonèsia.
 • Som signants fundadors del New Plastics Economy Global Commitment, una iniciativa liderada per la Fundació Ellen MacArthur i el Departament de Medi Ambient de les Nacions Unides, per promoure i fomentar el progrés en la lluita contra els residus plàstics.
 • Estem posant en marxa la nostra col·laboració amb TerraCycle per desenvolupar envasos reutilitzables a través del servei d'entrega a domicili per subscripció de Loop, en països en els quals el servei està, o estarà properament disponible.
 • Els dispensadors de Nescafé i Milo ja estan disponibles en molts països arreu del món.
 • A principis del 2020, llançarem nous dispensadors d'aigua, el que permetrà als consumidors omplir les seves pròpies ampolles reutilitzables.
 • Ens hem unit a Veolia per treballar en la recol·lecció, classificació i reciclatge de materials de plàstic, amb un enfocament específic en els envasos de plàstic flexible. L’acord també explorarà tecnologies per establir models viables de reciclatge a diferents països del món.
 • Juntament amb altres companyies, hem llançat la Africa Plastics Recycling Alliance, per desenvolupar la infraestructura de reciclatge a l’Àfrica subsahariana i crear llocs de treball a través d’aquest procés.
 • El passat mes de juny vam signar una col·laboració a Vietnam amb altres set companyies per establir la Packaging Recycling Organization Vietnam (PRO Vietnam). Centrarà les seves activitats en tres pilars: fomentar la conscienciació sobre la segregació i el reciclatge, enfortir l'actual sistema de recollida d'envasos i donar suport a programes de reciclatge de recicladors i processadors. 

3. Promoció de nous comportaments

 • Totes les seus de Nestlé a nivell mundial estan eliminant els materials de plàstic d'un sol ús que no es poden reciclar.
 • En el marc del Dia Mundial dels Oceans, el passat mes de juny 6.300 treballadors i les seves famílies van participar en activitats de neteja i recollida de residus a 70 ubicacions arreu del món. Estats Units, Tailàndia, Egipte, Itàlia, Suïssa ... entre tots els mercats es va aconseguir retirar 60 tones de residus de la natura. Coneix més sobre la iniciativa Nestlé Cares.

Articles relacionats