1939-1947

Esclata la tempesta

L'esclat de la Segona Guerra Mundial el 1939 afecta pràcticament tots els mercats, però Nestlé & Anglo-Swiss continuen treballant en circumstàncies difícils per proveir tant a la població civil com a les forces armades. El 1947 l'empresa afegeix les sopes i condiments Maggi a la seva gamma de productes i adopta el nom de Nestlé Alimentana.

Fets rellevants

1939

Carteles con referencias a la guerra

Tement una possible ocupació de Suïssa per les potències de l'Eix, Nestlé & Anglo-Swiss trasllada part de la seva direcció a una nova seu a Stamford (Estats Units) que es converteix en la segona seu de l'empresa durant el conflicte. Els combats impedeixen a Nestlé exportar llet des d'Europa, per la qual cosa proveeix a Àfrica i Àsia des dels Estats Units, i expandeix la seva producció a Llatinoamèrica.

1942-1945

Cartel de chocolates y café Nestlé

La Segona Guerra Mundial alenteix inicialment les vendes de Nescafé, però aquestes es reposen mentre les hostilitats es perllonguen. Amb l'entrada dels Estats Units en el conflicte, les marques de Nestlé guanyen popularitat ràpidament entre el personal militar nord-americà. Finalitzada la guerra, Nescafé forma part dels subministraments d'ajuda CARE distribuïts al Japó i Europa. Nestea fa la seva aparició a finals de la dècada dels 40.

1947

Fusión con la empresa Alimentana propietaria de Maggi

Nestlé & Anglo-Swiss es fusionen amb l'empresa suïssa Alimentana, que produeix les sopes, brous i condiments Maggi, i adopta el nom de Nestlé Alimentana. La història de Alimentana es remunta a 1884, quan Julius Maggi desenvolupa una sopa deshidratada rica en proteïnes per fer front a la desnutrició.