Sort by
Sort by

Oli de palma d'origen responsable

L'oli de palma és un oli vegetal rendible, versàtil i àmpliament produït. Quan es produeix de manera responsable, pot sustentar milions de mitjans de vida i reduir la pressió sobre els boscos i els ecosistemes sensibles.

Utilitzem oli de palma com a ingredient en diversos productes de Nestlé.

Per abordar els desafiaments de sostenibilitat a les nostres cadenes de subministrament d'oli de palma, comencem per comprendre d'on prové l'oli de palma i com es produeix. Comprem a empreses processadores que obtenen oli de palma a Malàisia, Indonèsia, Amèrica Llatina i Àfrica Occidental. I treballem amb organitzacions expertes i la indústria per millorar contínuament les pràctiques ambientals i socials.

oli de palma
97 %
68 %
71 %
90.4 %
423 quilotones

Treballem amb els nostres proveïdors i socis per millorar contínuament les pràctiques de sostenibilitat de la nostra cadena de subministrament per a l'oli de palma, inclosa l'avaluació i el tractament dels riscos de desforestació.

Durant els darrers 10 anys, hem utilitzat una combinació d'eines, inclòs el mapeig de la cadena de subministrament, la certificació, la monitorització per satèl·lit i les avaluacions al terreny, per garantir que els productes clau de risc per als boscos que comprem, inclòs l'oli de palma, no estiguin vinculats a la desforestació.

Garantir que la nostra cadena de subministrament estigui lliure de desforestació és la base de la nostra estratègia Forest Positive, on els riscos relacionats amb els boscos es converteixen en oportunitats per crear paisatges i mitjans de vida sostenibles. Això contribuirà al nostre full de ruta de 0 emissions netes. (pdf, 18Mb).

 Riu travessant el bosc

Tecnologia satelital pionera

Ens vam associar amb Airbus i Earthworm Foundation per implementar Starling, un servei satelital per monitoritzar el 100% de les nostres cadenes de subministrament globals d'oli de palma. Starling proporciona imatges òptiques i de radar molt detallades de la terra en àrees enormes. Supervisem els límits de més de 8.000 finques, així com l'àrea que envolta més de 1.700 molins, per determinar si els orígens estan verificablement lliures de desforestació i si cal una major participació i investigació dels proveïdors.

Amb les dades recopilades a través de Starling, hem creat un informe de transparència de l'oli de palma per actualitzar les parts interessades sobre el nostre progrés per aconseguir un oli de palma lliure de desforestació i per compartir els nostres aprenentatges.

 Estem utilitzant nova tecnologia en els nostres esforços per a combatre la desforestació en l'oli de palma

Enfocaments del paisatge

La producció sostenible no es pot aconseguir només a través de l’acció dins de la nostra cadena de subministrament. Hem d'abordar els desafiaments i les oportunitats de sostenibilitat a nivell del paisatge i considerar les granges, les comunitats i les instal·lacions de processament que estan connectades a la nostra cadena de subministrament com a part integrada d'aquest paisatge més ampli. Amb aquesta finalitat, estem augmentant el nostre enfocament en "iniciatives de paisatge", cosa que significa esforços integrats de múltiples parts interessades que funcionen a totes les indústries a nivell jurisdiccional per abordar les causes fonamentals dels problemes que abordem.

Considerant dos exemples: a Indonèsia, treballem juntament amb Earthworm Foundation i altres empreses per donar suport a iniciatives paisatgístiques com a Aceh Tamiang, on la planificació de l'ús sostenible de la terra de múltiples parts interessades i el suport a les comunitats locals s'utilitzen per ajudar a acabar amb la desforestació. A Mèxic, el Programa Holístic d'Oli de Palma de Mèxic és un esforç de col·laboració entre Nestlé, PepsiCo, Oleopalma, RSPO, Proforest i Femexpalma per donar suport al desenvolupament sostenible del sector d'oli de palma mexicà. Aquest programa es va llançar el 2017 i Nestlé es va unir el 2018 amb l'objectiu d'augmentar la resiliència dels petits pagesos als canvis del mercat i desenvolupar noves eines que ajudaran a conservar els boscos mentre milloren els mitjans de vida. Els objectius del programa són ajudar a impulsar la sostenibilitat en el sector mexicà de l'oli de palma, desenvolupar el cas comercial per incloure els petits agricultors a les cadenes de subministrament responsables i implementar les millors pràctiques per ajudar a prevenir la desforestació i els riscos per els drets humans.

