2015

3º Fòrum CVC Nestlé Espanya

Alimentaria 2016

Fira de Barcelona - Gran Vía - Hospitalet de Llobregat

Dia 26 d’Abril de 2016, de 11h a 13h
The Alimentaria Hub, Pavelló 3, Auditori 1

Places limitades

Inscripció prèvia imprescindible enviant un e-mail a:
forocvcnestle@thesocialmovers.com

 

En el marc d’aquest Fòrum, que coincideix amb el 150 aniversari de Nestlé, volem reflexionar sobre el rol de la indústria alimentària davant el canvi climàtic, un dels reptes globals més importants als quals la societat ha de fer front. Necessitem entendre el seu impacte en el nostre sector i, especialment, en la cadena d’aprovisionament de matèries primeres.

Per això, volem compartir -i debatre- sobre accions i solucions dirigides a assegurar la sostenibilitat de l’alimentació contribuint a la nutrició, la salut i el benestar de les persones.

Programa

11:00-11:10
Benvinguda
José Luis Bonet, president de Fira de Barcelona

11:10-11:15
Presentació de l’esdeveniment
Manuel Campo Vidal

11:15-11:25
La resposta global enfront del canvi climàtic
Gerald C. Nelson

11:25-11:35
El rol de la indústria alimentària en el proveïment sostenible de matèries primeres
José López

11:35-11:45
Cap a un nou model d’agricultura sostenible a Espanya
Celsa Peiteado

11:45-11:55
Big Data i agricultura digital
João Carvalho

11:55-12:45
Taula rodona i debat
Moderador: Manuel Campo Vidal

12:45-13:00
Clausura
Laurent Dereux

Moderador

MANUEL CAMPO VIDAL

MANUEL CAMPO VIDAL

Periodista, enginyer tècnic industrial i doctor en Sociologia

Director de l'Institut de Comunicació Empresarial, (ICE), centre d'entrenament d'habilitats de comunicació.
Els seus últims llibres es titulen “¿Por qué los profesionales no comunicamos mejor?” i “Adolfo Suárez, el presidente inesperado de la Transición”. Col•labora al programa “No es un día cualquiera” de RNE, amb una secció sobre comunicació.
Ha presentat més de 2.000 informatius diaris en TVE-1 i dirigit nombrosos programes de televisió. En ràdio, va presentar Hora 25 a la Cadena Ser. Va ser vicepresident d'Antena 3 TV.
En aquesta cadena va negociar i va moderar el primer debat electoral televisat a Espanya entre Felipe González i José María Aznar (1993) i, entre uns altres, també ha moderat l'últim entre Pedro Sánchez i Mariano Rajoy (2015). És president i fundador de l'escola de negocis Next International Business School i president de l'Acadèmia de la Televisió.

Ponents

GERALD C. NELSON

GERALD C. NELSON

Professor emèrit de la Universitat d'Illinois

Expert internacional sobre les conseqüències del canvi climàtic en la seguretat alimentària mundial. Com a investigador principal en l'Institut Internacional de Recerca sobre Polítiques Alimentàries (IFPRI), ha coordinat la recerca sobre el canvi climàtic i liderat les activitats d'anàlisis de polítiques del Programa de Recerca del CGIAR sobre el Canvi Climàtic, Agricultura i Seguretat Alimentària. Ha estat assessor del Banc Mundial, USAID, el Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic i la FAO. També ha estat citat en nombroses publicacions, incloent The Economist, The New York Times, The Guardian i el Tehran Times.

JOSÉ LÓPEZ

JOSÉ LÓPEZ

Exvicepresident executiu d'Operacions del grup Nestlé

Vicepresident executiu responsable mundial d'Operacions a Nestlé fins a setembre de 2015. Des de llavors manté una activitat acadèmica com a patró i professor de l'Institut Internacional Sant Telmo i és Fellow de la Universitat de Cambridge en l'Institut de Lideratge per a la Sostenibilitat. És membre del Consell Assessor de Creació de Valor Compartit de Nestlé i representa a la companyia en el "World Business Council for Sustainable Development" com a membre del comitè executiu. També forma part del Consell Assessor de Sostenibilitat de AstraZeneca.

CELSA PEITEADO

CELSA PEITEADO

Coordinadora de Política Agrària i Desenvolupament Rural en WWF Espanya

Experta en el seguiment i avaluació de polítiques públiques i la seva contribució a objectius ambientals, de lluita contra el canvi climàtic i alimentació sostenible. Ha treballat addicionalment en el desenvolupament de propostes tècniques i projectes sobre agricultura i medi ambient; així com en la contribució al desenvolupament d'estàndards de sostenibilitat agrària per a certificacions de qualitat públiques i privades de productes agroalimentaris. Amb anterioritat, ha estat avaluadora de les mesures agroambientals de la Programació Espanyola de Desenvolupament Rural.

JOÃO CARVALHO

JOÃO CARVALHO

Director de Solucions i Desenvolupament de Negoci en SAP Espanya

Les noves tecnologies, com Internet, els dispositius mòbils, les xarxes socials o l'Internet de les Coses, són el focus d'estudi de J. Carvalho. Ha dedicat més de 10 anys a la consultoria tecnològica i a la indústria del software i ha exercit llocs de diversa responsabilitat en companyies com Accenture, desenvolupant la seva carrera en diferents geografies com Itàlia, Portugal i Espanya. És enginyer industrial a la Universitat de Minho a Portugal i té un Executive MBA pel IE Business School.

Descarrega el programa del Fòrum en PDF (330Kb)