Sort results by
Sort results by

La cadena de subministrament de cafè

Agricultor de cafè

La cadena de subministrament de cafè és extremadament complexa, ja que el 80% dels agricultors que la componen són petits agricultors. Prop de 25 milions d'aquests agricultors depenen directament del cultiu de cafè per a la seva subsistència, i més de 100 milions de persones estan involucrades en la indústria cafetera.

Nestlé és el comprador directe més gran del món ja que adquireix directament als agricultors el 10% dels grans de cafè utilitzats pels seus productes. Al 2015 Nestlé doblarà aquesta xifra, en el marc del denominat Plan Nescafé, que suposarà unes 180.000 tones de cafè al any adquirides a uns 170.000 camperols.

El sistema de compra directa permet que desenes de milers d'agricultors i intermediaris ofereixin cafè directament a les nostres centrals de compra, amb la qual cosa obtenen un preu més alt i accés a assistència tècnica gratuïta. Així doncs, és possible millorar la qualitat de les seves collites i diversificar les seves activitats, fet que resulta en uns ingressos més elevats. D'aquesta manera, a més, Nestlé garanteix un subministrament sostenible.

En xifres

En els últims 10 anys, Nestlé ha donat suport per a la capacitació de 100.000 agricultors de cafè i cacau, i la pròxima dècada pretén fer el mateix amb la formació de 130.000 agricultors més.

Nestlé també invertirà un mínim de 460 milions de francs suïssos (uns 354 milions d'euros) a la seva planta de ciència i iniciatives de sostenibilitat per al cafè i el cacau fins l'any 2020. D'aquests, 350 milions de francs suïssos (269 milions d'euros) es destinaran només al cafè. Des de 1995, Nestlé ha invertit un total de 200 milions de francs suïssos (154 milions d'euros).

Articles relacionats

Imagen artículo relacionado Llegir més...