 Col·laborem estretament amb els nostres proveïdors per a millorar la sostenibilitat en la producció d'oli de palma

Reforestació

A més d'abordar els riscos de desforestació, també donem suport a la conservació i restauració de boscos i altres ecosistemes importants. El 2021, vam ampliar la nostra inversió per a la conservació i restauració de la nostra cadena de subministrament d'oli de palma. Aquestes iniciatives adopten nous models de finançament per a la conservació, col·laboració i acció per generar impactes positius per a les persones, el clima i la naturalesa.

El 2020, Nestlé va anunciar a Malàisia el compromís de plantar tres milions d'arbres durant els propers tres anys en el marc del Projecte RELeaf, una iniciativa de reforestació en paisatges productors d'oli de palma a Sabah i Malàisia peninsular. L'enfocament serà restaurar les zones riberenques i els ecosistemes forestals. L'objectiu és contribuir a establir corredors de vida silvestre i mitigar els conflictes entre humans i animals i protegir els subministraments d'aigua crítics. La sembra s'està accelerant després dels retards a causa de les restriccions de moviment pel Covid-19.

Millora continua

Treballem juntament amb els nostres proveïdors directes per millorar contínuament les pràctiques de sostenibilitat de la nostra cadena de subministrament, fins als petits agricultors. També treballem amb socis per fer avaluacions de proveïdors i identificar millores. Això mostra el desenvolupament de plans d’acció amb assoliments i terminis definits per actuar sobre els riscos i les oportunitats de millora identificades.

Quan un proveïdor no gestiona eficaçment els riscos identificats o no compleix els terminis acordats, prenem mesures decisives. Per garantir això, hem eliminat les següents 14 empreses de la cadena de subministrament upstream de la cadena de subministrament de Nestlé des de 2018:

 • Respectar l'Estàndard d’aprovisionamentResponsable de Nestlé
 • Complir les lleis i regulacions locals
 • No utilitzar àrees clares de bosc natural després del 31 de desembre de 2015
 • Respectar els drets de les comunitats locals i indígenes al consentiment lliure, previ i informat
 • Protegir la terra de HCS
 • Protegir les torberes

 • DTK Opportunity
 • Korindo Group
 • Indonusa
 • PACIFIC INTER-LINK (HSA)
 • PTT Green Plc
 • Salim Group/Indofood
 • Noble
 • Posco Daewoo
 • Cilandri Anky Abadi
 • PT. Indo Sawit Perkasa 
 • PT. Kallista Alam 
 • PT. Laot Bangko 
 • PT. Surya Panen Subur 
 • Samling 

Proporcionar informació sobre la cadena de subministrament

En total, el 97% de l'oli de palma que obtenim anualment es pot rastrejar directament fins al molí. Tot i això, l'avaluació i el seguiment de les condicions sobre el terreny ens obliguen a anar més enllà, per la qual cosa també ens estem centrant en la traçabilitat fins a la plantació.

Per responsabilitzar els nostres proveïdors i nosaltres mateixos i impulsar la transparència a tota la indústria, hem publicat una llista dels nostres nostres proveïdors d'oli de palma de nivell 1, el seu país d'origen i els molins a la nostra cadena de subministrament.

 Nestlé està construint transparència al llarg de la seva cadena de subministrament d'oli de palma per a promoure

Protegir els mitjans de subsistència i els drets humans dels treballadors i els nens

Avaluació dels desafiaments

En el passat, vam treballar amb el Danish Institute for Human Rights i l'Earthworm Foundation per realitzar una avaluació dels drets laborals de la cadena de subministrament d'oli de palma de Nestlé a Indonèsia i desenvolupar el nostre primer pla d'acció integral sobre els drets laborals a les cadenes de subministrament d'oli de palma.

Per promulgar encara més el canvi, vam formar una associació amb els especialistes en drets humans Verité per fer una avaluació dels sistemes de gestió. Vam descobrir que les nostres accions no estaven arribant a tota la cadena de subministrament i, per tant, vam introduir un nou Marc de garantia del programa (PAF) i vam millorar el nostre Pla d'acció de drets laborals per a l'oli de palma per augmentar l'abast i l’ impacte de la nostra feina pels drets laborals. Estem treballant per incloure més dels nostres proveïdors al nostre PAF i estem millorant contínuament el nostre enfocament.

