Sort by
Sort by
Veure video de compromisos amb la terra

A nivell mundial

  • Tenim el compromís de ser eficients i sostenibles en l'ús de l'aigua en les nostres operacions, així com de treballar amb els nostres proveïdors, especialment del sector agrícola.

  • Continuarem conscienciant en la conservació de l'aigua i millorant l'accés a la mateixa i a infraestructures de sanejament.

  • En 2025 obtindrem la certificació de la Alliance for Water Stewardship (AWS)* en totes les plantes de Nestlé Waters al voltant del món.

  • Nestlé Waters ampliarà les seves iniciatives actuals per a gestionar l'aigua de manera sostenible i potenciarà la col·laboració amb els seus socis per a identificar i donar suport a solucions locals. Aquestes solucions estan dissenyades per a ajudar a regenerar els ecosistemes en les àrees que envolten a cadascuna de les 48 plantes que Nestlé Waters té a tot el món. Per a 2025, possibilitaran que la naturalesa retingui més aigua de la que l'empresa utilitza en les seves activitats i usaran la seva experiència per a promoure la regeneració dels cicles locals de l'aigua mitjançant la implementació de més de 100 projectes en les seves 48 plantes per a 2025.

  • Monitorem les extraccions d'aigua en el 100% de les nostres fàbriques usant mesuradors de flux i controlant la qualitat de l'aigua, utilitzant sensors i sondes. A més, promovem el reciclatge i reutilització de l'aigua quan sigui possible.

  • En 2022, llançarem un nou enfocament estratègic per a l'aigua en l'agricultura, que donarà suport al nostre compromís per a aconseguir zero emissions netes en 2050 i específicament el nostre objectiu d'obtenir el 50% dels ingredients clau a través de mètodes agrícoles regeneratius per a 2030.

* Primera certificació que promou globalment les millors pràctiques en l'administració de l'aigua que beneficia a les comunitats i preserva les conques hidrogràfiques locals.

A nivell mundial

  • Ens esforcem contínuament per millorar l'estalvi d'aigua a les nostres fàbriques. En 2021, estalviem 2,3 milions de m³ d'aigua a les nostres fàbriques al voltant del món a través de més de 150 projectes.

  • El nostre ús total d'aigua en 2021 va ser de 39 milions de m³.

  • Les extraccions totals d'aigua a les fàbriques de Nestlé van ser de 98 milions de m³ en 2021.

  • Nestlé Waters va obtenir la certificació AWS de gestió sostenible de l'aigua en 19 plantes en 2021.

A Espanya

  • Entre 2010 i 2021 vam reduir un 57% l'ús d'aigua a les nostres fàbriques a Espanya.

  • Entre 2010 i 2021 estalviem més de 5 milions de m³ d'aigua.

  • En 2020 vam obtenir la certificació de gestió sostenible de l'aigua de la Alliance for Water Stewardship (AWS)* a la fàbrica de Miajadas (Càceres) en la categoria Gold i en 2021 en la nostra planta d'aigua embotellada a Viladrau (Girona).

* Primera certificació que promou globalment les millors pràctiques en l'administració de l'aigua que beneficia a les comunitats i preserva les conques hidrogràfiques locals.

Iconos Compromisos Emisiones

 

A nivell mundial

  • Aconseguirem zero emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle en 2050. Per a 2025 reduirem un 20% les nostres emissions respecte a 2018 i per a 2030 un 50% respecte a 2018. Amb aquests compromisos, assumim l'objectiu de l'Acord de París de limitar l'augment de la temperatura global a 1,5 °C.

  • Tenim el compromís de subministrar-nos d'electricitat 100% renovable en totes les nostres plantes a nivell mundial per a 2025.

  • Per a aconseguir les zero emissions netes, necessitem reduir les emissions tant com sigui possible. Canviar l'obtenció dels nostres ingredients a través de l'agricultura regenerativa per a 2030 ens ajudarà a aconseguir-ho, igual que invertir en activitats sostenibles de logística, envasament i fabricació.

