Solís, agricultura local sostenible
Per a elaborar les nostres salses de tomàquet Solís treballem amb agricultors locals que, generació rere generació, s'han dedicat al cultiu dels nostres tomàquets a les Hortes del Guadiana, a Extremadura. Per a fer-ho, segueixen pràctiques sostenibles respectuoses amb el medi ambient, especialment amb l'ús d'aigua, un bé escàs en el planeta.
A Solís promovem l'agricultura local sostenible i ens centrem en tres grans àmbits:
- Estem compromesos amb l'agricultura i l'economia locals. Treballem amb agricultors que durant diverses generacions s'han dedicat al cultiu del tomàquet, transmetent de pares a fills la seva extensa experiència i coneixement.
- Des de 1964 conreem els nostres tomàquets a les Hortes del Guadiana, a Extremadura. Recol·lectem el tomàquet al punt de maduresa, amb les característiques de color, dolçor, textura i sabor idonis per a elaborar les nostres salses de tomàquet.
- Conreem els nostres tomàquets des de 2014 sota la Norma de Producció Integrada de la Comunitat d'Extremadura, utilitzant mètodes i pràctiques que respecten el medi ambient i que asseguren una agricultura més sostenible a llarg termini.
- Estem compromesos amb un procés més respectuós amb el medi ambient en els nostres cultius. Hem reduït l'ús de pesticides en un 10% entre 2013 i 2019, permetent conservar la flora i la fauna de l'entorn.
- Adobem el camp en funció de les necessitats del tomàquet i deixem descansar la terra de manera cíclica, amb rotació de cultiu. A més, hem reduït l'ús de fertilitzants en un 10% entre 2013 i 2019.
- Col·laborem amb la Fundació Global Nature en el desenvolupament de pràctiques de cultiu sostenible.
- L'aigua és essencial per a la vida i per als cultius, per això en fem un ús responsable.
- Utilitzem sensors per a controlar la humitat del sòl en l'etapa de la collita. Així, reduïm l'ús d'aigua considerablement.
- En 6 anys hem estalviat més d'1 milió de m³ d'aigua.
La fàbrica en la qual elaborem les nostres salses de tomàquet Solís, a Miajadas (Càceres), porta anys posant en marxa accions i projectes orientats a preservar l'entorn natural i reduir l'impacte mediambiental.
Entre elles, la valorització de tots els materials de la planta, evitant que cap residu acabi en l'abocador des de 2016.
També és la primera planta d'alimentació de Nestlé a Europa que va obtenir en 2020 el segell “Gold” de la certificadora independent AWS per la seva gestió responsable de l'aigua gràcies a la iniciativa “Solís Responsable”.
A més, el 100% de l'energia elèctrica comprada procedeix de fonts d'energia renovable i hem instal·lat més de 1.800 panells fotovoltaics a la fàbrica que ens permeten generar energia neta (gairebé el 40% de la qual s'usa a l'any a la fàbrica), evitant l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle (330 tones de CO₂ a l'any en la planta).
Coneix la iniciativa Solís Responsable