Sort by
Sort by

Solís, agricultura local sostenible

campos de cultivo de tomates

Per a elaborar les nostres salses de tomàquet Solís treballem amb agricultors locals que, generació rere generació, s'han dedicat al cultiu dels nostres tomàquets a les Hortes del Guadiana, a Extremadura. Per a fer-ho, segueixen pràctiques sostenibles respectuoses amb el medi ambient, especialment amb l'ús d'aigua, un bé escàs en el planeta.

A Solís promovem l'agricultura local sostenible i ens centrem en tres grans àmbits:

  • Estem compromesos amb l'agricultura i l'economia locals. Treballem amb agricultors que durant diverses generacions s'han dedicat al cultiu del tomàquet, transmetent de pares a fills la seva extensa experiència i coneixement.
  • Des de 1964 conreem els nostres tomàquets a les Hortes del Guadiana, a Extremadura. Recol·lectem el tomàquet al punt de maduresa, amb les característiques de color, dolçor, textura i sabor idonis per a elaborar les nostres salses de tomàquet.

  • Conreem els nostres tomàquets des de 2014 sota la Norma de Producció Integrada de la Comunitat d'Extremadura, utilitzant mètodes i pràctiques que respecten el medi ambient i que asseguren una agricultura més sostenible a llarg termini.
  • Estem compromesos amb un procés més respectuós amb el medi ambient en els nostres cultius. Hem reduït l'ús de pesticides en un 10% entre 2013 i 2019, permetent conservar la flora i la fauna de l'entorn.
  • Adobem el camp en funció de les necessitats del tomàquet i deixem descansar la terra de manera cíclica, amb rotació de cultiu. A més, hem reduït l'ús de fertilitzants en un 10% entre 2013 i 2019.
  • Col·laborem amb la Fundació Global Nature en el desenvolupament de pràctiques de cultiu sostenible.

  • L'aigua és essencial per a la vida i per als cultius, per això en fem un ús responsable.
  • Utilitzem sensors per a controlar la humitat del sòl en l'etapa de la collita. Així, reduïm l'ús d'aigua considerablement.
  • En 6 anys hem estalviat més d'1 milió de m³ d'aigua.

La fàbrica en la qual elaborem les nostres salses de tomàquet Solís, a Miajadas (Càceres), porta anys posant en marxa accions i projectes orientats a preservar l'entorn natural i reduir l'impacte mediambiental.

Entre elles, la valorització de tots els materials de la planta, evitant que cap residu acabi en l'abocador des de 2016.

Nestlé cero residuos - fábrica de Miajadas

També és la primera planta d'alimentació de Nestlé a Europa que va obtenir en 2020 el segell “Gold” de la certificadora independent AWS per la seva gestió responsable de l'aigua gràcies a la iniciativa “Solís Responsable”.

A més, el 100% de l'energia elèctrica comprada procedeix de fonts d'energia renovable i hem instal·lat més de 1.800 panells fotovoltaics a la fàbrica que ens permeten generar energia neta (gairebé el 40% de la qual s'usa a l'any a la fàbrica), evitant l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle (330 tones de CO₂ a l'any en la planta).

Fábrica de Nestlé en Miajadas

Coneix la iniciativa Solís Responsable