  • El nostre full de ruta de les 0 emissions netes també inclou l'eliminació de carboni. Estem compromesos a fer una contribució significativa a la descarbonització a través de projectes de solucions climàtiques naturals en la nostra cadena de valor. Aquests projectes d'inserció tenen lloc dins de la nostra cadena de subministrament i els paisatges d'on obtenim les nostres matèries primeres, i ajuden a restaurar boscos, aiguamolls i torberes, o a millorar la gestió de la terra. Els nostres projectes també poden ajudar a generar beneficis addicionals per a les comunitats i protegir els ecosistemes naturals que es troben amenaçats.

  • Aquestes activitats formen la base del nostre objectiu alineat amb SBTi i el full de ruta de les 0 emissions netes. A més de les reduccions i eliminacions de carboni en la nostra cadena de valor, a curt i mitjà termini les nostres marques estan invertint en crèdits de carboni per a compensar les emissions relacionades amb els seus productes. Comprem crèdits de carboni d'alta qualitat que ajuden a finançar solucions climàtiques naturals i altres activitats fora de la nostra cadena de valor, inclosa la plantació d'arbres, la protecció de boscos i, en alguns casos, programes socials per a comunitats rurals.

  • Invertirem 1.200 milions de francs suïssos per a 2025 per a impulsar l'agricultura regenerativa en tota la cadena de subministrament de l'empresa. L'agricultura regenerativa és un enfocament de l'agricultura que té com a objectiu millorar la salut i la fertilitat del sòl, la qual cosa ajuda a reduir i capturar majors nivells de carboni en els sòls i la biomassa vegetal.

A nivell mundial

  • Hem reduït 4 milions de tones d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle absolutes (CO2e) en 2021.

  • En 2021 augmentem el percentatge d'electricitat renovable subministrada al 63,7%.

  • En 2020, llancem el nostre full de ruta per a aconseguir les 0 emissions netes en 2050 alineada amb la iniciativa Science Based Targets (SBTi), un pla basat en la ciència que amplia les nostres ambicions climàtiques. Gràcies a aquest pla, estem deixant enrere el pic de carboni i estem en camí d'aconseguir els nostres objectius de reducció d'emissions per a 2025 i 2030.

  • A través del nostre Green Fleet Project, estem canviant a vehicles elèctrics, biocombustibles, híbrids o híbrids endollables. En 2021, la nostra Flota Verda va augmentar del 17,6% al 27,2% en tota la nostra flota corporativa.

  • Per a traduir les noves ciències agrícoles en aplicacions concretes i identificar les tecnologies agràries més prometedores, hem anunciat la creació de l'Institut Nestlé de Ciències Agrícoles. L'institut accelerarà el treball amb partners externs per a contribuir a reduir les emissions en les granges lleteres, desenvolupar pràctiques d'agricultura regenerativa i millorar la biodiversitat i la salut del sòl.

A Espanya

  • Hem reduït les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle un 12,5% entre 2010 i 2021.

  • La procedència de l'energia elèctrica que comprem a la xarxa en Nestlé España és 100% de fonts d'energia renovables

  • Vam reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en la cadena de subministrament un 20% entre 2014 i 2018. Arran d'aquest assoliment, vam obtenir en 2018 l'Estrella Llegeixin&Green de AECOC, que premia a les empreses que aconsegueixen aquest percentatge de reducció.

  • Des de 2020, els pòsits obtinguts durant la producció de cafè soluble a la fàbrica de Girona es reutilitzen i la pellofa de cacau obtinguda del procés de torrefacció a la nostra fàbrica de La Penilla (Cantàbria), s'utilitzen com a biocombustible, reduint així les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

  • Hem començat a treballar amb Fundació Global Nature, dedicada a la protecció de la naturalesa, amb l'objectiu de reduir en un 20% les emissions associades a les granges que conformen el Radi Lleter en 2030 i aconseguir les zero emissions netes en 2050.

  • Disposem d'una oferta cada vegada major de productes veggie, elaborats a base de proteïna d'origen vegetal, la qual cosa permet reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle des de l'origen del producte. Recentment hem llançat Wunda, la primera alternativa a la llet que llancem en Nestlé España, elaborada amb pèsols grocs. Wunda és una marca neutra en carboni i compta amb la certificació Carbon Trust. També hem presentat la primera alternativa a la tonyina a base de vegetals que arriba a la distribució: Vuna, elaborada a base de proteïna de pèsol.

