1914-1918

Supervivència en temps de guerra

L'esclat de la guerra el 1914 provoca un increment de la demanda de llet condensada i xocolata, però l'escassetat de matèries primes i les limitacions al comerç transfronterer limiten la producció de Nestlé & Anglo-Swiss. Per solucionar aquest problema, l'empresa adquireix plantes de processat als Estats Units i Austràlia, i en finalitzar la guerra disposa de 40 centres de producció.

Fets rellevants

1914

Mapa de la guerra mundial

La guerra es propaga per tot Europa i afecta negativament la producció, però les hostilitats també impulsen la demanda dels productes lactis de Nestlé sota la forma d'importants contractes governamentals.

1915

La leche condensada se hace popular entre las fuerzas armadas

La llet condensada es conserva molt de temps i és fàcil de transportar, el que la fa popular entre les forces armades. El 1915, per exemple, l'exèrcit britànic comença a distribuir llet condensada Nestlé enllaunada entre les seves tropes com a part de les seves racions d'emergència. La gran demanda d'aquest producte obliga les plantes de processament de llet de l'empresa a treballar sense descans.

1916

Cartel de la empresa láctea noruega Egron

Nestlé & Anglo-Swiss adquireix l'empresa làctica noruega Egron, que havia patentat un procés d'assecat per polvorització per a la producció de llet en pols, un producte que el nou propietari comença a comercialitzar.

1917-1918

Almacén con productos Nestlé

L'escassetat de llet a Suïssa obliga a Nestlé & Anglo-Swiss a distribuir gratuïtament subministraments de llet fresca per abastir els habitants de pobles i ciutats. Per satisfer la demanda de llet condensada de les nacions en conflicte, l'empresa compra plantes de processat als Estats Units i signa acords de subministrament amb empreses australianes que posteriorment adquireix.