Sort by
Sort by

Cafè sostenible

Hombre recogiendo café

El cafè és una de les matèries primeres més comercialitzades del món i un cultiu d'exportació vital per a molts països. Des de Nescafé fins a Nespresso, els grans que obtenim d'agricultors de tot el món s'utilitzen en algunes de les nostres marques més emblemàtiques i alegren cada dia a milions de consumidors.

La major part del nostre cafè procedeix de petits agricultors, la qual cosa els converteix en una peça clau de la nostra cadena de subministrament mundial. La cadena de subministrament abasta més de 20 països i cada regió presenta condicions i riscos únics.

La demanda de cafè continua augmentant a tot el món, però altres cultius competeixen amb el cafè per les limitades terres cultivables. Això significa que els agricultors s'enfronten a reptes considerables, com la rendibilitat, els riscos per als drets humans i els efectes del canvi climàtic a les regions cafeteres de tot el món.

Per això, Nestlé treballa per a millorar contínuament la nostra cadena de subministrament de cafè verd i fer que cada tassa sigui més sostenible.

café sostenible
88 %
87 %
93,1 %

Fa més d'una dècada, llancem una iniciativa global de sostenibilitat del cafè denominada Nescafé Pla. Ara hem definit la nostra ambició de sostenibilitat per a la dècada vinent. A través del Nescafé Pla 2030, estem accelerant la nostra acció per a donar suport a un futur més inclusiu i sostenible per al sector del cafè, utilitzant el nostre patrimoni, escala i abast per a ajudar a millorar les vides i els mitjans de subsistència de la plantació a la tassa. L'agricultura regenerativa ocupa un lloc central en el Pla. Treballarem amb els agricultors per a ajudar-los a adoptar pràctiques d'agricultura regenerativa que contribueixin a reduir les emissions de carboni i donin suport a la millora de la productivitat de les explotacions, amb l'objectiu de millorar els ingressos dels agricultors.

També secundem i duem a terme diversos tipus de formació per als agricultors que donen suport a la seva resiliència econòmica i creen un cos de coneixements entorn de les millors pràctiques.

Aquests cursos abasten temes com l'ajuda per a abordar problemes locals de drets humans, com les desigualtats de gènere. Participem en accions col·lectives i precompetitives a través d'iniciatives sectorials com el Grup de Treball Público-Privat de l'Organització Internacional del Cafè, la Plataforma Mundial del Cafè, formada per múltiples parts interessades, i el Desafiament del Cafè Sostenible.

A més, durant gairebé 20 anys Nespresso ha ajudat els agricultors a crear mitjans de vida sostenibles a través del Programa Nespresso AAA Sustainable Quality™.

Llançat en 2003, en col·laboració amb Rainforest Alliance, el programa garanteix que Nespresso ofereixi cafè de la màxima qualitat, al mateix temps que crea mitjans de vida sostenibles per als agricultors i les seves comunitats i protegeix el medi ambient.

La plantació d'arbres autòctons -Nespresso es proposa plantar 32 milions d'arbres dins i al voltant de les finques de cafè en nou països per a 2030- ajuda a obtenir molts beneficis importants, com la reducció de l'erosió del sòl, la provisió d'aigua i la regulació de la temperatura. Per això és una part important de l'estratègia de Nespresso per a ajudar els conreadors de cafè a adaptar-se al canvi climàtic.

Més informació sobre els esforços de sostenibilitat de Nespresso (pdf, 13Mb).

Persona trabajando el café

Nestlé s'ha compromès al fet que el 100% del seu cafè es produeixi de manera sostenible per a 2025. Ens centrem constantment en la traçabilitat del nostre cafè. Saber d'on procedeixen els nostres grans és essencial per a avaluar als proveïdors i agricultors dels quals ens proveïm i capacitar-los per a millorar les seves pràctiques i formar part d'una cadena de subministrament més sostenible.