  • Acabem de posar en marxa el nostre primer parc solar fotovoltaic en el nostre centre de producció de cafè torrat a Reus (Tarragona). Els més de 1.500 panells fotovoltaics instal·lats ens permetran evitar l'emissió a l'atmosfera de més de 280 tones de CO₂ a l'any.

  • La factoria extremenya de salses de tomàquet Solís disposarà pròximament de més de 1.800 panells fotovoltaics d'última generació que proporcionaran l'energia anual equivalent al consum de 367 llars i equivaldrà a evitar l'emissió a l'atmosfera de 330 tones de CO₂ a l'any.

Iconos Compromisos Emisiones

 

A nivell mundial

  • En 2018 anunciem la nostra visió: que cap dels nostres envasos, inclosos els plàstics, acabi en la naturalesa, particularment en els nostres rius i oceans, i tampoc en abocadors o com a escombraries.

  • En 2025 reduirem l'ús de plàstics verge en 1/3 respecti a 2018 i més del 95% dels nostres envasos de plàstic estaran dissenyats per a ser reciclats, amb el compromís d'aconseguir el 100% en el futur

  • Invertirem fins a 2.000 milions de francs suïssos per a liderar el canvi de plàstics verges a plàstics reciclats aptes per a l'ús alimentari i accelerar el desenvolupament de solucions innovadores d'envasament sostenible.

  • Per a potenciar el mercat de plàstics reciclats, ens hem compromès també a obtenir fins a 2 milions de tones mètriques de plàstics reciclats per a ús alimentari i a llançar un fons de capital de risc per a invertir en start-ups enfocades en la cerca de solucions innovadores d'envasament sostenibles.

  • Ens centrarem en:

    1. En 2025 totes les ampolles d'aigua mineral tindran com a mínim un 35% de plàstic ja reciclat a nivell mundial.

    2. Augmentarem la proporció de plàstic reciclat en els nostres envasos de plàstic abans de 2025.

    3. Fomentarem l'ús de plàstics que permetin millors taxes de reciclatge.

    4. Suprimirem o canviarem combinacions de materials d'embalatge difícils de reciclar.

  • La nostra estratègia de 5 pilars es basa en:

    1. Reduir l'ús d'envasos de plàstic en general i de plàstics verges en particular

    2. Potenciar els sistemes de reutilització i emplenat per a eliminar la necessitat d'embalatge d'un sol ús

    3. Apostar pels materials d'envasament alternatius per a facilitar el reciclatge

    4. Donar suport a la infraestructura que ajudi a acostar-nos a un futur lliure de residus

    5. Reconsiderar els comportaments de Nestlé, dels nostres socis comercials i dels consumidors

  • En l'àmbit del desaprofitament alimentari, realitzarem accions per a reduir el desaprofitament d'aliments a la meitat per a 2030 en tota la cadena de valor. A més, assegurarem que tots els aliments en condicions òptimes de consum i no comercialitzables són donats als bancs d'aliments.

A nivell mundial

  • Ja hem fet alguns passos de la mà de partners com:

    • La fundació Ellen MacArthur, a través de la iniciativa the New Plastics Economy, en la signatura del seu Compromís Global.

    • El Consumer Goods Fòrum’s Plastic Waste Coalition for Action, seguint les nou Regles d'Or.

    • L'Institut Nestlé de Ciències de l'Envàs, desenvolupant envasos de plàstic funcionals i respectuosos amb el medi ambient amb la participació d'al voltant de 50 experts en embalatge.

    • Danimer Scientific, per al desenvolupament d'una ampolla marina biodegradable.

    • Origin Materials i Danone, per a crear la NaturALL Bottle Alliance.

    • PureCycle Technologies, per a produir polipropilè (PP) reciclat de grau alimentós.

    • El Projecte STOP, per a prevenir l'abocament de plàstic a l'oceà.

    • Veolia, per a treballar en la recol·lecció, classificació i reciclatge de materials de plàstic.

    • NextGen Cup Challenge, per a desenvolupar una tassa de fibra compostable i reciclable.

    • Carbios i L’Oréal, per a donar suport a la primera tecnologia enzimàtica del món per al reciclatge de plàstic.

    • Loop, amb qui desenvoluparem envasos de plàstic reutilitzables.

    • Els nostres empleats al voltant del món, que participen en activitats de neteja en entorns naturals.

  • El 93,5% de tots els nostres envasos i el 74,9% dels nostres envasos de plàstic estan dissenyats per al reciclatge.

