2014

2° Foro Nestlé de Creación de Valor Compartido

El sector alimentari davant dels reptes nutricionals del segle XXI

L'1 d'abril de 2014 Nestlé España va organitzar el 2n Fòrum Nestlé de Creació de Valor Compartit, en el marc de The Alimentaria Hub.

El Fòrum va analitzar els reptes que haurà d'afrontar la indústria alimentària i conscienciar sobre la importància que totes les empreses tinguin una actitud responsable malgrat els temps difícils en els quals ens trobem.

  • El 2050, la població mundial augmentarà en 2.600 milions de persones, un 38% més que en l'actualitat
  • Tan sol l'11,5 % de la superfície global de la terra mundial permet cultius permanents
  • Segons la FAO (2010) hi ha 925 milions de persones que pateixen malnutrició. A més de la causada per la insuficiència de les calories ingerides, la malnutrició pot donar-se per escassetat de nutrients essencials en una dieta (per exemple: vitamina A, ferro o zinc)
  • 1.460 milions d'adults i 43 milions de nens menors de 5 anys (21% de la població mundial) pateixen sobrepès

Accedeix al vídeo de la 1ª edició del Fòrum Nestlé de Creació de Valor Compartit a The Alimentaria Hub

Programa

11:00-11:05
Benvinguda.
José Luis Bonet, president de Fira de Barcelona.

11:05-11:10
Paraules de L’Hble. Sr. Josep Mª Pelegrí, Conseller del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

11:10-11:15
Presentació de l'esdeveniment.
Manuel Campo Vidal

11:15-11:35
Factors sociodemogràfics i regulatoris que impactaran en la indústria alimentària.
José María Sumpsi Viñas

11:35-11:55
El rol de la indústria alimentària davant del repte de l'obesitat.
Lluís Serra Majem

11:55-12:15
La nutrició davant del repte de l'envelliment actiu de la societat.
Tommy Cederholm

12:15-12:45
Taula rodona i debat.
Moderador: Manuel Campo Vidal

12:45-12:55
Els 10 compromisos nutricionals de Nestlé.
Laurent Dereux, director general de Nestlé España.

12:55-13:00
Clausura.
Laurent Dereux

Ponents

JOSÉ MARÍA SUMPSI VIÑAS

JOSÉ MARÍA SUMPSI VIÑAS

Catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM)
i ex-subdirector de la FAO

Doctor enginyer agrònom i diplomat en Estadística i Investigació Operativa per l'UPM. Va ser Subdirector General de la FAO, primer com a Director del Departament d'Agricultura i Defensa del Consumidor i després com a Director del Departament de Cooperació Tècnica. Ha treballat com a expert de desenvolupament rural al Banc Inter-americà de Desenvolupament (BID, Washington) i publicat nombrosos llibres i articles vinculats a política agrària, volatilitat dels mercats agraris internacionals, crisi alimentària global i seguretat alimentària. Membre del Centre d'Estudis i Investigació per a la Gestió de Riscos Agraris i Mediambientals (CEIGRAM) de l'Universitat Politècnica de Madrid (UPM)

LLUÍS SERRA MAJEM

LLUÍS SERRA MAJEM

Catedràtic de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària
i president de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició

Doctor en medicina, doctor en nutrició i especialista en medicina preventiva i salut pública. Director de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques i Sanitàries i del Grup d'Investigació en Nutrició de la Universitat de Las Palmas, titular de la Càtedra UNESCO sobre Sistemes Locals de Salut i membre del CIBER de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició. Fundador i president de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Ciències de l'Alimentació, de la Fundació per a la Investigació Nutricional i de l'ONG NutriciónSinFronteras, dirigeix l'Institut Interuniversitari de Cultures i Alimentacions Mediterrànies a la Universitat de la Sapienza, a Roma.

TOMMY CEDERHOLM

TOMMY CEDERHOLM

Professor de Nutrició Clínica i consultor sènior a l'Hospital
Universitari d'Uppsala (Suècia)

Catedràtic de nutrició clínica i assessor principal en el Departament de Geriatria de l'Hospital Universitari d'Uppsala (Suècia), on també és responsable de la unitat d'investigació de nutrició clínica i metabolisme. Forma part del comitè executiu d'ESPEN, la Societat Europea de Nutrició Clínica i Metabolisme. Expert en investigacions sobre les interaccions nutricionals amb malalties cròniques i l'envelliment, com la sarcopenia i el deteriorament cognitiu, forma part del consell editorial de diverses publicacions de prestigi en l'àmbit de la nutrició clínica. L'Administració Nacional de l'Alimentació sueca compta amb ell en el seu Consell d'Experts sobre l'Alimentació i la Salut.

Moderador

MANUEL CAMPO VIDAL

MANUEL CAMPO VIDAL

És director de l'Institut de Comunicació Empresarial, (HISSI), un centre d'entrenament d'habilitats de comunicació. El seu últim llibre es titula Per què els professionals no comuniquem millor? i col•labora en el programa no és un dia qualsevol de RNE amb una secció sobre comunicació.

Ha presentat més de 2.000 informatius diaris en TVE-1 i dirigit nombrosos programes de televisió. En ràdio, va presentar Hora 25 a la Cadena Ésser.
Va ser vicepresident d'Antena 3 TV. En aquesta cadena va negociar i va moderar el primer debat electoral televisat a Espanya entre Felipe González i José María Aznar (1993). També va negociar i va moderar el debat entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy (2008) i entre Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba (2011).
És President i fundador de la nova Escola de Negocis Next International Business School i president de l'Acadèmia de la Televisió.

Descarrega el programa del Fòrum en PDF (0.8 MB)

Descarrega la nota de premsa en format PDF (0,8 MB)

Fes clic aquí per accedir al vídeo de l'acte a www.europapress.tv