Nespresso publica periòdicament el seu Informe d'Avaluació de l'Impacte del programa Positive Cup, que detalla el treball que Nespresso ha estat realitzant a Amèrica Llatina per a proveir-se de cafè de forma més sostenible i l'impacte del Programa Nespresso AAA Sustainable Quality™ per al proveïment responsable.

Creiem que les persones i la naturalesa han de treballar en harmonia. Per això, comptem amb l'experiència d'agrònoms de tot el món per a ajudar els caficultors a obtenir collites productives i sostenibles.

Durant més d'una dècada, hem donat suport a la formació en bones pràctiques agrícoles dels agricultors amb els quals treballem. Amb els coneixements adquirits, poden millorar l'eficiència i la qualitat en les seves explotacions i diversificar els seus cultius. Això ajuda a reduir el risc econòmic, millorar la biodiversitat i reduir la petjada mediambiental, per exemple, mitjançant mètodes de reg més eficients.

També ajudem a rejovenir els cultius de cafè distribuint als agricultors plàntules de cafè de qualitat superior. Col·laborem estretament amb caficultors de tot el món, en llocs com el Brasil, Colòmbia i Costa d'Ivori,

El desenvolupament de varietats de cafè noves i superiors és també una part important del nostre enfocament. Per a ajudar a augmentar la productivitat, la resistència i la qualitat, el nostre programa de recerca i millora genètica ha desenvolupat i llançat 15 noves varietats de cafè Aràbiga i Robusta d'alt rendiment a Mèxic, Colòmbia, l'Equador, Filipines i Tailàndia. A Mèxic, les noves varietats de cafè ofereixen un 50% més de rendiment, la qual cosa es tradueix en una reducció de la petjada de carboni del voltant del 30%.

Cafè

La creixent demanda de cafè a tot el món, sense utilitzar de forma més eficient la superfície dedicada actualment al seu cultiu, pot impulsar un augment de la quantitat de terra utilitzada per a conrear-lo. En alguns casos, això augmenta el risc de tala de boscos, reduint la biodiversitat regional, danyant els hàbitats i amplificant els efectes del canvi climàtic. Nestlé col·labora amb els caficultors per a ajudar-los a augmentar l'eficiència, conrear més i millor cafè en menys terra i treballar amb les seves comunitats per a ajudar a reforestar les regions afectades i contribuir al fet que el cafè tingui un impacte mediambiental positiu.

Estem ajudant les comunitats agrícoles a implantar pràctiques agrícoles regeneratives en molts països, inclosos els set en els quals ens proveïm del 90% del nostre cafè: el Brasil, Colòmbia, Costa d'Ivori, Hondures, Indonèsia, Mèxic i Vietnam. Com a part del Nescafé Pla 2030, secundat per les inversions de Nestlé en agricultura regenerativa i net zero, estem invertint 1.000 milions de francs suïssos fins a 2030 en una estratègia integrada de transició dels agricultors cap a una cafeïcultura regenerativa i resilent.

En algunes zones, iniciem programes per a protegir i millorar la biodiversitat entorn de les zones de cultiu de cafè, com els plans en tres zones del Brasil, on s'han introduït colònies d'abelles. Això ajuda a pol·linitzar les plantes i augmenta el rendiment, al mateix temps que redueix la petjada de carboni del nostre cafè i fa costat a les poblacions locals d'abelles.

Nestlé es compromet a mantenir els abusos dels drets humans fora de la nostra cadena de subministrament de cafè, inclosos els riscos de treball forçat i infantil i altres violacions dels drets laborals. Treballem per a promoure i integrar les millors pràctiques per a respectar i empoderar els agricultors i les comunitats que estan darrere dels nostres grans.

La nostra cadena de subministrament de cafè és una complexa xarxa mundial i, amb proveïdors en múltiples països, hem d'observar i complir una diversa gamma de reglaments i normes. Treballem contínuament per a garantir el compliment dels drets laborals en tots els nostres orígens del cafè, centrant-nos en els punts conflictius identificats.