Treballant junts en avaluacions de drets laborals

Donar veu als treballadors

El 2018, ens vam associar amb el nostre proveïdor, Sime Darby Plantation, per crear una línia d'ajuda per a treballadors d'oli de palma a Malàisia per denunciar abusos contra els drets humans i laborals. Aquesta línia externa de suport al treballador el permet informar de manera segura sobre les condicions de treball, el reclutament, la seguretat i altres abusos dels drets. El 2021, la cobertura de la línia d’ajuda es va ampliar per cobrir totes les operacions de Sime Darby Plantations, o al voltant de 35.000 treballadors. Més de 4.500 han participat en formació presencial i molts més han rebut pòsters informatius, vídeos i altres formes de divulgació.

Reclutament responsable

Nestlé ha donat suport a diverses iniciatives clau per promoure la contractació responsable, inclòs el finançament del desenvolupament d'una eina de diligència deguda basada en els drets humans que ajuda els productors d'oli de palma a establir la transparència en les pràctiques de contractació i identificar riscos. Una matriu de rendiment permet als proveïdors fer un seguiment i mesurar el progrés en les pràctiques de contractació.

També hem invertit en la formació d'assessors per identificar els riscos de treball forçós associats amb la contractació de treballadors migrants, així com en la investigació de suport (realitzada per Earthworm) sobre les pràctiques i costos de contractació entre els petits i mitjans proveïdors externs.

Ajudar a protegir els nens que viuen a les plantacions

La presència de nens a les plantacions és un risc en algunes parts de les nostres cadenes de subministrament d'oli de palma. Milers de nens poden viure en plantacions d'oli de palma, sovint sense documents i sense accés a serveis bàsics com ara educació i escolarització.

Marc d'avaluació de riscos infantils

En treballar amb Earthworm, s'ha desenvolupat un Marc d'Avaluació de Riscos Infantilsper donar suport a les empreses productores de palma. El Marc cobreix temes com ara l'educació, la cura dels nens, la protecció de la maternitat, l'atenció mèdica, la nutrició, el registre de naixements i la prevenció de l'explotació sexual infantil. També s'ha desenvolupat i engegat un model de formació sobre l'ús del Marc.

equip que proporciona informació a dones i nens

Política de protecció infantil de Wilmar

Seguim recolzant un programa desenvolupat pel nostre proveïdor Wilmar per protegir els nens que viuen a les plantacions, en col·laboració amb Business for Social Responsibility. Ha inclòs la realització d'una sèrie de tallers de consulta amb les parts interessades sobre la implementació de la política de protecció infantil de Wilmar per a empreses de plantacions d'Indonèsia, representants governamentals, sindicats i associacions industrials. Després dels tallers, Wilmar va publicar el seu Manual d'implementació de polítiques de protecció infantil, que s'està perfeccionant encara més per al seu ús fora de la base de proveïdors de Wilmar.

Compromisos de múltiples parts interessades

A Kalimantan Oriental, Indonèsia, donem suport a Earthworm en els seus compromisos de múltiples parts interessades amb el govern i els proveïdors en dos temes: presència de nens a les plantacions i ocupació justa per a treballadors temporals. Aquestes consultes van incloure un taller per a 54 representants d'empreses d'oli de palma, govern, organitzacions de la societat civil i sindicats.

Associar-se per a l'acció col·lectiva i el compromís

Per abordar els desafiaments clau a les nostres cadenes de subministrament d'oli de palma, no podem treballar sols. Col·laborem amb diversos socis de la indústria per desenvolupar plans d'acció, assoliments definits i aconseguir un canvi durador. Els nostres socis i projectes inclouen:

Continuem augmentant el nostre aprovisionament d'oli de palma certificat per RSPO, amb preferència per la certificació RSPO SG segregada físicament, treballant cap a la certificació 100% RSPO per al 2023.

Com a membres de la Junta del CGF, participem activament en iniciatives, incloses aquelles que aborden els desafiaments al sector de l'oli de palma. Treballem amb altres membres com a part del Grup de treball d'oli de palma, abordant els desafiaments ambientals i els drets laborals a nivell de la indústria.

Com a membre de POCG, treballem juntament amb altres marques, comerciants i productors per accelerar la implementació efectiva dels compromisos No Desforestació, No Turba, No Explotació (NDPE).

Com a part de POTC, treballem en col·laboració amb els altres membres de l'empresa per avaluar els primers importadors d'oli de palma en els seus enfocaments per abordar la desforestació i l'explotació per tal de promoure la transparència i fomentar el progrés més enllà de la certificació.

Creació de Valor Compartit i Informe de Sostenibilitat