  • En 2021 vam reduir un 8,1% l'ús de plàstic verge respecte a 2018

  • El 85,4% dels nostres envasos de plàstic a nivell global ja són reciclables o reutilitzables.

  • A més, hem eliminat les palletes de plàstic dels nostres productes i els articles de plàstic d'un sol ús no reciclables de les nostres oficines i fàbriques al voltant del món.

  • I estem llançant nous productes en envàs de paper i també amb una part de plàstic ja reciclat, com les nostres ampolles d'aigua fabricades amb una proporció cada vegada major de plàstic PET reciclatge (rPET)

  • En l'àmbit del desaprofitament alimentari, ens hem unit a la iniciativa 10x20x30, recolzada pel World Resources Institute. Un esforç global per a reduir la gran quantitat d'aliments que es malgasten cada any, que comprèn l'elaboració d'informes anuals sobre la pèrdua i el desaprofitament d'aliments.

  • Des de 2016, reportem la pèrdua d'aliments i el desaprofitament generat a les nostres fàbriques d'acord amb el Protocol de pèrdua i desaprofitament d'aliments de l'Institut de Recursos Mundials.

A Espanya

  • El plàstic del qual estan fetes les nostres ampolles d'aigua mineral és plàstic PET, 100% reciclable, la qual cosa ens permet tornar a utilitzar-ho per a la fabricació de noves ampolles d'aigua.

  • Tant Nestlé Aquarel com Viladrau ja realitzen diversos formats amb plàstic reciclat. Tenim ampolles amb un 25% de plàstic PET ja reciclat (rPET), un 50% de rPET i fins a un 100% de rPET. Actualment, més del 85% de les nostres ampolles produïdes a Espanya ja compten amb rPET.

  • Les 10 fàbriques de Nestlé a Espanya ja no envien residus a abocadors.

  • Des de 2011, comptem a Espanya amb un pla de reciclatge integral de càpsules de cafè, en col·laboració amb ajuntaments i organismes municipals. És un pla únic i pioner que permet obtenir un compost de qualitat a partir dels pòsits del cafè i, alhora, donar una segona vida a l'alumini i al plàstic de les càpsules. Recentment hem unit forces amb altres 24 fabricants de cafè llançant CIRCULARCAPS, un projecte de recollida i reciclatge de càpsules de cafè, que pren com a base el sistema inicial que vam posar en marxa fa deu anys de manera pionera per a Nescafé Dolce Gust i Nespresso. Un pas més, alineat amb els nostres principis de reducció, reutilització i reciclatge, per a donar forma a un futur sense residus i impulsar el canvi de comportament cap a una economia circular donant una segona vida a les nostres càpsules

  • Participem en els grups de l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) i de la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB) per a la difusió de les millors pràctiques en la lluita contra el desaprofitament alimentari.

  • Hem donat un nou impuls a l'economia circular utilitzant plàstic reciclat en l'embalatge secundari que les marques empren per a agrupar els productes.

A nivell mundial

  • Continuarem treballant amb petits agricultors i grans proveïdors per a eliminar completament la desforestació en les nostres cadenes de subministrament primàries de carn, oli de palma, sucre, soia, així com polpa i paper en 2022. Per a 2025, tenim el mateix objectiu per a la nostra cadena de subministrament de cafè i cacau.

  • Aconseguirem i mantindrem les cadenes de subministrament primàries 100% lliures de desforestació utilitzant eines com el mapatge de la cadena de subministrament, avaluacions en el terreny, certificació i monitoratge satel·litari.

  • Sobre la base del nostre treball durant l'última dècada, estem evolucionant cap a una estratègia positiva per als boscos que ens ajudarà a aconseguir zero emissions netes per a 2050. Anirem més enllà de la protecció dels boscos per a restaurar-los i ajudar-los a prosperar, com a part dels nostres esforços per a aconseguir zero emissions netes per a 2050. També continuarem ajudant a abordar les causes fonamentals de la desforestació a través de l'acció col·lectiva i el compromís amb totes les parts involucrades.

  • El nostre Programa de Reforestació Global (GRP) té com a objectiu plantar 200 milions d'arbres per a 2030 en els nostres paisatges de proveïment. Aquesta és una part clau de la nostra estratègia Forest Positive.

