1866-1905

Els primers anys

La nostra història comença el 1866, quan Henri Nestlé crea un revolucionari aliment infantil i, el 1905, l'empresa que havia fundat es fusiona amb l'Anglo-Swiss Condensed Milk Company per formar el que avui dia es coneix com el Grup Nestlé. Aquesta època veu com les ciutats s'expandeixen i el ferrocarril i el vaixell de vapor contribueixen a la reducció del preu de les matèries primeres, el que estimula el comerç internacional de béns de consum.

Fets rellevants

1866

Henri Nestlé, lanza su 'farine lactée'

El fundador de Nestlé, el farmacèutic alemany Henri Nestlé, llança la seva "farine lactée" ("farina lacteada") a Vevey (Suïssa). Creada per Nestlé perquè la consumissin nadons que no podien prendre el pit, combina llet de vaca, farina de blat i sucre per tal de frenar l'elevada taxa de mortalitat infantil. En aquesta època, es comença a utilitzar l'ara icònic logotip del "niu" (nest, en anglès).

Cartel histórico de Anglo-Swiss Condensed Milk Company

Els germans Charles i George Page, d'origen nord-americà, contribueixen a la fundació de l'Anglo-Swiss Condensed Milk Company. Aprofitant l'abundant producció de llet fresca a Suïssa, apliquen els coneixements que han adquirit al seu país per fundar a la ciutat de Cham el primer centre de producció de llet condensada d'Europa. Comencen a distribuir el seu producte a ciutats industrials europees sota la marca Milkmaid, comercialitzant-la com una alternativa segura i no perible a la llet fresca.

Documentos de la venta de la fábrica de Vevey

Henri Nestlé ven la seva empresa i la seva fàbrica de Vevey a tres empresaris locals. Aquests contracten químics i treballadors qualificats per ajudar a expandir la producció i les vendes.

Carteles históricos de Nestlé

Neix una ferotge competència entre Nestlé i Anglo-Swiss perquè ambdues comencen a comercialitzar versions similars dels productes originals de l'altra: llet condensada i cereals infantils. Les dues empreses expandeixen les seves vendes i la seva producció a d'altres països.

1882-1902

Foto de varios carruajes transportando los productos Neslté

El 1882, l'Anglo-Swiss s'expandeix als Estats Units, però la mort de George Page frustra els seus plans. El 1902 ven les seves operacions nord-americanes, el que facilita el camí per a una eventual fusió amb Nestlé.

1904

Primeras producciones de chocolate

Nestlé comença a vendre xocolata per primera vegada en fer-se càrrec de les exportacions de Peter & Kohler. El mateix Henri Nestlé té un paper clau en el desenvolupament de la xocolata amb llet, ja que a partir de 1875 comença a subministrar llet condensada al seu veí de Vevey, Daniel Peter, que aquest fa servir per crear el primer producte comercial d'aquest tipus durant la dècada de 1880.