Sort by
Sort by

Ajudem a incrementar els ingressos dels agricultors de les comunitats productores de cacau

Familia de agricultores

 

Un programa innovador accelerador d’ingressos destinat a abordar els riscos del treball infantil

Les comunitats productores de cacau s'enfronten a enormes desafiaments, des de la pobresa rural i els riscos climàtics creixents fins a la manca d'accés a serveis financers i infraestructura bàsica, com aigua, atenció mèdica i educació.

Aquests factors poden donar lloc a problemes socials, inclosa la prevalença del risc de treball infantil a les explotacions familiars. En ajudar les famílies a obtenir uns ingressos dignes i protegir els nens, el programa té com a objectiu abordar els riscos del treball infantil.

 

Niña en la escuela

Ajudem els agricultors a obtenir un ingrés digne

El nostre programa d’acceleració d’ingressos té com a objectiu millorar els mitjans de vida de les famílies productores de cacau. El programa premia les famílies productores de cacau no només per la quantitat i qualitat dels seus grans de cacau, sinó també per les pràctiques que beneficien el medi ambient i la comunitat local.

El nostre enfocament holístic cerca generar un impacte durador en incentivar la matriculació dels nens a l'escola, alhora que fomenta les pràctiques d'agricultura regenerativa i la igualtat de gènere. El programa premia les pràctiques que augmenten la productivitat dels cultius i ajuden a assegurar fonts addicionals d'ingressos, que tenen com a objectiu tancar la bretxa que els permeti obtenir uns ingressos dignes i ajudar a protegir els nens.

Exemples de pràctiques que incentivarem, a través de pagaments en efectiu:

  • Inscripció escolar per a tots els nens a llars de 6 a 16 anys.
  • Implementació de bones pràctiques agrícoles, com la poda, que augmenten la productivitat dels cultius.
  • Realitzar activitats agroforestals per augmentar la resiliència climàtica, com ara plantar arbres d'ombra.
  • Generar ingressos diversificats, per exemple, mitjançant la plantació d’altres cultius; criar bestiar com ara pollastres, apicultura o processar altres productes com la yuca.

Aquests incentius se sumen al suport brindat pels governs de Costa d'Ivori i Ghana que Nestlé paga i ofereix premis pel cacau certificat.

Els esforços de Nestlé durant molts anys han ajudat, però cal més. Llancem un enfocament holístic perquè els nens vagin a escola, accelerant els ingressos dels agricultors i donant suport a les famílies.

Mark Schneider, Nestlé CEO
Mark Schneider CEO de Nestlé

 

Construïm sobre els aprenentatges del Nestlé Cocoa Plan

El programa es basa en el treball que hem estat fent durant més d'una dècada per millorar els mitjans de vida dels petits agricultors a les nostres cadenes de subministrament de cacau, a través del Nestlé Cocoa Plan. El que hem après d'aquest programa forma part del nostre enfocament actual, centrant-nos en iniciatives que han demostrat tenir un impacte positiu a les famílies camperoles i reduir el risc de treball infantil.

A mesura que continuem expandint els nostres esforços de sostenibilitat del cacau, preveiem invertir un total de 1.300 milions de francs suïssos per al 2030, més del triple de la nostra inversió anual actual.

Niño

Ampliem el programa accelerador d'ingressos a 160.000 famílies que conreen cacau

El que va començar com una prova pilot amb 1.000 agricultors del Nestlé Cocoa Plan el 2020 a Costa d'Ivori, el nostre programa l'escalarà i s'expandirà durant la propera dècada, acompanyat de l'avaluació i l'aprenentatge continus. Per al 2030, la nostra ambició és arribar a totes les famílies productores de cacau a la nostra cadena de subministrament global.

2020

2022

2024

2030

 Miniatura de la infografia

Incentius directes en efectiu per augmentar substancialment els ingressos

Durant els primers dos anys, les famílies productores de cacau poden guanyar fins a 500 francs suïssos en pagaments de bonificació directa anualment en participar al programa i assolir els objectius associats. A mesura que augmenten els ingressos dels pagesos a partir de fonts addicionals i millors rendiments, l'incentiu en efectiu es redueix a 250 francs suïssos.

El programa d’acceleració d’ingressos paga incentius en efectiu directament als agricultors, a través de transferències mòbils segures. L'incentiu en efectiu es divideix en parts iguals entre el cap de família masculí i femení per fomentar la igualtat de gènere, compartir responsabilitats financeres i construir llars més resilients.

Agricultoras de café

La col·laboració és crucial

El nostre ambiciós programa no seria possible sense el suport i les aportacions dels nostres socis de llargs anys de col·laboració. Juntament amb IDH (The Sustainable Trade Initiative), ICI (International Cocoa Initiative), Rainforest Alliance i governs i agricultors, mesurarem, avaluarem i enfortirem contínuament el programa per assolir el màxim impacte per a les famílies camperoles.

Sosteniendo granos de café en las manos

Major traçabilitat i transparència

Alhora, estem remodelant el nostre abastament per segregar i rastrejar tots els productes de cacau des de l'origen fins a la fàbrica, cosa que alhora facilita aconseguir una major transparència a la nostra cadena de subministrament.

El nostre objectiu és aconseguir un canvi durador i transformar la manera com obtenim el nostre cacau, permetent-nos aconseguir una traçabilitat i segregació completes dels nostres productes de cacau, des dels orígens fins a la fàbrica, durant els propers cinc anys.

Això impulsarà més transparència i responsabilitat en la cadena de subministrament, tant internament com a escala de tota la indústria, alhora que brindarà als nostres consumidors més visibilitat sobre l'origen dels seus ingredients. Això és fonamental per abordar de manera efectiva els riscos del treball infantil a la producció de cacau.

Agricultor clasificando granos de café

Informació relacionada