  • Continuarem assegurant que els nostres proveïdors compleixen amb el nostre Estàndard de Proveïment Responsable.

  • Ens proveirem dels nostres ingredients clau 100% produïts de manera sostenible per a 2030, d'oli de palma 100% sostenible certificat per a 2023 i de cacau i cafè 100% sostenibles per a 2025.

  • Obtindrem el 20% dels nostres ingredients clau a través de mètodes d'agricultura regenerativa per a 2025.

  • Estem en el camí d'aconseguir un 100% d'ous lliures de gàbies a tot el món per a 2025.

A nivell mundial

  • Fins avui, s'ha avaluat que el 97,2% de les nostres principals cadenes de subministrament estan lliures de desforestació en les nostres cinc matèries primeres clau: carn, oli de palma, polpa i paper, soia i sucre.

  • Complim els principis i criteris de la Taula Rodona sobre Oli de Palma Sostenible (RSPO), l'organisme de certificació d'oli de palma sostenible de la indústria.

  • Desenvolupem la nostra cadena de subministrament d'oli de palma amb el nostre col·laborador, The Forest Trust (TFT).

  • Som la 1a companyia global d'alimentació a implementar Starling*, un sistema d'imatges per satèl·lit que monitora el 100% de la nostra cadena de subministrament d'oli de palma.

  • Responsible Sourcing Audit (RSA): realitzem auditories ètiques que verifiquen, a més d'aspectes mediambientals, que els nostres proveïdors treballen de manera responsable i sostenible.

  • Ens hem unit a “One Planet Business for Biodiversity” (OP2B), una coalició que promou la restauració i la protecció de la biodiversitat. La coalició es va llançar en l'últim cim d'Acció Climàtica de l'ONU.

  • Llançada al juny de 2021, la nostra estratègia Forest Positive es basa en el nostre treball d'una dècada per a acabar amb la desforestació en les nostres cadenes de subministrament. Forest Positive significa anar més enllà de la simple gestió dels riscos de desforestació en la nostra cadena de subministrament per a apuntar a un impacte positiu en els nostres paisatges de proveïment més amplis. La nostra estratègia té com a objectiu ajudar a conservar i restaurar els boscos i els ecosistemes naturals del món al mateix temps que promou mitjans de vida sostenibles i respecta els drets humans, la qual cosa inclou empoderar als pobles indígenes i les comunitats locals perquè siguin administradors dels ecosistemes naturals crítics.

  • El 16,3% dels nostres ingredients clau** es van produir de manera sostenible en 2021

  • Ens vam proveir d'un 76,3% d'ous de gallines lliures de gàbies l'any passat

**Starling ha estat desenvolupat per Airbus i The Forest Trust (TFT) com un sistema de verificació global que demostra que no s'està produint desforestació en tota la cadena de subministrament.
** Els ingredients clau s'apliquen a 14 matèries primeres agrícoles clau que cobreixen el 95% del nostre proveïment anual per volum

A Espanya

  • S'ha renovat fins a 2023 el certificat de Gestió Forestal Sostenible atorgat per la Generalitat de Catalunya a la planta de Viladrau, a Girona, que es troba en ple Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera de la UNESCO. A més, hem signat un acord amb el Parc per a donar suport al seu coneixement i la conservació dels seus recursos hídrics.

  • Treballem amb SEU/Birdlife, ONG ambiental degana a Espanya, en el foment de la biodiversitat en les explotacions lleteres situades en la cornisa cantàbrica que proveeixen d'aquesta matèria primera a la Companyia. Les mesures que s'aplicaran estan basades en estudis científics i busquen millorar la capacitat d'acolliment dels espais agraris per a la biodiversitat.

  • La zona en la qual es troba la nostra planta d'aigua mineral natural d'Herrera del Duc (Badajoz) ha estat declarada reserva Natural de la Biosfera. Per a protegir-la, hem signat un acord amb la Diputació de Badajoz i l'entitat local CEDIR La Sibèria per a impulsar el desenvolupament d'actuacions vinculades a la conservació, gestió eficient i difusió del patrimoni de la Reserva de la Biosfera La Sibèria Extremenya.

  • En 2021 contribuïm a la recuperació de boscos cremats amb la plantació, de manera progressiva, de 4.000 arbres.