Per exemple, a més de la diligència deguda dels programes verificats o certificats, tenim programes intensius de supervisió, compromís i remediació a Mèxic i Filipines -i els continuem fins i tot durant la pandèmia de COVID-19- treballant amb la Certificadora de Productes Sostenibles a Mèxic i amb Maquindanaon Development Foundation Inc. (MDFI) a Filipines.

 Dues persones comprovant el cafè

Molts dels agricultors amb els quals treballem són dones. El nostre objectiu és ajudar-les a accedir millor a la terra, el crèdit i la informació.

Comencem per abordar els prejudicis de gènere. I ens comprometem a formar als nostres socis agricultors i agrònoms per a contribuir al fet que el sector sigui més divers i equitatiu. En els últims vuit anys hem arribat a més de 15.000 dones d'Àfrica Oriental, compartint coneixements sobre bones pràctiques agrícoles, educació financera i lideratge. Aprenen millors pràctiques que van des de la poda i el desherbatge fins a l'embuatat i la collita, i com comercialitzar els seus cultius.

Amb les seves noves habilitats, aquestes dones poden millorar els seus ingressos. Una major independència financera no sols empodera a les pròpies dones, sinó que ajuda a obrir el camí a les nenes i dones del futur.

Noia recollint cafè

A més de fer costat als agricultors establerts, ens apassionen les generacions futures. Nestlé s'ha compromès a ajudar a 10 milions de joves de tot el món a accedir a oportunitats econòmiques per a 2030. Com a part d'aquest compromís, creguem Nescafé Youth i vam posar en marxa un Centre de Competència de Qualitat del Cafè en col·laboració amb un proveïdor-soci i el govern local d'Hondures.

Aquesta iniciativa ofereix als joves un lloc on aprendre més sobre la producció de cafè, les bones pràctiques agrícoles i la qualitat del cafè. També adquireixen competències digitals, visió per als negocis i confiança en si mateixos, la qual cosa podria conduir-los a millors oportunitats laborals o a la posada en marxa del seu propi negoci. A través d'aquesta iniciativa, ens hem compromès a formar fins a 25.000 joves a Hondures per a 2025 i estem ampliant les nostres formacions per a joves a Mèxic, Colòmbia i el Brasil.

Totes aquestes accions ens ajudaran en el nostre viatge regeneratiu. En comprometre'ns amb els joves, volem alliberar la seva creativitat i innovació. Els estem donant les eines per a ajudar-los a construir models de cultiu de cafè més sostenibles, elevar la producció de cafè i fomentar la pròxima generació de líders en les comunitats cafeteres.

Els preus del cafè en el mercat mundial han augmentat bruscament des de 2020 fins a aconseguir màxims de diversos anys en resposta a fenòmens meteorològics adversos al Brasil i altres causes clau. Durant 2021-2022, la COVID-19 ha continuat tenint un impacte significatiu en els caficultors i els treballadors, així com en els seus costos, logística i transport. La majoria dels caficultors han vist un benvingut augment en els seus nivells d'ingressos; tanmateix, això només reforça la determinació de Nescafé i Nespresso de mantenir i millorar els seus programes i iniciatives que donen suport a la resiliència a mitjà termini dels caficultors i treballadors.

A més de les nostres iniciatives de marca, Nescafé i Nespresso continuen donant suport a una sèrie d'accions col·lectives com el grup de treball de l'Organització Internacional del Cafè per a desenvolupar una millor visibilitat i eines per a abordar els nivells d'ingressos dels caficultors cap a uns ingressos dignes. Incloent un grup de treball dirigit per l'organització sense ànim de lucre Sustainable Food Lab, aquesta és una de les formes en què continuem sent actius dins de la indústria per a nodrir associacions que puguin impulsar un canvi positiu a escala.

Nestlé s'ha compromès a ajudar a deu milions de joves de tot el món a accedir a oportunitats econòmiques per a 2030.

 Home recollint cafè

Document de divulgació de la cadena de subministrament